Kaktuszkarácsonyfa vásárlása

Mindig van lejjebb – Itt a kaktuszalakú műfenyő karácsonyra…

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Rengeteg az újítás egész évben, karácsony idején pedig minden évben rádöbbenek, hogy mindig van lejjebb. Nem elég a vita akörül, hogy műfenyő vagy igazi legyen a lakásban, most már megjelent a kaktuszalakú műfenyő is…

Már kaktuszkarácsonyfát is vásárolhatunk
Ha még mindig szereted a hagyományokat, és az igazi fenyőket, akkor olvasd el korábbi cikkünket ide kattintva, és tudd meg, milyen típusú fenyőfát érdemes választani karácsonyra! Ha pedig nem tudod eldönteni, hogy az igazi vagy a mű a károsabb, akkor kattints ide!

Karácsonyfa érdekességek

A fenyőfa hagyományos szimbólummá vált az évek alatt, először Németországban díszítették, a XVI. században. Magyarországon 1824-ben állították fel az első karácsonyfát. Történelme messzire nyúlik vissza, az örökzöldeket szerették már a germán, a római, az egyiptomi, valamint a kelta kultúrákban is. Néhány forrás szerint a középkorban fiatal fát vágtak ki, ami az ifjú élet feláldozását szimbolizálta, hasonlóan Jézushoz, aki fiatalon áldozta életét az emberekért. 

Rengeteg az alternatíva

Manapság már rengeteg az alternatíva, sokan választanak mást a hagyományos fenyőfák helyett. Megjelentek a műfenyők, a deszkákból, a cserepekből épített „karácsonyfák”, de igazából lassan ott tartunk, hogy mindenből létrehoznak az emberek egy háromszögalakú valamit, és azt díszítik fel. Hogy ez mennyire jó vagy nem, döntse el mindenki maga, én maradok a hagyományos fánál.

Kaktuszalakú karácsonyfa

A mostani újítás viszont már szerintem nem kicsit túlzás. Piacra dobták a kaktuszalakú műfenyőt, aminek igazából semmi köze nincs az ünnephez. Az alakja, a formája, a kinézete, igazából mindene ellenkezik a hagyományos karácsonyfával. A leírás szerint nagyon szemet gyönyörködtető, tökéletes passzol mindenhez kint és bent egyaránt. Minőségi PVC műanyagból készül, ami szerintük környezetbarát – ez az anyag segít abban, hogy a kaktusz valódinak tűnjön és ne törjön szét olyan könnyen.

A kaktuszfához adnak egy energiatakarékos LED-es fényfüzért is. A leírás szerint könnyen össze lehet szerelni a fát, csupán össze kell illeszteni néhány alkatrészt. Maga az állvány fémből készült, ennek a végére került a műanyag burkolat – így a kaktuszfa stabil, és nem tesz kárt a padlóban. A kaktuszfát ide kattintva tekinthetitek meg, 160, 180 és 210 centiméteres magasságban lehet megvásárolni. 

A legmegdöbbentőbb dolog az egészben

Az Amazonon lehet értékelni a termékeket, és itt döbbentem meg a legjobban. A közel 200 fontba (80 000 forint) kerülő fára többnyire pozitív értékelések érkeztek: a leadott voksok 80 százaléka 4 vagy 5 csillag, sokan még saját fotót is tűztek kommentként. A vásárlók többsége az Egyesült Államok délnyugati részéről származik, ahonnan az oszlopkaktuszok is – annyira nem csodálkozunk azon, hogy azonnal lecsaptak a lehetőségre. 

Mi a véleményed a kaktuszfáról?

    

Forrás: Fotó: amazon.co.uk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fémek korrózió elleni védelme

a gyak.-ban alkalmazott fémek ált. olyan környezetben vannak, amely gyengébb v. erősebb... Tovább

Gyöngyösi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Gyöngyös Kossuth L. u. 1 3200 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi díszek