Japán cserebogarak elleni védekezés

hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes módon a japán cserebogaraktól

Szélesi Ferenc - Főkertész
Japán cserebogarak és az ellenük való védekezés

Hogyan szabadulj meg természetes módon a japán cserebogaraktól?

Fontos tisztában lenni a fenti információkkal, hogy minél előbb felismerd a cserebogár-problémákat kertedben. Nem árt észben tartani továbbá, hogy a japán cserebogarak feromonokat engednek a levegőbe, ezzel pedig további bogarakat vonzanak a kertbe. Ha tehát észreveszel belőlük néhányat, azonnal vesd be az alábbi módszerek valamelyikét, hogy megakadályozd elterjedésüket birtokodon.

Csapdák

Az interneten rengeteg bogárcsapda szerezhető be, de érdemes azok között szétnézni, amiket külön cserebogarak számára készítettek. Ezek a csapdák segítenek távol tartani a bogarakat növényeidtől, ráadásul megakadályozzák, hogy tovább szaporodhassanak.

Kézi összeszedés

hirdetes

Ha még a szezon elején jársz, és csak néhány bogárral találkozol akkor simán kézzel is leszedegetheted őket növényeidről. Némi mosószeres vízbe dobva őket gyorsan végezhetsz velük. Ne feledd, leggyakrabban meleg, napos napokon jönnek elő, amikor nincs túl erős légmozgás. Kora reggel és késő este érdemes keresgélni őket a kertben.

hirdetes

Porszívózás

Néhányan egy kézi porszívóval szedik össze a nagyobb bogarakat kertjükben. Az összegyűjtött bogarakat dobd mosószeres vízbe, ahol pillanatokon belül elpusztulnak.

Cédrusolaj

Helyezz 3 db 30 cm hosszú vörös cédrust egy 7,5 literes vödörbe. Önts forró vizet a vödörbe, és hagyd, hogy a növénydarabok 24 órán át ázzanak benne úgy, hogy egyetlen részük se lógjon ki a vízből (szét is vághatod őket). Szűrd át a vizet egy pumpás flakonba és fújd be ezzel növényeidet, hogy távol tartsd róluk a cserebogarakat.

Kovaföld

A kovaföld használata az egyik legjobb módszer a japán cserebogarak kiirtására. Az apró, tengeri állatok megkövesedett maradványaiból készült por a bogarak kitinpáncélja alá bejutva kiszárítja a testüket. Csak szórj szét belőle egy jó adagot azon növények körül, amelyet gyakran támadnak meg a bogarak kertedbe. Ez a módszer az otthonokat megtámadó hangyák és csótányok ellen is nagyon hatékony, de ügyelj rá, hogy csak biztonságos összetételű, természetes kovaföldet használj.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-11

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkünkben tudd meg Te is, hogyan készítheted el Te is.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

2021-05-05

Csodaszép egynyári növények kertedbe – ezeket a növényeket Neked is ismerned kell

Bár az egynyári növények egyre kisebb népszerűségnek örvendenek, mégis ezeket a tarka, vidám szépségeket Neked is megéri legalább egyszer elültetned kertedbe.

2021-05-06

A kertészet sportnak számít? Most kiderül!

Te tudtad, hogy a kertészkedés sportnak is számíthat? Mostani cikkünkben eláruljuk milyen szempontból tekinthető sportnak a kertsézkedés, tudd meg Te is.

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

További cikkek ebben a témában


Gyomirtó Mester Pack

Kukorica posztemergens gyomirtó szer.Hatóanyag: 1 % jodoszulfuron-metil-nátrium, 30 %... Tovább

homozigóta

olyan diploid (diploid sejt) vagy haploid (haploid sejt) egyed, amelynek génállománya a vizsgált... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növényvédelem permetezés