Kardszárnyú delfin támadás Portugáliában: Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

hirdetes

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Be kell, hogy valljam, hogy amióta az egyiptomi cápatámadások történtek, egy kicsivel jobban izgulok, amikor tenger közelébe kerülök. Már hajókázva is azon töröm a fejemet, hogy vajon itt biztonságban vagyunk? Igen, túlaggódom. Most még is érkezik a hír, hogy egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

Kardszárnyú delfin támadás Portugália 2022

Gyilkos bálnák süllyesztettek el egy halászhajót

Amikor olvassuk a hírt, hogy kardszárnyú delfinek süllyesztettek el egy hajót, a remek képzelőerőnknek köszönhetően hajlamosak lehetünk azt látni szemeink előtt, ahogyan legalább egy közepesen hatalmas hajót szednek szét ezek az egyébként nagyra nőtt állatok. Természetesen ilyenről szó nincsen, egy apró halászhajóról van szó, ami mégígy is igen nagy falat lehetett nekik. Szerencsére a rajta utazók megmenekültek, ugyanis még időben sikerült riasztaniuk a portugál haditengerészetet. Igen eddig kihagytuk, az eset Portugália partjainál történt, egészen pontosan 11km-re Sines tengerparti városától, tehát eléggé benn a tengerben, és nem a strandok környékén! A támadásban 5 egyed vett részt. Miért támadtak a gyilkos bálnák, miért kellett neki az egész hajó?

hirdetes
„A haditengerészet a lisszaboni Tengeri Kutatási és Mentési Koordinációs Központon (MRCC) keresztül, a Sines kikötő kapitányával együttműködve koordinálta a vitorlás mentőtutaján tartózkodó öt legénységi tag mentését, miután az elsüllyedt orkánokkal folyatatott interakció során, 11 km-re a parttól” – áll a közleményben.
hirdetes

Ezért támadhattak a gyilkos bálnák

A tengerben lévő állatok támadása mindig a vadászattal, a zsákmányszerzéssel függ össze. Éppen ezért van az, hogy nem szabad halászterületek mellett strandolni sem, ugyanis a préda a ragadozókat is csábítja. Az z Atlanti-óceánnak ezen a részén nem számít ritkának ez az eset. Szakmai körökben már többször volt róla szó, hogy ezek a támadások milyen nagy problémát jelentenek. Ez a támadás most különösen agresszív volt, de 2020 nyara óta egyre szaporodnak az ehhez hasonló esetek. Szakértők szerint a felnőtt gyilkos bálnák pusztán azért célozzák és támadják meg a hajókat, hogy megtanítsák a fiataljaikat tonhalra vadászni. A szaporodó esetszám arra enged következtetni, hogy egyre több egyed tanulja el ezt a hajókkal folyatatott interakciót. Más tudósok szerint csupán önvédelemből támadnak a tengeri állatok.

„Ez nem bosszú. Csak elővigyázatosságból cselekszenek”- Alfredo López, a tengeri emlősök tanulmányozásával foglalkozó koordinátor.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-18

Nyulak gondozása a téli, hideg időben

Nyulainkra fokozottan érdemes figyelni a téli időjárás viszontagságai miatt, hisz hamar megfázhatnak: tippjeink segítenek őket megvédeni!

2023-01-13

Így hosszabbítsd meg kutyád életének aranyéveit

Ha idős a kutyusunk mindig félünk, mikor hagy itt bennünket: ezek az utolsó évek azonban ne félelemmel, hanem szeretettel és sok foglalkozással teljenek!

2023-01-10

2023-ban a barkóscinege az év madara

A barkóscinegét választották a 2023-as év madarának az MME szavazásán, az év kétéltűje az alpesi gőte, a 2023-as év lepkéje pedig a fecskefarkú pillangó lett.

2022-12-13

5 tipp: Így tartsd kis kedvencedet biztonságban, és nyugalomban Szilveszterkor

A tűzijáték, a hangos zene és a zajok miatt a szilveszter stresszes lehet kedvenced számára ez az éjszaka. Mutatunk néhány tippet, neked és kiskedvencednek!

2023-02-03

Mi az a BARF etetés - jót tesz a kutyámnak?

Egyre gyakrabban halljuk a BARF szót, mint kutya diétát: de mi a lényege és vajon minden kutya számára hasznos? A cikkben kiderül minden információ a BARF-ról!

2023-02-28

Ezért ne etesd a kacsákat kenyérrel

Sokan szoktuk etetni a kacsákat kenyérrel, azonban nagyon is káros az egészségük számára ez a fajta étel: mutatjuk, miért ne etesd te sem a kacsákat kenyérrel!

2023-03-10

Figyelj a széncinegékre márciusban: a postaládádba költözhetnek!

Márciustól érdemes figyelni a postaládáinkat, ugyanis széncinegék költözhetnek bele és rakhatnak ott fészket. A cikkünkben elmagyarázzuk, miért fészkelnek oda!

2023-03-02

Így lehet megszabadulni a 4 legrosszabb kerti kártevőtől

Itt a tavasz, bár az időjárás még kicsit sem tavaszias, de lassan megjelennek a kerti kártevők is: ezek a legjobb tippjeink a 4 legártalmasabb kártevő ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felnevelés

az újszülött állatok teljes kifejl.-éig alkalmazott tartási, takarmányozási eljárások,... Tovább

durva fésűsgyapjú

az a fésűsgyapjú-minőség, amikor a szálak átmérője 24—26 um, tehát A/B... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos