A koronavírus tünetei, amikre érdemes odafigyelni

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A koronavírus tünetei - Erre érdemes odafigyelni!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Javában zajlik az új évtized járványa, aminek az epicentruma Kínában van, de már a világ számos pontjáról érkeztek betegekről szóló információk. Mostani cikkünkben elmondjuk nektek, mire érdemes odafigyelni, nézzük, milyen tüneteket produkál a koronavírus! 

Figyelj oda a koronavírus tüneteire

A koronavírus tünetei

A koronavírus száraz köhögéssel, magas lázzal, valamint a legtöbb esetben tüdőgyulladással jelentkezik. Sajnos cikkünk megjelenésének idején már nemcsak Kínában, hanem Európa országaiban is felütötte a fejét. A koronavírus nagyon veszélyes, mi sem mutatja ezt jobban, mint a napokban publikált tanulmány, ami szerint 41 vizsgált betegből hat elhunyt a vírus valamelyik szövődménye miatt. Ez a publikálás jelent meg a Lancet című orvosi folyóiratban, itt olvasható egy hosszabb összefoglaló tanulmány a 41 beteg kórtörténetéről. 

A 41 beteg átlagéletkora 49 év volt, majdnem mindegyiküknél jelentkezett magas láz, és kínzó, száraz köhögés. Emellett fejfájásra, légszomjra, fáradtságra, valamint hasmenésre is panaszkodtak az orvosoknál megjelent betegek. A kórházban fehérvérsejtcsökkenést is diagnosztizáltak náluk, de ami még fontosabb, minden esetben a fertőzést tüdőgyulladás kísérte, ami már pár nappal az első tünetek után jelentkezett. A 41 beteg közül 13 került az intenzív osztályra, a tanulmány megjelenésének idején 28-an elhagyhatták a kórházat, hatan viszont belehaltak a fertőzés valamely szövődményébe. 

hirdetes

Védekezhetünk a koronavírus ellen! 

A publikációból kiderült az is, hogy az emberek között nagyon gyorsan terjed, éppen ezért komoly elővigyázatosságra van szükség a kezelés során, valamint a betegek elkülönítése is fontos. A WHO kiadványa szerint fontos, hogy naponta több alkalommal mossuk meg a kezünket, főleg akkor, ha tömegközlekedési eszközt veszünk igénybe, vagy olyan helyen vagyunk, ahol sok emberrel érintkezhetünk (kórházak, állomások, bevásárlóközpontok, mozik, stb.).

hirdetes

Fontos továbbá az is, hogy tüsszentéskor, köhögéskor takarjuk el a szánkat, azokat a személyek pedig kerüljük, akik valamilyen légúti megbetegedéssel küzdenek, vagy a betegség más jeleit is mutatják. Vásárlás során ügyeljünk arra, hogy az élelmiszerek ellenőrzött forrásból származzanak, a húsféléket, valamint a tojásokat ne fogyasszuk nyersen, főzzük, vagy süssük meg, mielőtt megennénk. 

A koronavírussal kapcsolatos cikkeink

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


149/2008. (V.29) Korm. rendelet

egyes agrár-szakigazgatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány az... Tovább

Gyomirtó Betanal Expert

Folyékony gyomirtó permetezőszer cukorrépa és vöröshagyma kelés utáni... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem