hirdetes

Nyári ellenőrzések

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Szolgálat megkülönböztetett figyelmet fordít a szezonális termékekre
Az Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Szolgálat -szeptember 15-ig rendszeres feladatai mellett ismét megkülönböztetett figyelmet fordít a szezonális termékek ellenőrzésére.
 
Kiemelt figyelem kíséri a nyers-, fűszerezett-, darált húsok, sörök, a trappista sajt, a jégkrémek előállítását, és forgalmazását, a termékek élelmiszer-biztonsági megfelelőségét, minőségét. A szakemberek ellenőrizik az élelmiszerek nyomon-követhetőségét, a termékek eredetét igazoló dokumentumokat valamint a lejárat fogyaszthatósági-, minőség megőrzési idejű termékek forgalmazását.
Az ellenőrzés az élelmiszer előállítás és az élelmiszer kereskedelem területére terjed ki, fokozott figyelmet fordítva a nagykereskedelmi raktárakra és logisztikai központokra.
hirdetes
 
Június 16-23.
 
A kiemelt ellenőrzések másfél hete folynak. Az élelmiszer-előállító egységek ellenőrzése keretében összesen 271 egységben 1611 élelmiszer vizsgálata történt, amelyből 26 tételt kifogásoltak. 19 esetben kellett különféle élelmiszereket kivonni a forgalomból. Az előállítók esetében kirótt minőségvédelmi bírság összege 1.312.920 Ft volt.
 
A kereskedelemben végzett ellenőrzések során 767 egység ellenőrzése történt, amelynek keretében 10.155 tételt vizsgáltak meg. 128 élelmiszer-tétel esett kifogás alá, 47 esetben kellett különféle élelmiszereket kivonni a forgalomból 941 kg mennyiségben. A kiszabott minőségvédelmi bírság összege 4.179.512 Ft volt.
 
A tapasztalt főbb hiányosságok:
hirdetes
 
Több megyei állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás tapasztalt hiányosságokat a termékek jelölésével, nyomon követhetőségével illetve a nyers húsok esetében az eredetet igazoló dokumentumokkal kapcsolatban. Csak Békés megyében 405 kg nyers húst kellett elkobozniuk a hatósági állatorvosoknak fülledés, felületi szennyezettség, illetve az eredetet igazoló okmány hiányossága miatt.
 
Egy Fejér megyei ásványvíz előállító termékei közül, három tételt kellett zárolni illetve a kereskedelmi forgalomból történő visszahívásra kötelezni a gyártót fehér színű, kristályos lebegő kiválás hiba-okán. A minőségi hiba kivizsgálása folyamatban van.

Forrás: www.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

vemhesség (graviditás)

Emlősökben az anyaállat állapota a fogamzástól az ellésig v. avetélésig.Av.-i idő átlagos... Tovább

gyomirtó szerek (herbicidek)

azok a növényvédő szerek, amelyeket a gyomok elpusztítására használnak. Ide szokták sorolni... Tovább

Tovább a lexikonra