Szuperillatos kúszónövények - ezekkel dobd fel Te is otthonodat

hirdetes

Varázsolj Te is isteni illatot lakásodba – ezek a növények lesznek segítségedre

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Koszorúfutóka

Brazil tölcsérjázmin


Örökzöld kúszónövény, szinten nagyon dekoratív. Ovális, fényes levelei, rózsaszín vagy fehér virágai amellett, hogy rendkívül illatosak, szuperül mutatnak a lakás bármely pontján. A növény eleinte felfelé törő hajtásokkal fog fejlődni majd ezután kezdi csak el oldalirányú indáit fejleszteni.


Amennyiben nevelése mellett döntünk érdemes számára támasztékot biztosítani, illetve fontos tudni, hogy elsősorban a párás, meleg levegőt kedveli. Emiatt érdemes rendszeresen zuhanyt biztosítani fejlődő növényednek. Ebben az esetben a virágai hosszú életűek lesznek. Elsősorban ezeket június – július környékén hozza, nyáron érdemes neki 20 – 25 fokot biztosítani, télen ugyanakkor 15 – 20 fokban is jól érzi magát. A téli időszakban fontos, hogy lecsökkentsük a tölcsérjázmin locsolását, csak akkor öntözzük meg, ha levelei már nagyon kókadtak.

hirdetes


Koszorúfutóka


Talán az egyik legnépszerűbb kúszónövénynek számít, amennyiben szobanövényekről van szó – ez egyáltalán nem véletlen, hiszen dekoratív jellege mellett rendkívül könnyedén gondozható. Sötétzöld levelei mellett fehér, viaszos virágokkal bír, elsősorban esténként áraszt édes illatot – egészen áprilistól augusztusig.


Fontos, hogy ha gondozni szeretnénk, mindenképpen biztosítsunk számára támasztékot. Imádja a magas páratartalmat, esténként nyugodtan permetezhetjük langyos vízzel leveleit. Amennyiben növényünk már megkezdte virágzását semmiképpen se változtassuk meg sem helyzetét, sem helyét, ugyanis akkor eldobja virágait. Abban az esetben, ha megfelelő körülményeket biztosítunk számára, növényünk elérheti az öt métert is – így, ha korlátozott helyünk, érdemes drótkarikára felfuttatni.

hirdetes


Amennyiben futókánk elvirágzott, nyugodtan visszametszhetjük akár a felét is. Fontos nevelése kapcsán, hogy világos, lehetőleg napfényes helyet kapjon, közel az egyik ablakhoz. Öntözni csak akkor szükséges, ha már földje teljesen kiszáradt. Szaporítása problémás lehet, csak akkor próbálkozzunk vele, ha vállalkozó szelleműek vagyunk – ekkor érdemes a dugványozás felé fordulni kapcsán.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

2024-01-18

Mi az oka, ha nem kel ki a fokhagymám a kertben?

A fokhagyma termesztése nem bonyolult folyamat, ám, ha nem kelt ki a fokhagymád a kertben, akkor lehet te is az öntözéssel rontottad el.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-20

Elképesztően egészséges: ezért érdemes neked is virágport fogyasztanod

Virágpor fogyasztása: ezért érdemes neked is elkezdened a virágport fogyasztását, mutatjuk a legjobb tippeket, hogyan érdemes fogyasztani és miért pontosan!

2024-02-20

Így metszd meg a szőlődet február végén egy kertész szerint

Szőlő metszése: mikor és hogyan kell elvégeznünk? Kertészünk cikkében felvilágosít minket ezekről a kérdésekről és elmagyarázza, hogyan érdemes elvégezni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

anaerob szervezetek (anaerobionták)

alacsonyabb fejlettségű élőlények. Vannak közöttük olyanok, amelyek oxigén jelenlétében... Tovább

kloaka

a gerincesek törzsében a halakra, a kétéltűékre, a madarakra és a tojásrakó emlősökre... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés