Kardszárnyú delfin támadás Portugáliában: Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

hirdetes

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

VN

Be kell, hogy valljam, hogy amióta az egyiptomi cápatámadások történtek, egy kicsivel jobban izgulok, amikor tenger közelébe kerülök. Már hajókázva is azon töröm a fejemet, hogy vajon itt biztonságban vagyunk? Igen, túlaggódom. Most még is érkezik a hír, hogy egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

Kardszárnyú delfin támadás Portugália 2022

Gyilkos bálnák süllyesztettek el egy halászhajót

Amikor olvassuk a hírt, hogy kardszárnyú delfinek süllyesztettek el egy hajót, a remek képzelőerőnknek köszönhetően hajlamosak lehetünk azt látni szemeink előtt, ahogyan legalább egy közepesen hatalmas hajót szednek szét ezek az egyébként nagyra nőtt állatok. Természetesen ilyenről szó nincsen, egy apró halászhajóról van szó, ami mégígy is igen nagy falat lehetett nekik. Szerencsére a rajta utazók megmenekültek, ugyanis még időben sikerült riasztaniuk a portugál haditengerészetet. Igen eddig kihagytuk, az eset Portugália partjainál történt, egészen pontosan 11km-re Sines tengerparti városától, tehát eléggé benn a tengerben, és nem a strandok környékén! A támadásban 5 egyed vett részt. Miért támadtak a gyilkos bálnák, miért kellett neki az egész hajó?

hirdetes
„A haditengerészet a lisszaboni Tengeri Kutatási és Mentési Koordinációs Központon (MRCC) keresztül, a Sines kikötő kapitányával együttműködve koordinálta a vitorlás mentőtutaján tartózkodó öt legénységi tag mentését, miután az elsüllyedt orkánokkal folyatatott interakció során, 11 km-re a parttól” – áll a közleményben.
hirdetes

Ezért támadhattak a gyilkos bálnák

A tengerben lévő állatok támadása mindig a vadászattal, a zsákmányszerzéssel függ össze. Éppen ezért van az, hogy nem szabad halászterületek mellett strandolni sem, ugyanis a préda a ragadozókat is csábítja. Az z Atlanti-óceánnak ezen a részén nem számít ritkának ez az eset. Szakmai körökben már többször volt róla szó, hogy ezek a támadások milyen nagy problémát jelentenek. Ez a támadás most különösen agresszív volt, de 2020 nyara óta egyre szaporodnak az ehhez hasonló esetek. Szakértők szerint a felnőtt gyilkos bálnák pusztán azért célozzák és támadják meg a hajókat, hogy megtanítsák a fiataljaikat tonhalra vadászni. A szaporodó esetszám arra enged következtetni, hogy egyre több egyed tanulja el ezt a hajókkal folyatatott interakciót. Más tudósok szerint csupán önvédelemből támadnak a tengeri állatok.

„Ez nem bosszú. Csak elővigyázatosságból cselekszenek”- Alfredo López, a tengeri emlősök tanulmányozásával foglalkozó koordinátor.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-28

Különleges programokkal vár a Fővárosi Állatkert a Kutatók éjszakáján

Hét előadással és interaktív bemutatókkal várják a városligeti intézmény szakemberei a látogatókat a Fővárosi Állatkertben a Kutatók éjszakáján 2022-ben is.

2022-09-21

5 étel, amit nem ehetnek, a kutyák, pedig sokan adnak nekik

Bár a kutyákat a családunk tagjainak tekintjük, ha ugyanazzal a táplálékkal etetjük őket, amelyet mi eszünk, sérülést okozhat nálunk. Mutatjuk mit ne adj nekik!

2022-05-02

Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

Miért szagolnak az ember lába közé a kutyák? Az állatorvosok és a kiképzők is egyetértenek ennek okaiban, tudd meg Te is miért szeretik ezt csinálni a kutyák!

2022-04-13

Nagy veszélyben vannak a kutyatulajdonosok- emberekre is veszélyes kór terjed

Belegondolni is rossz, hogy milyen hatalmas veszélynek vannak kitéve az óvatlan kutyatulajdonosok, ugyanis egy súlyos kórt is terjeszthetnek kis kedvenceik.

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-08-30

Afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban

Hatalmas szenzáció Nyíregyházán, aminek mi is örülünk. Afrikai elefánt (Loxodonta africana) született a Nyíregyházi Állatparkban hétfőre virradó éjjel.

2022-09-06

Hallgasd meg az igazi szarvasbőgést szervezett túrákon!

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez- gyerekeknek is!

2022-08-29

Mérgező növények a nyulak számára- ezekkel ne etesd a nyuszid!

A nyuszik sokak házi kedvence, ami nem meglepő hiszen imádni való állatok. Azonban nem mindegy, hogy mit esznek, főleg ha szabadon mászkálhatnak a kertben.

További cikkek ebben a témában


tenyészterület

Egy növény (tő) részére kívánatos talajfelület. Meghatározható a tő- és a sortávolság... Tovább

lednek (Lathyrus)

a —>pillangósok családjának egyik nemzetsége; évelő v. egyéves, heverő v. kapaszkodó... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos