A körte növényvédelme

hirdetes

A körte növényvédelme

Sajnos a körtetermesztés sem gyerekjáték, rengeteg problémával kell szembenéznünk. Mostani cikkemben megmutatom, melyek a leggyakoribb gondok! 

A körte növényvédelme

Körtetermesztés közben az alábbi problémákkal találhatod szembe magad. A fa nem virágzik és/vagy nem terem gyümölcsöt – Elképzelhető, hogy túl sok műtrágyát használsz, vagy a fa egyszerűen túl fiatal ahhoz, hogy teremjen. Előfordulhat az is, hogy nincsenek a környéken méhek, amik elvégezhetnék a beporzást, vagy nincs elegendő/megfelelő fajtájú körtefa a közelben a keresztbeporzáshoz. A fa kevés termést hoz – Ha úgy véled, hogy nincs elég gyümölcs a fán akkor lehet, hogy a fa még nem elég érett ahhoz, hogy több termést hozzon. A fa levelei sárgák – Ha a fa megviseltnek tűnik, akkor elképzelhető, hogy nem jut elegendő tápanyaghoz, vagy megfertőzte valami.

hirdetes

A körtefákat veszélyeztető betegségek

Lisztharmat

A lisztharmat egyik árulkodó jele egy fehér, porszerű réteg, ami a levelekre telepszik. Ezt általában túl nedves körülmények, nem megfelelő szellőzés, vagy kártevők okozhatják. Gombaölő szerrel javasolt kezelni.

Armillaria gyökérrothadás

hirdetes

Ez a talajban leledző gombás fertőzés visszafogja a fák növekedését, és nyári pusztulásukat is okozhatja. Ha szeretnéd elkerülni, akkor az ültetés előtt egy évvel alaposan szántsd fel és szolarizáld a talajt, ha a környéken jelen van ez a betegség. Ezen kívül kereshetsz ellenálló fajtákat is. A megfelelő rendszeres öntözés és műtrágyázás szintén segíthet ellenállóbbá tenni a fákat az efféle rothadással szemben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


klímakamra

szabályozott légterű, 2-10 m2 alapterületű helyiség, ahol a hőmérséklet, a páratartalom, a... Tovább

gödörásó gép

olyan változó menetemelkedésű, vágóéllel ellátott végtelen csiga, amely munka közben, a... Tovább

Tovább a lexikonra