Növények, amiknek a magját januárban kell elvetni

10 közkedvelt növény, aminek a magját januárban kell vetni!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ezeknek a növényeknek a magját januárban kell vetni

Növények, amiknek a magját januárban kell vetni

Muskátli

A muskátli jellemzően májustól október-novemberig virágzik, magját viszont januárban kell vetni. Érdemes ritkásan, kis palántázó poharakba, vagy tejfölös pohárba vetni a magokat, amiket vékonyan be kell takarni. Egytized részben agyag-granulátummal kevert palántaföldet érdemes használni a művelethez, és biztosítsunk 22-24 Celsius fokot a számára. A csírázáshoz 3-12 nap szükséges. 

 

Begónia

A begónia júliustól október-novemberig virágzik, magját érdemes ritkásan vetni palántafölddel megtöltött palántázó poharakba, vagy csíráztató tálca tetejére. A vetés után fedjük egy vékony réteg vermikulittal. Biztosítsunk számára 20-24 Celsius fokot, fontos megjegyezni, hogy a csírázás lassú, általában 15-60 napig tart, ezalatt a fény kulcsfontosságú! 

Hirdetés

 

Petúnia

Június végétől szeptemberig virágzik, januárban töltsük fel a csíráztató tálca rekeszeit tíz százalékban vermulittal kevert palántafölddel, a tetejére pedig vessük el a magokat ritkásan, majd vékonyan fedjük vermulittal. A csíráztatás 14 napig tart, ehhez viszont szüksége van fényre, illetve 25-27 Celsius fokos hőmérsékletre.

Hirdetés

 

Díszcsalán

A díszcsalád júniustól díszít lombjával. Magjait szintén ritkásan kell vetni, palántázó poharakba, vagy csíráztató tálcába, ehhez palántaföldet és tíz százalék vermulitot érdemes használni, ezzel a keverékkel vékonyan fedjük is be a magokat. A csírázás hőmérséklettől függően 10-20 napot vesz igénybe, minimum 20 Celsius fokot kell biztosítani számára!

 

Dália

A dália júliustól október-novemberig virágzik. A palántázó tálca rekeszeibe pár szem magot kell elvetni, kilenc rész palántaföldből és egy rész vermulitból álló ültető keverékbe. 19-22 Celsius fok körüli hőmérsékletet kell biztosítani a csírázáshoz, ami 5-20 napig tart. A következő oldalon további öt növény vár! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-03-21

Termesszünk vaníliát kertünkben! Szakértőnk elmondja, hogyan!

Vaníliababot te magad is tudsz termeszteni a kertedben, nincs más dolgod, mint elolvasni szakértőnk remek cikkét, és belevágni! Sok sikert kívánok mindenkinek a vaníliababhoz!

2019-03-20

Kártevőriasztó növények – Ezeket ültesd, hogy ne kelljen permetezni!

Növények, amik segítenek a kártevők elleni harcban, ismerd meg mindet, és ültesd tele velük a kertedet. Ezután biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd annyit permetezned!

2019-03-22

Mik azok a fonálférgek, és miért olyan hasznosak (vagy károsak) a kertben?

A fonálférgeket az emberek többsége nem is ismeri, éppen ezért azt sem tudják, hogy károsak, vagy hasznosak a kertben megtalálható fonálférgek. Mostani cikkemben mindenre választ adok!

2019-03-22

Így készíts magágyat műanyag pohárból vagy palackból

Műanyag palackok segítségével is készíthetünk növényeink számára magágyat, mostani cikkemben azt fogom elmondani, hogy hogyan tehetjük ezt meg, és miért tartom annyira jó ötletnek!

2019-03-20

Minden, amit a brokkoli termesztéséről tudnod kell

Termessz te is sikeresen brokkolit, ehhez nyújt most segítséget szakértőnk remek cikke. Nincs más dolgod, mint megfogadni az itt leírtakat, akkor biztosan sikert fogsz elérni!

2019-03-22

Cserépben is termeszthetünk rekord mennyiségű paradicsomot!

Nem kell hatalmas terület ahhoz, hogy sikeresen termesszünk paradicsomot, elegendő néhány cserép hozzá! Most elmondjuk, hogyan termeszthettek sikeresen paradicsomot cserépben.

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

További cikkek ebben a témában
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem

halászat

a mg. egyik sajátos ága, amely magába foglalja a halak és más víziállatok tartását,... Tovább

deszorpció

ált. hó hatására végbemenő folyamat; felületen (adszorbensen) kötött molekulák... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9