5 kerti tevékenység, amit a gyerekre bízhatsz, és mindketten jól jártok vele, kerti feladatok gyerekeknek

hirdetes

5 kerti tevékenység, amit a gyerekre bízhatsz, és mindketten jól jártok vele

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szeretnél néhány feladatot kiadni, mert úgy érzed nincsen elég időd a kertészkedésre? Tanítsd meg a gyerekednek a kertészkedés egy-két trükkjét, ő is élvezni fogja, hogy csinálhat valamit a nyári szünetben, és neked is több időd jut pihenni!

Legjobb kerti feladatok gyerekeknek

Miért kertészkedj gyerekkel?

A kertészkedés kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekeket bevonjuk a természetes világ felfedezésébe és a kreatív tevékenységekbe. A gyerekek számára a kertben való aktív részvétel nemcsak szórakoztató, hanem rengeteg előnyt is hozhat számukra a jövőben, akár a tanulmányaikban is. Nemcsak tanulhatnak a növényekről és a természetről, de fejleszthetik a kreativitásukat, a felelősségtudatot és az önállóságot is. Az alábbiakban bemutatok 5 kerti tevékenységet, amit bátran átadhatunk a gyerekeknek, és mindketten élvezhetitek a közös időtöltést.

Magvetés és palántanevelés gyerekekkel

A gyerekek nagyon élvezik a magok ültetését és a palánták nevelését. Adj nekik néhány egyszerűen termeszthető zöldség vagy virág magját, és engedd meg, hogy saját kis kertjüket létrehozzák. Segíts nekik a megfelelő ültetési mélység és távolság kiválasztásában, majd kövessétek nyomon a növekedésüket. Ezáltal megtapasztalhatják a természet csodáit és büszkék lehetnek a saját kezük által nevelt növényekre. Évről évre több, fontosabb feladatot bízhatsz majd rájuk.

hirdetes

Kert gondozás gyerekekkel

Bízd rájuk a kerti gondozás egyes feladatait, például a gyomlálást, a növények locsolását vagy a levélhulladék összegyűjtését. Az egyszerűbb feladatok, mint például a gyomlálás vagy a vízadás, nemcsak segítenek a növényeknek egészségesen növekedni, hanem a gyerekek számára is felelősségérzetet és önállóságot adnak. Alakítsatok ki egy rendszert, hogy milyen nap, milyen napszakban milyen feladatot kell ellátniuk!

Kerti mérgezésmentes rovarirtás gyerekekkel

Tanítsd meg a gyerekeket arra, hogy hogyan tarthatják távol a kártevőket a kertből a természetes módszerekkel. Például ültethetnek rovarriasztó növényeket, mint például a citromfű vagy az ánizs, és helyezhetnek ki rovarházakat, amelyek vonzzák a rovarokat a kert más részeire. Ezáltal tanulhatnak a környezetbarát megoldásokról és a kémiai anyagok mellőzéséről.

Komposztálás gyerekekkel

A komposztálás egy kiváló módja annak, hogy a gyerekek megismerjék az élelmiszerhulladék újrahasznosításának folyamatát. Bízd rájuk a zöldhulladék és a gyümölcsök, zöldségek maradványainak gyűjtését, valamint a komposzt keverését. Segíts nekik megérteni, hogy a komposztálás mennyire fontos a talaj táplálkozásához és a fenntartható kertészkedéshez.

hirdetes

Kerti kísérletek gyerekekkel

Engedd meg a gyerekeknek, hogy kerti kísérleteket végezzenek, például a növények növekedésének figyelését különböző körülmények között. Például ültethetnek növényeket különböző talajtípusokba, és megfigyelhetik, hogyan hat a növekedésükre. Ezáltal megtanulhatják, hogy milyen tényezők befolyásolják a növények egészségét és fejlődését.

A gyerekek bevonása a kerti tevékenységekbe nemcsak szórakoztató és kikapcsolódást nyújtó lehet, hanem rengeteg lehetőséget teremt az együtt töltött időre és a tanulásra. Biztosítsd, hogy a gyerekek élvezhessék a kertben eltöltött időt, bátorítsd őket a kreativitásra és fedezzétek fel együtt a természet szépségeit.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-19

Már csak két hétvége van a szeptemberből - De még mindig jobbnál-jobb programok várnak a Balatonnál!

A Balaton környéke továbbra is pezsgő élettel teli és jobbnál-jobb programok várnak szeptember utolsó két hétvégéjén is. Koncertek, falunapok, gasztronómiai fesztiválok és szüreti mulatságok

2023-09-18

Népszerű világsztár bor hódít Magyarországon: Ez a bor lett a magyarok kedvence 2023-ban

Világszerte is népszerűségnek örvend a frissessége, az illat- és ízvilága, valamint az ételekkel való kiváló harmonizálása mind hozzájárultak elterjedéséhez.

2023-09-22

Idén ne maradj ki ebből: indulhat az őszi komposztkészítés!

Az őszi komposztkészítés nem csak a kerted szépségét és termékenységét növeli, de a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséged is kifejezi.

2023-09-21

A tökéletes sütőtök 5 titka: így lesz kívül roppanós, belül puha

Ebben a cikkben megosztjuk azt az 5 titkot, amiktől te is tökéletes sütőtököt tudsz sütni. Kívül karamellizált, belül ízes és puha lesz a sütőtök, ha így csinálod.

2023-09-21

Szeptember végi metszés: meggy- és cseresznyefa metszése szakszerűen

Szeptember végén metszd meg a cseresznyefádat és a meggyfádat is, a cikkben megmutatom, hogyan kezdj neki és elmagyarázom miért szeptemberben csináld a metszést!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talliummérgezés

Talliumtartalmú patkányirtó szerek felvételekor következik be;... Tovább

Marabel

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény alacsony-magas, lomb... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem oktatás Paradicsom virágtermesztés Zöldség