Japán cserebogarak elleni védekezés

hirdetes

Így szabadulhatsz meg természetes módon a japán cserebogaraktól

Szélesi Ferenc - Főkertész
Japán cserebogarak és az ellenük való védekezés

Hogyan szabadulj meg természetes módon a japán cserebogaraktól?

Fontos tisztában lenni a fenti információkkal, hogy minél előbb felismerd a cserebogár-problémákat kertedben. Nem árt észben tartani továbbá, hogy a japán cserebogarak feromonokat engednek a levegőbe, ezzel pedig további bogarakat vonzanak a kertbe. Ha tehát észreveszel belőlük néhányat, azonnal vesd be az alábbi módszerek valamelyikét, hogy megakadályozd elterjedésüket birtokodon.

Csapdák

Az interneten rengeteg bogárcsapda szerezhető be, de érdemes azok között szétnézni, amiket külön cserebogarak számára készítettek. Ezek a csapdák segítenek távol tartani a bogarakat növényeidtől, ráadásul megakadályozzák, hogy tovább szaporodhassanak.

Kézi összeszedés

hirdetes

Ha még a szezon elején jársz, és csak néhány bogárral találkozol akkor simán kézzel is leszedegetheted őket növényeidről. Némi mosószeres vízbe dobva őket gyorsan végezhetsz velük. Ne feledd, leggyakrabban meleg, napos napokon jönnek elő, amikor nincs túl erős légmozgás. Kora reggel és késő este érdemes keresgélni őket a kertben.

hirdetes

Porszívózás

Néhányan egy kézi porszívóval szedik össze a nagyobb bogarakat kertjükben. Az összegyűjtött bogarakat dobd mosószeres vízbe, ahol pillanatokon belül elpusztulnak.

Cédrusolaj

Helyezz 3 db 30 cm hosszú vörös cédrust egy 7,5 literes vödörbe. Önts forró vizet a vödörbe, és hagyd, hogy a növénydarabok 24 órán át ázzanak benne úgy, hogy egyetlen részük se lógjon ki a vízből (szét is vághatod őket). Szűrd át a vizet egy pumpás flakonba és fújd be ezzel növényeidet, hogy távol tartsd róluk a cserebogarakat.

Kovaföld

A kovaföld használata az egyik legjobb módszer a japán cserebogarak kiirtására. Az apró, tengeri állatok megkövesedett maradványaiból készült por a bogarak kitinpáncélja alá bejutva kiszárítja a testüket. Csak szórj szét belőle egy jó adagot azon növények körül, amelyet gyakran támadnak meg a bogarak kertedbe. Ez a módszer az otthonokat megtámadó hangyák és csótányok ellen is nagyon hatékony, de ügyelj rá, hogy csak biztonságos összetételű, természetes kovaföldet használj.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-12-11

Paradicsom beltéri nevelése – tippek, hogyan növesszünk paradicsomot szobánkban egész télen

A paradicsom meleg évszaki zöldség, amely a hideg fenyegetésekor elpusztulhat. Mégis lakásodban is könnyedén nevelhető, mpst elmondjuk, hogyan - tudd meg Te is.

2021-12-15

5 mód, hogy télen is kertészkedhess

A legtöbben a téli kertet ridegnek, sivárnak ábrázoljuk, hóval és levelekkel borítva. A felszín alatt azonban egy élettel teli télikert nyüzsög - lássuk, miért.

2021-12-17

6 dolog, amit végezz el idén télen a kertedben

Ne hagyd, hogy a hideg évszak visszatartson a kertészkedéstől. Íme, miket érdemes télen elvégezni. Mostani cikkünkben elmondjuk, miket végezz el téli kertedben.

2021-11-22

Téli tippek, munkák, elfoglaltságok

Bár nem sokan gondolnák, télen is foglalatoskodhatunk kertünkben – mostani cikkünkben nézzük végig, hogyan várd a tavaszt kerted kapcsán.

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2022-01-06

Egy igazi különlegesség: A zöld küllőt választották meg az év madarának

A zöld küllő lett az év madara a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása szerint. Nézzük mit kell tudni erről a csodaszép madárról!

További cikkek ebben a témában


kemencebokor

a legelőn a bükkcserjék hajtásait az állatok lerágják, emiatt azok búboskemence alakot... Tovább

episztázis

a nem allél gének között fellépő olyan kölcsönhatás, amelyben az egyik gén (episztatikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növényvédelem permetezés