Szuperillatos kúszónövények - ezekkel dobd fel Te is otthonodat

hirdetes

Varázsolj Te is isteni illatot lakásodba – ezek a növények lesznek segítségedre

TK, SFV

Az emberek többféle okból kifolyólag telepíthetnek lakásukba növényeket. Vannak, akik helyiségeiket szeretnék feldobni velük, s vannak, akik csupán csak szeretik, ha zöld környezetben tartózkodhatnak. Abban az esetben, ha most választanál új szobanövényeket, akkor alábbi cikkünkben segítünk – ezek a szépségek illatukkal is képesek lesznek majd elkápráztatni Téged!

Koszorúfutóka

Rengeteg olyan szobanövényt tartunk számon, melyek nem csak esztétikailag vonzóak, de erősen illatosak is – arról nem is beszélve, hogy sokak közülük akár hónapokig is képesek lehetnek megtölteni illatfelhőjükkel környezetüket, ezzel is bearanyozva az őszi, téli már szürkésebb napokat.


Érdemes kúszónövényekben gondolkoznod, amennyiben most szeretnél új példányt telepíteni otthonodban, hiszen remekül képesek alkalmazkodni környezetükhöz – felkúsznak a falakra, tárgyakra, ezáltal is esztétikusabbá varázsolva lakásodat.


De mik is számítanak a legillatosabb kúszónövényeknek?


Húsos viaszvirág


A húsos viaszvirág nem csak rendkívül illatos, de a kezdő kertészek körében is elterjedt, hiszen könnyedén nevelhető. Dekoratív, húsos levelekkel rendelkezik, valamint virágai is különlegesnek mondhatóak – félgömb alakban nyílnak a növények, extrém, édes illattal bírnak, s novembertől egészen december végéig képesek lesznek majd Téged is elvarázsolni.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Tekintsd meg őket galériánkból!

hirdetes


Amennyiben nevelése mellett döntenél, érdemes egy félárnyékos vagy világos területet keresni számára – ugyanakkor ez a növény kifejezetten szereti a hűvösebb klímát. Ahhoz, hogy gazdag legyen virágzása, télen is érdemes nagyjából 15 °C környékén tartani, valamint érdemes arra is odafigyelni, hogy szereti, amennyiben cserepe szűkös. Éppen emiatt nem fontos gyakran átültetni.


A nyári időszakhoz közeledve pedig majd érdemes lesz alkalmanként kivinni a lakásból, s egy zuhanyt biztosítani a növénynek. Ekkor érdemes rendszeresen öntözni, télen ezzel ellentétben igyekezzünk visszaszorítani a neki szánt vízmennyiséget. Szaporítására az április ideális, ekkor kell dugványozni.

 

Cikkünk még nem ért véget – további meseszép, illatos növényekről olvashatsz a következő oldalon!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-15

A bor készítése életveszélyes- erre mindenki figyeljen oda!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Mutatjuk pontosan mikor és mire kell figyelni a borkészítés közben!

További cikkek ebben a témában


heteroméria

a különböző, nem allél gének ellentétes hatása egy tulajdonság kialakításában. (gén-kölcsönhatás) Tovább

fajtahibrid

két növény- v. állatfajta keresztezéséből létrejött utód. Minél eltérőbb... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés