A legszebb anyák napi virágok, amik csodaszép jelentéssel bírnak- anyák napi virágok jelentése

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ismét közeleg az anyák napja, és ilyenkor sokan a jól bevált virágokkal köszöntik az édesanyjukat. Ha idén is valamilyen szirmos szépséget szánsz anyukádnak, akkor nézz körül az alábbi alternatívák között is, hiszen egyes virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket!

Különleges anyák napi virágok

Különleges anyák napi virág: Kerti szegfű (Dianthus caryophyllus)

A kerti szegfű gyakori választás anyák napján. Ennek a virágnak Észak-Amerikában van igazán érdekes története, ahol Anna Jarvis kampánya során egyszer 500 fehér szegfűt küldött egy helyi templomban jelenlévő anyukáknak – azóta ünneplik arrafelé is az anyák napját. A kerti szegfű azóta a tisztaság, a hit, a szeretet, a szépség és a jótékonyság szimbóluma, amik az anyaság erényei is egyben.

Különleges anyák napi virág: Gerbera (Gerbera)

A gerberák vidám megjelenése tagadhatatlan, és ha a te anyukád is boldogságot áraszt magából, akkor csokrában néhány szál gerberának is ott a helye. A gerberák hatalmas virágaikról híresek, amelyeket sokan a napraforgókéhoz hasonlítják. Habár az ártatlanság, a tisztaság és a szépség jelképei, első sorban a vidámságot szimbolizálják, ami ragyogó színeiknek is köszönhető.

Különleges anyák napi virág: Tulipán (Tulipa)

Ha anyukád egy engedékeny, laza személyiség, akkor a tulipán tökéletes lesz számára. Friss, vidám megjelenésük a tavasz egyik örök jele. A tulipánok a kényelem, az otthonosság és főleg a boldogság jelképei.

Különleges anyák napi virág: Azálea (Rhododendron simsii)

Ha anyukádat érdeklik a kulturális hagyományok, akkor lepd meg néhány szál azáleával. Ez a virág Kínában a nők szimbóluma, de számos más kultúra is ünnepli minden évben világszerte szépsége és a szeretet egyik jelképe miatt.
 

 

Édesanyádnak nemcsak virágot szeretnél idén adni, hanem valami nagyon különlegessel is meglepnéd? Hallottad már, hogy egyre nagyobb divatja van az úgynevezett élményajándékoknak? Ennek az az oka, hogy tudományos bizonyítékok vannak arra, hogy a tárgyaknál az igazi élmények sokkal többet számítanak, így az igazán nagy ajándékok, nem a drága tárgyak, hanem a közösen együtt töltött idő, a szórakozás, ami egyszer majd régi szép emlékké alakul. Ha szeretnél te is egy különleges élmény ajándékozni édesanyádnak, akkor egy különleges étterem, különleges ajánlatát ajánljuk. Már a neve is emléket ad „Memoriae” emlék szóból ered. Az étterem, és a menü is nagyon különleges. Egy emlékezetes vacsora Kaposváron tökéletes ajándék lehet, ebben a csodás étteremben.

Lapozz a következő oldalra, mert mutatunk még sok-sok különleges anyák napi virágot!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-04

4 csodálatos virágkombináció áprilisra

Tavaszi virágok - Mutatjuk is, hogy hogyan és miként lehet ezeket a virágokat kombinálni, hogy még lenyűgözőbb legyen az eredmény. Próbáld ki te is!

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

egypetés ikrek (identikus ikrek, monozigotikus ikrek)

egyetlen petesejtből és —>ondósejtből alakulnak ki úgy, hogy a megtermékenyült petesejt... Tovább

szulák (Convolvulus)

A szulákfélék (Concolvulaceae) családjának nemzetsége. Apró sz. v. folyondár (C. arvensis... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Ünnep virág