Japán cserebogarak elleni védekezés

hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes módon a japán cserebogaraktól

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Japán cserebogarak és az ellenük való védekezés

Hogyan szabadulj meg természetes módon a japán cserebogaraktól?

Fontos tisztában lenni a fenti információkkal, hogy minél előbb felismerd a cserebogár-problémákat kertedben. Nem árt észben tartani továbbá, hogy a japán cserebogarak feromonokat engednek a levegőbe, ezzel pedig további bogarakat vonzanak a kertbe. Ha tehát észreveszel belőlük néhányat, azonnal vesd be az alábbi módszerek valamelyikét, hogy megakadályozd elterjedésüket birtokodon.

Csapdák

Az interneten rengeteg bogárcsapda szerezhető be, de érdemes azok között szétnézni, amiket külön cserebogarak számára készítettek. Ezek a csapdák segítenek távol tartani a bogarakat növényeidtől, ráadásul megakadályozzák, hogy tovább szaporodhassanak.

Kézi összeszedés

hirdetes

Ha még a szezon elején jársz, és csak néhány bogárral találkozol akkor simán kézzel is leszedegetheted őket növényeidről. Némi mosószeres vízbe dobva őket gyorsan végezhetsz velük. Ne feledd, leggyakrabban meleg, napos napokon jönnek elő, amikor nincs túl erős légmozgás. Kora reggel és késő este érdemes keresgélni őket a kertben.

hirdetes

Porszívózás

Néhányan egy kézi porszívóval szedik össze a nagyobb bogarakat kertjükben. Az összegyűjtött bogarakat dobd mosószeres vízbe, ahol pillanatokon belül elpusztulnak.

Cédrusolaj

Helyezz 3 db 30 cm hosszú vörös cédrust egy 7,5 literes vödörbe. Önts forró vizet a vödörbe, és hagyd, hogy a növénydarabok 24 órán át ázzanak benne úgy, hogy egyetlen részük se lógjon ki a vízből (szét is vághatod őket). Szűrd át a vizet egy pumpás flakonba és fújd be ezzel növényeidet, hogy távol tartsd róluk a cserebogarakat.

Kovaföld

A kovaföld használata az egyik legjobb módszer a japán cserebogarak kiirtására. Az apró, tengeri állatok megkövesedett maradványaiból készült por a bogarak kitinpáncélja alá bejutva kiszárítja a testüket. Csak szórj szét belőle egy jó adagot azon növények körül, amelyet gyakran támadnak meg a bogarak kertedbe. Ez a módszer az otthonokat megtámadó hangyák és csótányok ellen is nagyon hatékony, de ügyelj rá, hogy csak biztonságos összetételű, természetes kovaföldet használj.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-17

5 bevált módszer a szúnyogok ellen!

Hogy ha téged is zavar, hogy nyáron a jó idővel együtt a szúnyogok is megjelennek, akkor próbáld ki ezeket a tippeket és biztosan megszabadulsz tőlük!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-08-12

Ismerd meg a kerted részleteit

Elmagyarázzuk, hogyan ismerheted meg a kerted a talaj, a kinézet, a kitettség és egyebek tekintetében, mielőtt nekilátnál az ültetésnek, kertészkedésnek. A szép növényekért!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

További cikkek ebben a témában


gén

az élőlények kialakulását meghatározó, a genetikai információt hordozó öröklődési... Tovább

Pihenés

A pihenés   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növényvédelem permetezés