A versenyképesség biztosítása érdekében le kell építeni az állami bürokráciát, egyben megerősíteni a vállalkozó szellemet

A kkv-szektor a versenyképesség kulcsa

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az Európai Bizottság alelnöke szerint tudomásul kell venni, hogy a multinacionális vállalatok egy része Európán kívül gyorsítja növekedését, és profitját is nagyrészt Európán kívül szerzi meg. Hozzátette azt is, hogy az EU-n belül a kkv-szektor jelentheti a foglalkoztatás és a versenyképesség jövőjét.
Az Európai Bizottság alelnöke szerint tudomásul kell venni, hogy a multinacionális vállalatok egy része Európán kívül gyorsítja növekedését, és profitját is nagyrészt Európán kívül szerzi meg

A bürokrácia ára az EU-ban


Az állami bürokrácia ma az Európai Unió GDP-jének három és fél százalékát emészti fel. A versenyképesség biztosítása érdekében le kell építeni az állami bürokráciát, egyben megerősíteni a vállalkozó szellemet.

Az adminisztráció költsége hazánkban


Magyarország a GDP öt-hat százalékát költi adminisztrációra, amit 2012-ig huszonöt százalékkal csökkenteni kell. Ehhez átláthatóvá és egyszerűvé kellene tenni a központi igazgatási rendszer szabályozását és hivatalokat kellene összevonni.
Valamennyi új törvényi szabályozás auditálása után mindenki számára világossá kell tenni, hogy az mennyibe kerül egy képzeletbeli árcédulán - mondta az alelnök, aki kijelentette: "Új védjegyem a fölösleges szabályozás visszaszorítása lesz".

A kkv szektor a versenyképesség jövője


Az EU alelnöke szerint Európának szüksége van az ipari bázisra, hiszen csak ehhez kapcsolódhatnak a szolgáltatások, s ez az európai ipar lehet a kis és középvállalati szektor partnere.

Készül az EU-s törvény a KKV –k fejlesztésére


Korábban a gazdasági miniszterek csak a "vasárnapi beszédekben" foglalkoztak a kkv-szektorral, most azonban már mindenki felismerte e szektor jelentőségét, ezért kidolgozás alatt áll egy kisvállalkozási törvény (small business act), amely jogszabályi keretet biztosít a szektor növekedésére, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére, a pénzügyi források könnyebb elérésére.

Megoldás: minőségi termék, innováció


A globális versenytől nem félni kell, hanem magas minőségű termékekkel, az innováció folyamatos alkalmazásával, az energiahatékonyság javításával, fenntartható fejlődéssel kell válaszolni a globális kihívásra. Ez lehet a "Made in Europa" új szlogenje.

A vállalkozói kedv növeléséért


Az EU-ban a vállalkozási szellem erősítésére van szükség, elsősorban azért, mert az "európai vállalkozások kevésbé dinamikusak, mint például az amerikaiak".
A magyar vállalkozói kedv növelésére a Vállalkozók Országos Szövetsége több javaslatot is tett. Ilyenek többek között a bérek technikai bruttósítása, a segélyek helyett az olcsó hitelek biztosítása. A Széchenyi kártya továbbfejlesztése, a közbeszerzési és uniós pályázatok bonyolult hozzáférési rendszerének egyszerűsítése.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hidroglóbusz

gömb alakú, 50-500 m3 űrtartalmú, 15-40 m névleges magasságú víztartály, amelynek hengeres... Tovább

lepkék (Lepidoptera)

a rovarok osztályának rendje. Két pár szárnyukat különböző festékanyagot tartalmazó... Tovább

Tovább a lexikonra