A körte növényvédelme, elárulunk mindet, amit tudni kell róla!

A körte növényvédelme- ezeket érdemes tudni!

AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sajnos a körtetermesztés sem gyerekjáték, rengeteg problémával kell szembenéznünk. Mostani cikkemben megmutatom, melyek a leggyakoribb gondok! 

A körte növényvédelme, betegségek kezelése

Körtetermesztés közben az alábbi problémákkal találhatod szembe magad. A fa nem virágzik és/vagy nem terem gyümölcsöt – Elképzelhető, hogy túl sok műtrágyát használsz, vagy a fa egyszerűen túl fiatal ahhoz, hogy teremjen. Előfordulhat az is, hogy nincsenek a környéken méhek, amik elvégezhetnék a beporzást, vagy nincs elegendő/megfelelő fajtájú körtefa a közelben a keresztbeporzáshoz. A fa kevés termést hoz – Ha úgy véled, hogy nincs elég gyümölcs a fán akkor lehet, hogy a fa még nem elég érett ahhoz, hogy több termést hozzon. A fa levelei sárgák – Ha a fa megviseltnek tűnik, akkor elképzelhető, hogy nem jut elegendő tápanyaghoz, vagy megfertőzte valami.

A körtefákat veszélyeztető betegségek

Lisztharmat

A lisztharmat egyik árulkodó jele egy fehér, porszerű réteg, ami a levelekre telepszik. Ezt általában túl nedves körülmények, nem megfelelő szellőzés, vagy kártevők okozhatják. Gombaölő szerrel javasolt kezelni.

Armillaria gyökérrothadás

Ez a talajban leledző gombás fertőzés visszafogja a fák növekedését, és nyári pusztulásukat is okozhatja. Ha szeretnéd elkerülni, akkor az ültetés előtt egy évvel alaposan szántsd fel és szolarizáld a talajt, ha a környéken jelen van ez a betegség. Ezen kívül kereshetsz ellenálló fajtákat is. A megfelelő rendszeres öntözés és műtrágyázás szintén segíthet ellenállóbbá tenni a fákat az efféle rothadással szemben.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-18

5+1 legszebb növény az erkélyedre, ami egész nyáron virágozni fog

5+1 legszebb növény az erkélyedre, amik egész nyáron virágozni fognak! Telepítsd be virággal az erkélyed, és élvezd a nyarat a színes virágok pompájában!

2024-04-24

A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!

Ne hagyd, hogy a kártevők pusztítsák el a kerted! Ismerd meg a kerti növényeket pusztító rettegett bogarat, és fedezd fel, hogyan mentheted meg a növényeidet!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bentosz

egymással szoros kapcsolatban levő, vízfenéken v. vízben élő állatok és növények... Tovább

Gyomirtó Gesagard 500 FW

Csattanó maszlag és más kétszikű gyomok ellen, gyors kezdeti hatással napraforgó, burgonya,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Növénytermesztés Növényvédelem