hirdetes

Először adták át a Magyar Ingatlanszakmáért díjakat

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a kiemelkedő munkásságáért három szakembernek adta át az első alkalommal odaítélt Magyar Ingatlanszakmáért díjat.
A díjat az ingatlanforgalmazás, -fejlesztés, -értékbecslés, -kezelés, szakoktatás, szakmai érdekképviselet, államigazgatás, valamint a szakmai nemzetközi kapcsolatok terén legalább tíz éve tevékenykedő ingatlanszakemberek kaphatják.  
Az ingatlanszakma nemzetközi kapcsolataiban végzett kimagasló munkájáért elismerést kapott Karlik Imre, aki alapító tagja és jelenlegi elnöke az Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesületének, így kezdeményezője és építője a kelet-európai szakmai szervezetek együttműködésének, valamint az ingatlan szakmai oktatás nemzetközi összehangolásának.  
Díjat kapott Keresztély Dezső, a Magyar Ingatlangazdálkodók Szakmai Szövetségének elnöke, az ingatlankezelői területen végzett példaértékű munkájáért, aki több szakmai szervezetben szakoktató, elismert értékbecslő, valamint a magasépítő-ipar és az ingatlanforgalmazás területén igazságügyi szakértő.  
hirdetes
A harmadik díjazott Salamon András lett, aki az ingatlanforgalmazás területén végzett példaértékű munkájáért vehette át a kitüntetést. A Magyar Ingatlanszövetség Ingatlanforgalmazói bizottságának elnökeként jelentős részt vállalt a szakmai ajánlások, ezen belül a közvetítőknek szóló szakmai standardok kidolgozásában, amivel hozzájárult e tevékenység átláthatóságához és szakmai színvonalának emeléséhez.  
hirdetes
Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke a díjátadáson elmondta: a rendszerváltáskor a tulajdont cserélt ingatlanoknak mindössze 10 százalékánál közreműködtek ingatlanközvetítők, míg mára ez az arány 20-25 százalékra emelkedett. "Ez azt mutatja, hogy a szakma elérte azt a megbecsültséget, ami a komolyabb értékű ingatlanok adás-vételénél szinte megkerülhetetlenné teszi a közvetítők munkáját" - hangsúlyozta Borsi László.  
Kolber István reményét fejezte ki, hogy a díj hozzájárul a szakma presztízsének emeléséhez. Kiemelte, hogy a díjra a szakma tesz javaslatot, ami szintén emeli annak értékét.

Forrás: magyarorszag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

London (K 9026415)

Szója Cél: takarmány Leírás:Kicsi-közepes méretû magja lapított gomb, színe sárga. A... Tovább

hőszabályozás (termoreguláció)

azoknak az életfolyamatoknak az összessége, amelyek az állandó testhőmérsékletű állatok... Tovább

Tovább a lexikonra