Növények, amiknek a magját januárban kell elvetni

10 közkedvelt növény, aminek a magját januárban kell vetni!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ezeknek a növényeknek a magját januárban kell vetni

Növények, amiknek a magját januárban kell vetni

Muskátli

A muskátli jellemzően májustól október-novemberig virágzik, magját viszont januárban kell vetni. Érdemes ritkásan, kis palántázó poharakba, vagy tejfölös pohárba vetni a magokat, amiket vékonyan be kell takarni. Egytized részben agyag-granulátummal kevert palántaföldet érdemes használni a művelethez, és biztosítsunk 22-24 Celsius fokot a számára. A csírázáshoz 3-12 nap szükséges. 

 

Begónia

A begónia júliustól október-novemberig virágzik, magját érdemes ritkásan vetni palántafölddel megtöltött palántázó poharakba, vagy csíráztató tálca tetejére. A vetés után fedjük egy vékony réteg vermikulittal. Biztosítsunk számára 20-24 Celsius fokot, fontos megjegyezni, hogy a csírázás lassú, általában 15-60 napig tart, ezalatt a fény kulcsfontosságú! 

Hirdetés

 

Petúnia

Június végétől szeptemberig virágzik, januárban töltsük fel a csíráztató tálca rekeszeit tíz százalékban vermulittal kevert palántafölddel, a tetejére pedig vessük el a magokat ritkásan, majd vékonyan fedjük vermulittal. A csíráztatás 14 napig tart, ehhez viszont szüksége van fényre, illetve 25-27 Celsius fokos hőmérsékletre.

Hirdetés

 

Díszcsalán

A díszcsalád júniustól díszít lombjával. Magjait szintén ritkásan kell vetni, palántázó poharakba, vagy csíráztató tálcába, ehhez palántaföldet és tíz százalék vermulitot érdemes használni, ezzel a keverékkel vékonyan fedjük is be a magokat. A csírázás hőmérséklettől függően 10-20 napot vesz igénybe, minimum 20 Celsius fokot kell biztosítani számára!

 

Dália

A dália júliustól október-novemberig virágzik. A palántázó tálca rekeszeibe pár szem magot kell elvetni, kilenc rész palántaföldből és egy rész vermulitból álló ültető keverékbe. 19-22 Celsius fok körüli hőmérsékletet kell biztosítani a csírázáshoz, ami 5-20 napig tart. A következő oldalon további öt növény vár! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-01-19

A téli hónapok színpompás virága, a klívia

A téli hónapok egyik sztárnövényét mutatom most be nektek, ami pedig nem más, mint a csodálatos klívia! A cikkből kiderül, mit tehetsz azért, hogy minél hamarabb virágba boruljon.

2019-01-14

Hamarosan virágba borulnak a tél legszebb növényei, a bangiták

A bangiták minden bizonnyal a tél legszebb növényei, és van egy jó hírem mindenki számára, ugyanis hamarosan virágba fognak borulni, és szebbé teszik a telet!

2019-01-18

A póréhagyma termesztése, fogyasztásának jelentősége

A póréhagymának számtalan élettani hatása van, éppen ezért lenne fontos mindenkinek fogyasztani. Most elmondjuk, miért olyan fantasztikus finomság a póréhagyma!

2019-01-12

Trópusi hangulat kertünkben – Nevelj te is télálló pálmát!

Csempéssz te is egy kis trópusi hangulatot a kertedbe, mostani cikkemben bemutatom a kínai kenderpálmát, ami egy télálló pálmaféle, így Magyarországon is képes megélni!

2019-01-12

Te is nevelhetsz licsit magról, mutatom, hogyan! - Minden a licsiről!

Nevelj te is saját kertedben licsifát, mostani cikkemben mindent elmondok a licsiről, a licsi felhasználásáról és nem utolsósorban a licsi neveléséről, gondozásáról!

2019-01-17

Őseink elfeledett gyümölcsei – A berkenye

Őseink kedvelt gyümölcsei közül most a berkenyét mutatjuk be nektek. Sajnos ez a növény is lassan kezd kimenni a divatból, éppen ezért érdemes vele közelebbről megismerkedni!

2019-01-17

Gyógyír mindenre – Fogyasszuk egészséggel a téli retket!

A téli retek valódi gyógyír minden bajra, legfőképpen az influenzára, megfázásra, torokfájásra! Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a téli retekről, többek között megtudhatjátok azt is, miért érdemes fogyasztanotok minden nap!

2019-01-08

Bokrok és évelők metszése szakszerűen

Nem árt időben felkészülni, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben minden elolvashattok a bokrok, illetve az évelők szakszerű metszéséről!

További cikkek ebben a témában
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem

hidraulikus vízáteresztés a talajban

olyan nedvességmozgás a talajban, amelynél a pórusokból a víz teljesen kiszorítja a levegőt... Tovább

láncgyapjú

a 8—9 cm-nél hosszabb fürtű —>fésűsgyapjú. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés