5 hatékony fugatisztítási praktika a terasz csillogóvá tételéhez, legjobb fugatisztítási praktikák

5 hatékony fugatisztítási praktika a terasz csillogóvá tételéhez

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A csempe egy népszerű padlóburkolat, amely sok otthonban megtalálható, és amely a legtöbb terasz, erkély burkolóanyaga is, mégpedig főként ellenállóságának, tartósságának köszönhetően. Valljuk be, a csempézés akkor szép, ha a fuga ragyogóan fehér. Hogyan varázsold azzá? Mutatunk 5 otthoni fugatisztítási praktikát, hogy csillogó legyen a teraszod, vagy erkélyed idén tavasszal!

5 legjobb fugatisztítási praktikák

A fuga fehérítése

A csempe tisztítását rendszeresen el kell végeznie, mivel a csempe és a fugázás idővel foltossá és piszkossá válik, ami nagyon nem szép! Kezdd azzal, hogy kipróbálod a klóros fehérítőt, ez valószínűleg minden háztartásban megtalálható. Kikeverhetjük vödörben is a fertőtlenítőt vízzel a dobozra írt hígítási arányban, de spray-palackba is tehetjük. Ezután permetezheted a keveréket a habarcsra, vagy ronggyal nedvesítheted meg a csempét. A csempe megnedvesítése után érdemes várni néhány percet a súrolás előtt, amihez kelleni fog egy kefe. Ezután súrolás után szárazra törölheted a csempét, és figyeld meg, szebb lesz, mint valaha!

Fuga tisztítása ecettel

A következő nagyszerű megoldásunk a fuga tisztításához az ecet és a víz. Az ecet szintén olyan tárgy, amely valószínűleg minden otthonban van, és remekül eltávolítja a foltokat, a lerakódásokat a csempéről és a fugáról. A különbség a fehérítő és az ecet között az, hogy hígítatlan ecetet használhatsz a fuga takarításához anélkül, hogy károsítaná. De nem használhat hígítatlan fehérítőt, mivel túl erős és durva, kárt okozhat. Az ecetet is szórófejes palackba töltheted, hogy lepermetezd a csempét és fugát. Végül érdemes alaposan kiöblíteni friss vízzel és tiszta ruhával szárazra törölni.

Mosogató szappannal a fuga tisztaságáért

Vannak, akik úgy találják, hogy a mosogatószer jól használható a fuga tisztítására, szerintünk mindenképpen megér egy próbát, hiszen minden háztartásban van.  Elég csupán néhány csepp mosogatószert keverned egy vödör meleg vízzel, és már eshetsz is neki a sikálásnak. Végül tiszta, nedves törlőkendővel öblítsd le!

Fuga tisztítása szódabikarbónával

A szódabikarbóna egy csiszolóanyag, amely jól használható mindenféle háztartási tisztítási feladathoz, beleértve a csempéket és a fugákat is.

Hidrogén-peroxid a fuga tisztításához

Egy további kipróbálható módszer a hidrogén-peroxid. Az emberek gyakran használják ezt az anyagot fogaik természetes fehérítésére, mivel ismert, hogy eltávolítja a foltokat, fugán is érdemes lehet kipróbálni. A vizet és a hidrogén-peroxidot egyenlő arányban kell elkeverni, spriccelni, majd az előzőekhez hasonlóan dörzsölni, és öblíteni. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rhizocta (HI 0272)

Cukorrépa Cél: rizoktónia és rizománia toleráns, valamint cerkospóra rezisztens ... Tovább

Mv Táltos (Mv 07—02)

Õszi búza Cél: malmi búza Leírás:Félig felálló növekedésû. Zászlólevelei nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Talajművelés