Legjobb júniusi zöldségek, 8 zöldség amit júniusban is el lehet ültetni,8 zöldség, amit még júniusban sem késő elültetni

hirdetes

8 zöldség, amit még júniusban sem késő elültetni

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Általános tévhit, hogy ha kertet akarunk építeni, tavasszal kell ültetni. Sok zöldség esetében röviddel az utolsó fagy után el kell vetnie magokat vagy palántákat kell ültetnie, de a hagyományos időrendtől való eltérés nem feltétlenül fog ám rossz termést eredményezni! Bőven van még időd, mutatjuk, melyik zöldségeket ültetheted el júniusban! 

Júniusban ültethető növények

Júniusban ültethető zöldségek: Paradicsom

Egyes kertészek azzal érvelhetnek, hogy a paradicsomnak már a földben kell lennie ebben az évszakban. De ha nagy rajongója vagy a paradicsomnak, és szeretnéd beépíteni a nyári kertedbe, akkor is meg tudod csinálni, ha a megfelelő fajtákat választod, vagy magok helyett palántákat használsz. Keress akár kisebb termésű paradicsomot, determinált vagy korán érő fajtákat, hogy kevesebb időt kelljen várni a növekedéshez! 

Júniusban ültethető zöldségek: Retek

Június tulajdonképpen remek alkalom arra, hogy a gyorsan érő nyári retket a földbe tegyük. Ennek az az oka, hogy amikor a hő eléri a csúcspontját, ezeknek a zöldségeknek az íze túlságosan csípőssé válhat. Az évszaktól függetlenül a retek virágzik a nedves, jó vízelvezetésű talajban.

Júniusban ültethető zöldségek: Paprika

Íme egy másik zöldség, amely a nyár melegében virágzik. A paprika 65 és 120 nap között érik, de a legtöbb 75 nap körül készen áll a betakarításra. Olyan helyre ültesd a paprikát, ahol teljes napfény és jól vízelvezető talaj.

hirdetes

Júniusban ültethető zöldségek: Krumpli

Íme egy zöldség, amelyet sokan úgy gondolnak, hogy kora tavasszal el kell ültetni a betakarításhoz. Nem szükséges. A burgonya átlagos érése 75-95 nap. Ha júniusban ülteted a krumplit, akkor kerüld a későn érő típusokat, válassz gyors érésű krumplit!

Júniusban ültethető zöldségek: Borsó

A borsót jellemzően kora tavasszal termesztik, és köztudottan hűvös időben is termesztik, de ha a megfelelő helyen vagy, és olyan fajtát választasz, amely némi hőtűrő képességgel bír, hozzáadhatod a kertedhez. Legtöbbjük körülbelül 60-70 napot vesz igénybe az éréshez. . Általános tévhit, hogy a borsó nem bírja jól a meleget, de valójában inkább a rossz öntözéshez van köze a penésznek.

Júniusban ültethető zöldségek: Kukorica

A kukorica egy másik sokoldalú növény, amely tökéletes azoknak, akik egy kicsit később kezdik a kertjüket. A fajtától függően 60-70 napon belül érik. Fontos a teljes napsütés, és a jó elvezetésű talaj is.

hirdetes

Júniusban ültethető zöldségek: Bab

A bab ideális növény, mert gyorsan érik meleg talajban és legalább nyolc órán át napsütéses helyeken. Hagyományos meleg évszakos növény, amelyet általában a kertbe adnak. A bokorbab általában gyorsabban nő, és egyes fajták már 35 napon belül készen állnak a betakarításra.

Júniusban ültethető zöldségek: Nyári tök

A nyári tök minden formában, méretben és fajtában kapható a sárgatöktől a cukkiniig, így kiváló választás sok helyen. Ezek a növények meglehetősen rövid érésű fajták, mivel akkor takarítják be őket, amikor a kéreg még puha. 60-70 napba telik, mire készen állnak a betakarításra. Nagyon oda kell figyelni a nyári tökökre, mert hajlamos nagyon gyorsan kihajtani. A hosszúkás fajtáknál 8-12 hüvelyk hosszúaknál szüretelj, kerekebb formák esetén pedig vád meg, amíg 4-8 hüvelyk közötti átmérőjűek lesznek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szamáröszvér

szamárkanca és lómén ivadéka. Durvább szervezetű a lóöszvérnél, feje otromba, szerzete... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség Zöldségtermesztés