A Junior közétkeztetés zrt Magyar kisvállalkozók és termelők termékei a közétkeztetésben Rövid interjú Alpári Györggyel, a Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetőjével

"A magyar alapanyagok igenis jó minőségűek”

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyar kisvállalkozók és termelők termékei a közétkeztetésben. Rövid interjú Alpári Györggyel, a Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetőjével

 
Magyar kisvállalkozók és termelők termékei a közétkeztetésben Rövid interjú Alpári Györggyel, a Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetőjével

 

Kérem, mondjon néhány szót a Junior Vendéglátó Zrt-ről, mint közétkeztető cégről!

Fontos, ezért elsősorban le kell szögeznem, hogy a Junior Vendéglátó Zrt. egy magyar tulajdonú, magyar embereket foglalkoztató, magyar gondolkodású vállalkozás, ahol az ételkészítés során a magyar tradíciók a modernkori gasztronómiai trendek tökéletesen kijönnek és sokszor teljesen ötvöződnek egymással. Természetesen az étkeinkhez felhasznált alapanyagokat is kis Hazánkból szerezzük be. A Junior Zrt fő feladata a közétkeztetés és a gyermekétkeztetés

 

 

Szóval akkor az árubeszerzés előre tervezett keretek között működik úgy, hogy az alapanyagok csaknem egésze hazai kistermelőktől és kisvállalkozásoktól kerül a Junior Zrt-hez?

A Junior Vendéglátó Zrt. beszerzési stratégiája tudatosan lett így kialakítva, hiszen a mai korban és helyzetben, mi is szívügyünknek tartjuk a hazai kis- és középvállalkozások és kitermelők helyzetét és annak javítását. Az árubeszerzésben úgy irányítjuk a folyamatokat, hogy mindig a legjobb minőségű magyar alapanyagokat vásároljuk meg a partnereinktől. Ez nagyon fontos, sőt a közétkeztetésben, s főleg a gyermekétkeztetésben ez kulcskérdésnek számít, hiszen a táplálkozási kultúra és az egészséges életmódra való nevelést már nagyon fiatalon meg kell kezdeni, ez pedig nagy részben a mi feladatunk, így rossz minőségű, lejárt szavatosságú, romlott termékeket nem veszünk át.

Sajnos sokan úgy gondolják – mivel sok helyen, különböző emberek, valamint különböző médiumok azt sugallják-, hogy a külföldi termékek sokkal finomabbak, egészségesebbek és jobbak, de ez egyértelműen nem igaz, a magyar alapanyagok igenis jó minőségűek és egészségesek. Én úgy hiszem, hogy nem kell ahhoz Bécsig elmenni, hogy valami igazán ízleteset és jót vehessünk a piacon.

 

 

Hogyan látszódik meg ez a gondolkodás a Junior Vendéglátó Zrt-n belül?

Az elmúlt években drasztikusan lecsökkentettük a konzervek és fagyasztott termékek, mint például a mirelit zöldségek és a mirelit húsok felhasználását az ételeink főzésekor. Próbálunk mindig friss és az idénynek megfelelő alapanyagokat, élelmiszereket beletenni az ételekbe, aminek következtében mi is minden igényt kielégítő, jó minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani. Az átalakítások eredményeképpen a Junior Vendéglátó Zrt. egyre több dicsérő levelet kap az általa ellátott intézményektől, amelyekre nagyon büszkék vagyunk és köszönünk szépen.

Meg kell még említenem, hogy csaknem teljesen visszaszorítottuk az ételízesítők és a túlzott só használatát, ezek helyett inkább valódi magyar alapanyagokat, úgymint a fokhagyma, pirospaprika, paradicsom, burgonya használunk fel a sütéshez-főzéshez. 

 

Cégünk mindig tudatosan törekszik arra, hogy a hazai termelők által termelt alapanyagokat használja fel az életkészítés során. Az elmúlt egy hónapban több vidéki, városi, kisvárosi, községi jegyzőt megkerestünk a szolgáltatási területünkön belül, Győrtől egészen Békéscsabáig, hogy segítsenek a helyi áruk felderítésében. Bár sokaknak nem volt, tudomásuk ilyen lehetőségekről, de mindenki teljes támogatását és segítségét adta ehhez a kezdeményezéshez. Ennek eredményeképpen Békés megyében található konyháinkban már több mint 30 %-ban helybéli termelőtől vásárolt termékekkel dolgozunk.

 

Mik a főbb kritériumok a Junior Zrt-nél a beszállító partnerekkel szemben?

Természetesen a legfontosabb, hogy jó minőségű áruval rendelkezzenek, ezenkívül pedig legyenek megbízhatóak, rugalmasak és pontosak. Valamint a termelésre, a gyártásra és a higiéniára vonatkozó szabályoknak, rendeleteknek maradéktalanul feleljenek meg, hiszen az közétkeztetés, rendkívül nagy felelősséget jelent és nagy odafigyelést igényel a termelés elejétől a készétel tálalásáig.

 

Lehet-e és ha igen, hogyan lehet jelentkezni, ha mondjuk, valaki szeretne a Junior Vendéglátó Zrt. beszállítója lenni?

Természetesen lehet. Amennyiben a termelő vagy a kisvállalkozó ismerős az adott területen, felkeresheti rögtön magát a konyhánkat, vagy az interneten fellelhető (www.juniorzrt.hu) weboldalunkon a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken érdeklődhet, mind a főzőegységeink, mind az Áruforgalmi osztály elérhetőségéről.

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

félstabil takarmányozó

az istállóba beépített takarmányozási gépek, berendezések közül azok, amelyek ugyan munka... Tovább

ecetsavas erjedés

a —> si1óban végbemenő erjedési folyamat; az —>ecetsav-baktériumok, a Coli... Tovább

Tovább a lexikonra
Tudomány