Minden a koronavírusról

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Világjárvány a küszöbön – Minden a koronavírusról

B. Á.

Újabb vírus szedi áldozatait, ami azért is dühítő, mert leginkább az emberi idiotizmus tehet róla. Több millióan kerülnek veszélybe, már most közel százan életüket vesztették, és ez még csak a kezdet, a koronavírus egyre hevesebb és terjed…Nézzük, mit kell tudnunk a koronavírusról, cikkünkben az is kiderül, Európában, így Magyarországon van-e félnivalónk! 

A koronavírus veszélyei

A Kínából indult koronavírus 

A kínai Vuhan városában és az azt körülölelő Hupej tartományban szinte teljesen megállt az élet, ezek a területek szellemvárossá alakultak át, leállt a tömegközlekedés, bezárták a reptereket, a vasútállomásokat, még az autóforgalmat is kitiltották, a települések határában pedig rendőrségi ellenőrzőpontokat állítottak fel.

Először 2019 decemberében számoltak be arról a hatóságok, hogy a városban felütötte a fejét egy ismeretlen eredetű tüdőgyulladás – akkor javarészt hús-, és halpiaci árus lett beteg.

Azóta eltelt nagyjából egy nap, ez idő alatt a legfrissebb adatok alapján 2750 ember fertőződött meg, további 3000 fertőzésgyanús eset van, több mint 30000 ember áll orvosi megfigyelés alatt, valamint 107 ember vesztette életét (január 27-ig).

hirdetes

A koronavírus kialakulása, avagy az emberi idiotizmus

A kínai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ vezetője azt mondta, hogy a vírus egy vuhani hús-, és halpiacról indulhatott útnak. Ezeken a piacokon az állatok nagy részét élve árulták, hogy minél tovább frissek legyenek – az állatokat ínyencségként vagy feltétezett gyógyító erejük miatt fogyasztották – kígyókról, denevérekről, rókákról, patkányokról, koalákról és egyéb állatokról van szó.

Az állatvédők véleménye szerint az új fertőző betegségek csaknem hetven százaléka vadállatról terjed az emberekre, az új kórokozók felbukkanásának veszélyét pedig növeli a vadállatok élőhelyeinek folyamatos pusztítása és az állatok kereskedelme is. A vuhanihoz hasonló piacok (gyenge higiéniai színvonal, laza szabályozás, szabályok be nem tartása, állatok kis helyen vannak, rossz körülmények között) melegágyai a fertőzéseknek. 

hirdetes

Koronavírus Kínában – A sokat emlegetett SARS

2002-2003-ban világméretű pánikot váltott ki a szintén Kínából induló akut légzőrendszeri szindróma (SARS). Ez a koronavírus összesen 8100 embert fertőzött meg, és 774 halálos áldozatot követelt. A SARS a kutatások alapján a denevérekről jutott át a cibetmacskákra, majd az egzotikumként fogyasztott cibetmacskákról az emberre. A SARS után a hatóságok lecsaptak a piacokra, de a szigor nem tartott sokáig, ennek köszönhetően újra kirobbanhatott a vírus. További részleteket a következő oldalon olvashattok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-02-20

2000 tonna betegségeket terjesztő rovar marad életben, ha nem segítünk a fecskéknek!

Hatalmas bajban vagyunk, és ha így marad, akkor még nagyobb bajban leszünk. A fecskék száma az utóbbi két évtizedben a felére esett vissza. Védjük meg együtt a fecskéket!

2020-02-27

Megszűnik a kiskerti gyomirtás? – Betiltják a glifozátot!

Betiltják a glifozátot, hamarosan nem lehet használni a kiskertekben. Nézzük, miért döntöttek úgy, hogy kivonják a forgalomból a glifozátot, a legismertebb gyomirtót.

2020-03-27

Tisztul a Föld a koronavírusnak köszönhetően

A koronavírus miatti intézkedéseknek köszönhetően hatalmas változások következtek be a Föld életében. Egyre jobban tisztul a levegő, ennek eredményeképpen egyre tisztább a Föld.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


Debreceni Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Debrecen Kossuth u. 12-14. 4024 Magyarország Tovább

mar

a törzsnek az a tájéka, amelynek alapját a gerincoszlop hátcsigolyáinak tövisnyúlványai, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás Környezetvédelem