Növények, amiknek a magját januárban kell elvetni

Hirdetés

10 közkedvelt növény, aminek a magját januárban kell vetni!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ezeknek a növényeknek a magját januárban kell vetni

Növények, amiknek a magját januárban kell vetni

Muskátli

A muskátli jellemzően májustól október-novemberig virágzik, magját viszont januárban kell vetni. Érdemes ritkásan, kis palántázó poharakba, vagy tejfölös pohárba vetni a magokat, amiket vékonyan be kell takarni. Egytized részben agyag-granulátummal kevert palántaföldet érdemes használni a művelethez, és biztosítsunk 22-24 Celsius fokot a számára. A csírázáshoz 3-12 nap szükséges. 

 

Begónia

A begónia júliustól október-novemberig virágzik, magját érdemes ritkásan vetni palántafölddel megtöltött palántázó poharakba, vagy csíráztató tálca tetejére. A vetés után fedjük egy vékony réteg vermikulittal. Biztosítsunk számára 20-24 Celsius fokot, fontos megjegyezni, hogy a csírázás lassú, általában 15-60 napig tart, ezalatt a fény kulcsfontosságú! 

Hirdetés

 

Petúnia

Június végétől szeptemberig virágzik, januárban töltsük fel a csíráztató tálca rekeszeit tíz százalékban vermulittal kevert palántafölddel, a tetejére pedig vessük el a magokat ritkásan, majd vékonyan fedjük vermulittal. A csíráztatás 14 napig tart, ehhez viszont szüksége van fényre, illetve 25-27 Celsius fokos hőmérsékletre.

Hirdetés

 

Díszcsalán

A díszcsalád júniustól díszít lombjával. Magjait szintén ritkásan kell vetni, palántázó poharakba, vagy csíráztató tálcába, ehhez palántaföldet és tíz százalék vermulitot érdemes használni, ezzel a keverékkel vékonyan fedjük is be a magokat. A csírázás hőmérséklettől függően 10-20 napot vesz igénybe, minimum 20 Celsius fokot kell biztosítani számára!

 

Dália

A dália júliustól október-novemberig virágzik. A palántázó tálca rekeszeibe pár szem magot kell elvetni, kilenc rész palántaföldből és egy rész vermulitból álló ültető keverékbe. 19-22 Celsius fok körüli hőmérsékletet kell biztosítani a csírázáshoz, ami 5-20 napig tart. A következő oldalon további öt növény vár! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-05-11

Termesszük együtt ezt a különleges növényt – Tudnivalók a rukkoláról!

Cikkünkben most mindent megtudhattok a rukkola termesztéséről, a rukkola felhasználásáról! Érdemes elolvasnotok írásunkat, hiszen minden hasznos információt leírtunk a rukkoláról!

2019-05-04

Minden, amit egy kertésznek a komló termesztéséről tudnia kell

A komlóról megoszlik az emberek véleménye, ez pedig nem véletlen. Sokak szerint a komló nem más, mint egy idegesítő kúszónövény, ami mindent tönkretesz, mások viszont azon a véleményen vannak, hogy a komló egy nagyon hasznos, szuper növény. Nézzük, mi az igazság a komlóval kapcsolatban!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2019-05-09

13 növénytartóban termeszthető gyümölcs, amit imádni fogsz!

A növénytartós kertészkedés egyre jobban kezd elterjedni, ez nem véletlen, hiszen nincs szükség nagy területre hozzá, ráadásul költséghatékony megoldás.

2019-05-10

Amiről még sehol sem olvashattál - Ilyen talajhőmérsékletet kell biztosítanod növényeid számára

A talajhőmérséklet rendkívül nagy szerepet játszik a növények fejlődésében, cikkünket éppen ezért írtuk most meg nektek, tudjatok meg mindent az ideális talajhőmérsékletről!

2019-05-05

A módszer, amivel örökre elfelejtheted az ásást, kapálást és a gyomlálást!

Létezik egy módszer, aminek a segítségével örökre búcsút mondhatsz az ásásnak, a kapálásnak, és a gyomlálásnak, ismerkedj meg közelebbről a szántásmentes kertészkedéssel!

2019-04-24

A világ legnagyobb mérgei - Soha ne használd ezeket a rovarölőket!

A világ legveszélyesebb mérgei közül most azokat a rovarölőket mutatom be nektek, amiket biztosan használtok ti is, pedig nem lenne szabad.

2019-04-24

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

A fóliaalagút egy nagyon szuper módszer, ami sajnos nem terjedt még el annyira, amennyire kellene. Most elmondom, miért kellene nektek is kipróbálnotok minél hamarabb!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
454 092
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 485 882
Közösség

üzemi tényezők

a mg. vállalat termelésére és ezen keresztül a jövedelmezőségére ható irányítási,... Tovább

köztigazda

olyan élőlény, amelyben valamely élősködőnek alacsonyabb fejl. alakja (álcája, lárvája,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.9

Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem