notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Növények, amiknek a magját januárban kell elvetni

Hirdetés

10 közkedvelt növény, aminek a magját januárban kell vetni!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ezeknek a növényeknek a magját januárban kell vetni

Növények, amiknek a magját januárban kell vetni

Muskátli

A muskátli jellemzően májustól október-novemberig virágzik, magját viszont januárban kell vetni. Érdemes ritkásan, kis palántázó poharakba, vagy tejfölös pohárba vetni a magokat, amiket vékonyan be kell takarni. Egytized részben agyag-granulátummal kevert palántaföldet érdemes használni a művelethez, és biztosítsunk 22-24 Celsius fokot a számára. A csírázáshoz 3-12 nap szükséges. 

 

Begónia

A begónia júliustól október-novemberig virágzik, magját érdemes ritkásan vetni palántafölddel megtöltött palántázó poharakba, vagy csíráztató tálca tetejére. A vetés után fedjük egy vékony réteg vermikulittal. Biztosítsunk számára 20-24 Celsius fokot, fontos megjegyezni, hogy a csírázás lassú, általában 15-60 napig tart, ezalatt a fény kulcsfontosságú! 

Hirdetés

 

Petúnia

Június végétől szeptemberig virágzik, januárban töltsük fel a csíráztató tálca rekeszeit tíz százalékban vermulittal kevert palántafölddel, a tetejére pedig vessük el a magokat ritkásan, majd vékonyan fedjük vermulittal. A csíráztatás 14 napig tart, ehhez viszont szüksége van fényre, illetve 25-27 Celsius fokos hőmérsékletre.

Hirdetés

 

Díszcsalán

A díszcsalád júniustól díszít lombjával. Magjait szintén ritkásan kell vetni, palántázó poharakba, vagy csíráztató tálcába, ehhez palántaföldet és tíz százalék vermulitot érdemes használni, ezzel a keverékkel vékonyan fedjük is be a magokat. A csírázás hőmérséklettől függően 10-20 napot vesz igénybe, minimum 20 Celsius fokot kell biztosítani számára!

 

Dália

A dália júliustól október-novemberig virágzik. A palántázó tálca rekeszeibe pár szem magot kell elvetni, kilenc rész palántaföldből és egy rész vermulitból álló ültető keverékbe. 19-22 Celsius fok körüli hőmérsékletet kell biztosítani a csírázáshoz, ami 5-20 napig tart. A következő oldalon további öt növény vár! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-01

Házikertben is terem a gyapot – Itt a teljes termesztési útmutató mindenkinek!

A gyapot termesztéséről mondok el most nektek mindent, olvassátok el cikkünket, és termesszetek gyapotot ti is a saját kertetekben – A gyapottermesztés rejtelmei mindenkinek.

2019-07-27

7 csodás szobanövény, amivel megtisztíthatod otthonod levegőjét

Léteznek olyan szobanövények, amik tökéletesen alkalmasak arra, hogy megtisztítsák otthonunk levegőjét, mostani cikkemben hét ilyen szobanövényt mutatok be nektek!

2019-08-15

Tudományosan bizonyítva – Tovább élnek azok a nők, akik sok zöldnövénnyel veszik körül magukat!

Azok a hölgyek, akik rengeteg növénnyel veszik körbe magukat, sokkal tovább élnek, mint azok, akiknél szinte egyetlen egy növény sincs a házban, vagy a környéken.

2019-07-23

A leggyakoribb kerti kártevők (és hogyan védekezz ellenük)

Mostani cikkünket mindenkinek merem ajánlani, bemutatjuk azokat a kerti kártevőket, amik a legtöbbször előfordulnak a házikertekben, és természetesen az ellenük való védekezési módokat is megtalálhatjátok!

2019-08-08

Az eddiginél is nagyobb poloskainvázió közeleg? - Interjú Dr. Vétek Gáborral

Poloskahelyzet Magyarországon – Dr. Vétek Gáborral, a Szent István Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy milyen ma a poloskahelyzet Magyarországon.

2019-07-30

Az egész országban uralkodik a betyárkóró – Ezt tehetjük ellene!

A betyárkórót mutatom most be nektek, cikkemben elmondom, miért szaporodott el ennyire az utóbbi időben a betyárkóró, de azt is megtudhatjátok, mit tehettek ellen!

2019-07-19

Mire jó az okra, és hogyan termeszthetsz magadnak otthon?

Az egyik legnépszerűbb észak-afrikai zöldséget mutatom most be nektek, ami szerencsére egyre inkább kezd elterjedni Európában is. Tudjatok meg mindent az okráról!

2019-08-07

Minden, amit egy kertésznek a kerti mák termesztéséről tudnia kell

Mostani cikkünkben a kerti mák termesztéséről fogunk mindent elmondani. Érdemes elolvasnia mindenkinek szakértőnk remek írását a kerti mákról.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
240 452
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 413 899
Közösség

Budapesti 1. számú Körzeti Földhivatal

Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétfõ: 7:00 - 17:00 Kedd: 7:00 - 17:00 Szerda: 7:00 - 17:00 ... Tovább

1/2007. (I. 9.) FVM rendelet

az állatlétszámhoz kötött támogatási jogosultság országos tartalékáról szóló 93/2005.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9

Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem