Európai internetes gyümölcs- és zöldségbörze

Európai internetes gyümölcs- és zöldségbörze magyar „kútfejből”

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A gyümölcs- és zöldségtermesztésnek sarkalatos pontja az értékesítés, a kereskedelemben pedig a legjobb minőség és legkedvezőbb ár párosítása mellett romlandó áruról lévén szó a gyorsaságé a főszerep. Pontosan erre nyújt megoldást a termelőnek, kereskedőnek egyaránt a Fruit & Vegetable Market.
Európai internetes gyümölcs- és zöldségbörze

A gyümölcs- és zöldségtermesztésnek sarkalatos pontja az értékesítés, a kereskedelemben pedig a legjobb minőség és legkedvezőbb ár párosítása mellett romlandó áruról lévén szó a gyorsaságé a szerep. Pontosan erre nyújt megoldást a termelőnek, kereskedőnek egyaránt a Fruit & Vegetable Market.

A magyar fejlesztésű virtuális piacon a valódi piacokhoz hasonlóan ajánlatok jelennek meg mindkét piaci szereplő részéről: a termelők az eladni kívánt termékkel, míg a kereskedők a számukra szükséges termékekkel jelenhetnek meg.

A termelőkülön rezsi költségek nélkül, idegeskedéstől mentesen, otthonról árulhatja a terményeit, a legmegfelelőbb időben adhatja el, amit megtermelt, nem kell minőségromlástól félnie. A börzén való szereplés nincs mennyiségi korláthoz kötve, akár egy zsáknyi, akár több teherautónyi termék is értékesíthető. A termelő a statisztikai oldalak segítségével figyelemmel kísérheti az árak alakulását és kiválaszthatja a legkedvezőbb ajánlatot, illetve versenyképes árat alakíthat ki. Mindehhez az információhoz anyanyelvén juthat hozzá.

Akereskedő pedig elfelejtve a költséges autózást, telefonálást, otthonából vagy irodájából is kiválaszthatja a számára legkedvezőbb minőségű és árú terméket, így előre kalkulálhat az átcsomagolás és szállítás költségeivel valamint lehetősége nyílik a legjövedelmezőbb továbbértékesítési árak kialakítására is.

A virtuális piacon való szereplésnagyon egyszerű, csupán egy internetes kapcsolatra van szükség hozzá. A www.fruit-web.com honlapon történő regisztrálást követően a termelő és kereskedő szabadon használhatja a Fruit & Vegetable Market-et, minden eladási és vételi ajánlat megjelenik a számára, ami az összes európai adat közvetlen lekérdezését jelenti. Mivel az összes ajánlatot egyetlen szerver tárolja, könnyen áthidalhatók az európai határok. Hogy a megértéssel se legyen probléma, a szoftvert úgy fejlesztették ki, hogy minden ajánlatot lefordít a felhasználó nyelvére. Tehát a spanyol, francia, horvát ajánlatokat magyarul olvashatják Magyarországon, finnül Finnországban, szlovákul Szlovákiában stb. Jelenleg 10 nyelven használható a program, de folyamatos bővítés alatt áll egészen addig, míg el nem érik a 33 európai nyelvet.

A szoftver offline működésű, amelynek elsősorban azokban az országokban van jelentősége, ahol még nem annyira elterjedt az internet használata, ahol még betárcsázós vagy ISDN vonal segítségével percdíjas alapon használható a rendszer. Ez az offline működés lehetővé teszi, hogy csak rövid időre kelljen használni az internetet, tehát ezáltal költséget takaríthat meg a börze szereplője.

Minden újonnan bejelentkező zöldség-gyümölcs termelőnek és kereskedőnek a program nyolc hétig térítésmentesen áll rendelkezésére. Ezzel a tesztelési lehetőséggel a termelőnek és kereskedőnek lehetősége nyílik arra, hogy nem „zsákbamacskát vásárolva”, hanem a szoftver nyújtotta lehetőségeket hosszabb távon kipróbálva, csak a várt eredmény, azaz a sikeres piaci üzletkötések után döntsön a rendszerhez való csatlakozásról.

A csatlakozás egyszeri díja mindössze 135 €, és a börze szereplője azonnal megkezdheti terményének értékesítését vagy beszerezheti a legjobb áron a legjobb terméket, a költséges telefonálgatás, utazgatás helyett rákapcsolódva az internetre, amely biztosítja, hogy gyorsan és olcsón lépjen kapcsolatba kereskedelmi partnerével.

A Fruit & Vegetable Market korlátlan használatának díja havi 83 €, a kereskedelmi tranzakciók díjmentesek.

Nem kell idegesen várnia a felvásárlót, nem kell végigtelefonálnia az országot, hogy megfelelő árut találjon.

A Fruit & Vegetable Market a nagy zöldségpiacok keresleti-kínálati elvét követi. Az eladó (termelő), vagy a vevő (kereskedő) beviszi az eladni kívánt vagy keresett áru paramétereit (fajta, mennyiség, ár stb.) személyi számítógépébe, ahonnan ezek az adatok bekerülnek a központi számítógépbe és láthatóvá válnak a virtuális piac többi szereplője számára, mint ahogy az említett termelő vagy kereskedő is egyszerűen megjelenítheti a piac teljes keresletét és kínálatát a saját számítógépén.

A börze használatához minimális technikai háttér szükséges, akár egy kis teljesítményű PC és egy alacsony sávszélességű internet kapcsolat (analóg vonal, ISDN, kábel stb.) is elégséges.

A Fruitweb Kft., a Fruit & Vegetable Market hátterétadó szoftver fejlesztésére, és a börze működtetésére alakult. Célja, hogy a Fruit & Vegetable Market-en csak minőségi árukat és szolgáltatásokat találjon minden felhasználó, ezért együttműködik az SGS nemzetközi minőség ellenőrző céggel. A börze szó hallatán felmerülhet a spekuláció lehetősége is, melynek kiszűrésére a bejelentkező kereskedőket, termelőket a regisztráció során először az uniós adószámuk alapján ellenőrzik, megállapítva, hogy valóban létező cégről ill. vállalkozásról van-e szó. A további ellenőrzés során az adott ország hatóságaihoz fordulva kiszűrésre kerülnek a felszámolás alatt álló vállalkozások. Mindemellett, bármilyen minőségi vita felmerülésekor megállapodás alapján az SGS Hungária jár el.

Ezzel a virtuális zöldség-gyümölcs börzével lehetőség nyílik a piaci folyamatok felgyorsítására, hiszen az információk nagyon gyorsan cserélődnek az internet segítségével, és az ajánlatoknak sem kell utánajárni, hiszen minden egy helyen megtalálható.

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

homodinámia

az allélpárok vagy tulajdonságpárok között fennálló olyan kölcsönhatás, amelyben egyik... Tovább

variáció

a biol.-ban a ->változékonyság mennyiségi és minőségi megnyilvánulása; a kifejezésre. Tovább

Tovább a lexikonra