A körte növényvédelme, elárulunk mindet, amit tudni kell róla!

hirdetes

A körte növényvédelme- ezeket érdemes tudni!

AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sajnos a körtetermesztés sem gyerekjáték, rengeteg problémával kell szembenéznünk. Mostani cikkemben megmutatom, melyek a leggyakoribb gondok! 

A körte növényvédelme, betegségek kezelése

Körtetermesztés közben az alábbi problémákkal találhatod szembe magad. A fa nem virágzik és/vagy nem terem gyümölcsöt – Elképzelhető, hogy túl sok műtrágyát használsz, vagy a fa egyszerűen túl fiatal ahhoz, hogy teremjen. Előfordulhat az is, hogy nincsenek a környéken méhek, amik elvégezhetnék a beporzást, vagy nincs elegendő/megfelelő fajtájú körtefa a közelben a keresztbeporzáshoz. A fa kevés termést hoz – Ha úgy véled, hogy nincs elég gyümölcs a fán akkor lehet, hogy a fa még nem elég érett ahhoz, hogy több termést hozzon. A fa levelei sárgák – Ha a fa megviseltnek tűnik, akkor elképzelhető, hogy nem jut elegendő tápanyaghoz, vagy megfertőzte valami.

hirdetes

A körtefákat veszélyeztető betegségek

Lisztharmat

A lisztharmat egyik árulkodó jele egy fehér, porszerű réteg, ami a levelekre telepszik. Ezt általában túl nedves körülmények, nem megfelelő szellőzés, vagy kártevők okozhatják. Gombaölő szerrel javasolt kezelni.

Armillaria gyökérrothadás

hirdetes

Ez a talajban leledző gombás fertőzés visszafogja a fák növekedését, és nyári pusztulásukat is okozhatja. Ha szeretnéd elkerülni, akkor az ültetés előtt egy évvel alaposan szántsd fel és szolarizáld a talajt, ha a környéken jelen van ez a betegség. Ezen kívül kereshetsz ellenálló fajtákat is. A megfelelő rendszeres öntözés és műtrágyázás szintén segíthet ellenállóbbá tenni a fákat az efféle rothadással szemben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-01-30

Mivel töltsük fel a nagyobb cserepek alját? Így spórolhatsz a virágfölddel!

Mutatjuk milyen anyagokkal, módszerekkel töltheted fel a nagyobb cserepeket, ha spórolni szeretnél a virágfölddel! Vannak könnyebb, és nehezebb anyagok is.

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmánypépesítő

a gyökér és gumós takarmányövényekből, valamint a zöldszénából jobban értékesülő... Tovább

Permetezés

Permetezés. A legáltalánosabban elterjedt védekezési módszer. Lényege az, hogy különböző... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Növénytermesztés Növényvédelem