Jégkunyhó tejes dobozokból építve

Építs kertedbe szivárványszínű, meseszép jégkunyhót tejes dobozokból!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Nem mindennapi jégkunyhót hozott létre az új-zélandi mérnökhallgató családja, és szomszédjai segítségével, az ötlet megvalósításához nem kell semmi más, csak sok-sok tejes doboz és hideg, ez most adott nálunk is! 

Tejes dobozokból építetteék jégkunyhót

Daniel Gray művét bárki újraépítheti, akinek van némi kitartása, tejes doboza, illetve kellőképpen hideg vidéken él. Az új-zélandi fiút meghívta magához barátnőjének édesanyja, aki már hónapokkal előbb elkezdett felkészülni a látogatásra.

A pár női tagja, Kathleen Starrie a fagyos Edmontonban, Kanadában él, az édesanyja pedig azt szerette volna, hogy értelmes elfoglaltságot találjon a fiataloknak, ami leköti őket. Nem akarta azt, hogy Daniel rosszul érezze magát Kanadában, és ne tudjon csinálni semmit. 

Éppen ezért az anyuka már októberben elkezdte gyűjtögetni a tejes dobozokat, mivel azt találta ki, hogy a tejes dobozokat tengernyi, óriási jégkocka gyártására fogják felhasználni.

A színes jégkockákat pedig némi ételfesték segítségével állították elő. Nézzétek meg a képeket a tervezésről, az építésről és a végeredményről galériánkban: 

A nem mindennapi iglu felépítése öt napot vett igénybe. Kanadában ehhez ideális volt a hőmérséklet, mivel -25-30 Celsius fokban folytak a munkálatok, éppen ezért tartott ilyen „sokáig”, ugyanis pár óránként meg kellett állniuk, és fel kellett melegedniük egy kicsit a lakásban.

A mű megalkotásában segédkezett Kathleen családja és a szomszédok is, összességében mintegy 150 munkaórát vett igénybe. Hó és víz keveréket használtak, ezzel tapasztották össze a nagyjából 500 jégkockát és ezzel erősítették meg a szerkezetet is. Minket lenyűgöztek teljesen, nekünk nagyon tetszik, és reméljük, hogy lesz Magyarországon is kicsit hidegebb, mert már elkezdtük gyűjtögetni a tejes dobozokat! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hektolitertömeg (hl-tömeg, térfogattömeg)

valamely mag 100 1-ének kg-ban kifejezett tömege. Értékmérő tulajdonság: a nagyobb... Tovább

korreláció

különböző folyamatok, jelenségek és ezeket leíró mennyiségek közötti összefüggés. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek