Kézfertőtlenítő készítése saját kezűleg

Így készíts kézfertőtlenítőt házilag!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sajnos a jelenlegi helyzetben ott tartunk, hogy mindennapi életünk része lett a kézfertőtlenítő használata. A boltokban előfordul, hogy nincs készleten, ha pedig mégis, akkor horrorárat kell érte fizetnünk. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a mostani cikkem sokat segíthet mindenkinek, nézzük, hogyan készíthetünk házilag kézfertőtlenítőt! 

Készítsünk kézfertőtlenítőt

Készíts házilag kézfertőtlenítőt

Nemcsak a jelenlegi súlyos helyzetben, hanem mindig fontos odafigyelned arra, hogy kezeid tiszták és kórokozóktól mentekel legyenek. Óhatatlanul is hozzányúlnak időnként arcunkhoz, és ilyenkor még a tisztának vélt kezeinkről is temérdek kórokozót viszünk szánk, orrunk és szemeink közelébe.

Persze a rendszeres és a megfelelő kézmosást egyetlen kézfertőtlenítő sem helyettesítheti, és az alábbi készítmények nem szakmailag bevizsgált egészségügyi szerek, azonban nagyon hasznosak lehetnek, ha házon kívül szeretnéd valamivel biztonságosabbá tenni kezeidet, és nincs a közelben víz és szappan.

Kézfertőtlenítő készítményeket raklapszámra lehet kapni a legtöbb üzletben, de ha éppen valamilyen oknál fogva hiánycikkekké válnak, vagy szimplán csak nem szeretnél fizetni valamiért, amit magadnak is elkészíthetsz, akkor a következő házi kézfertőtlenítő receptek neked szólnak!

Fontos tudnivaló a házi készítésű kézfertőtlenítőkről

Saját kézfertőtlenítőd elkészítéséhez erősen ajánlott legalább 91%-os izopropil-alkoholt használni, hogy a lehető legtöbb kórokozót elpusztítsd kezeiden (lehetőleg 75-99%-os alkoholt használj – minél erősebb, annál jobb). Akár házi, akár bolti kézfertőtlenítőt használsz, ügyelj rá, kezeidet mindig addig dörzsöld, míg meg nem száradnak, és ne töröld vagy mosd le őket ezután, mert úgy nem lesznek elég hatékonyak. Ügyelj rá, hogy gyerekek csak felnőtt felügyelete mellett használhassanak kézfertőtlenítőt, nehogy lenyeljék, vagy a szemükhöz nyúljanak vele. Nézzük a recepteket! 

Egyszerű házi kézfertőtlenítő spray

Ha egy kényelmesen használható, egyszerűen adagolható házi kézfertőtlenítő szerre van szükséged, amit bárhová magaddal vihetsz, akkor próbáld ki ezt a receptet.

Hozzávalók: szükséged lesz egy kisméretű pumpás flakonra, 99%-os izopropil-alkoholra, némi aloe vera gélre és ízlés szerinti esszencia olajokra.

Töltsd fel a pumpás flakont 3/4-ig az izopropil-alkohollal, majd adj hozzá néhány pumpanyomásnyi aloe vera gélt (használhatsz csodamogyorót vagy darabos kókuszolajat is). Ezután cseppents bele 10-15 cseppet választott esszencia olajodból, végül pedig rázd össze alaposan. A következő oldalon további remek ötletek várnak, érdemes lapozni egyet! 

นิธิ วีระสันติ képe a Pixabay -en.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csánk (hátulsó lábtő)

a lábszár és a lábközép között három sorban rendeződött csontokból álló végtagrész.... Tovább

eloszlás

a megfigyelési adatok különböző értékeinek eltérő gyakorisággal való előf.-a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek