A legszebb anyák napi virágok, amik csodaszép jelentéssel bírnak- anyák napi virágok jelentése

hirdetes

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

VN

Ismét elérkezik az anyák napja, és ilyenkor sokan a jól bevált virágokkal köszöntik az édesanyjukat. Ha idén is valamilyen szirmos szépséget szánsz anyukádnak, akkor nézz körül az alábbi alternatívák között is, hiszen egyes virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket!

Különleges anyák napi virágok

Különleges anyák napi virág: Kerti szegfű (Dianthus caryophyllus)

A kerti szegfű gyakori választás anyák napján. Ennek a virágnak Észak-Amerikában van igazán érdekes története, ahol Anna Jarvis kampánya során egyszer 500 fehér szegfűt küldött egy helyi templomban jelenlévő anyukáknak – azóta ünneplik arrafelé is az anyák napját. A kerti szegfű azóta a tisztaság, a hit, a szeretet, a szépség és a jótékonyság szimbóluma, amik az anyaság erényei is egyben.

Különleges anyák napi virág: Gerbera (Gerbera)

A gerberák vidám megjelenése tagadhatatlan, és ha a te anyukád is boldogságot áraszt magából, akkor csokrában néhány szál gerberának is ott a helye. A gerberák hatalmas virágaikról híresek, amelyeket sokan a napraforgókéhoz hasonlítják. Habár az ártatlanság, a tisztaság és a szépség jelképei, első sorban a vidámságot szimbolizálják, ami ragyogó színeiknek is köszönhető.

hirdetes

Különleges anyák napi virág: Tulipán (Tulipa)

hirdetes

Ha anyukád egy engedékeny, laza személyiség, akkor a tulipán tökéletes lesz számára. Friss, vidám megjelenésük a tavasz egyik örök jele. A tulipánok a kényelem, az otthonosság és főleg a boldogság jelképei.

Különleges anyák napi virág: Azálea (Rhododendron simsii)

Ha anyukádat érdeklik a kulturális hagyományok, akkor lepd meg néhány szál azáleával. Ez a virág Kínában a nők szimbóluma, de számos más kultúra is ünnepli minden évben világszerte szépsége és a szeretet egyik jelképe miatt.
 

Lapozz a következő oldalra, mert mutatunk még sok-sok különleges anyák napi virágot!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-02-24

Ilyet még nem láttál: az egész Alcsúti Arborétumot beborította a hóvirág

Az Egész Alcsúti Arborétumot hóvirág fedi, érdemes most megnézni, mert valami elképesztően szép látvány, még annak is, aki nem éppen rajong ezért a virágért

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-02-28

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan esküvői csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

További cikkek ebben a témában


kotlás

idegrendszeri és hormonális (hormonok) úton meginduló folyamat, amelyek következtében a... Tovább

34/2006. (V. 12.) FVM rendelet

a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján nyújtható méhészeti támogatások... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Ünnep virág