Húsvéti dekorációk mindenkinek

hirdetes

Olcsó és mutatós húsvéti dekorációk!

Lehet az időjárás meleg vagy éppen hűvös, változékony, visszavonhatatlanul itt a tavasz. Húsvét közeledtével öltöztessük a lakásunkat is ünneplőbe. El is hoztam nektek a legszuperebb húsvéti dekorációs ötleteket! 

A legszuperebb húsvéti dekorációk

Nézzük, melyek a legszuperebb húsvéti dekorációk! 

Színes virágokkal dekorálhatunk, nárciszokkal, tulipánokkal, vagy palántákat állíthatunk az ünnepi asztalra. Igazi tavaszi jelképek a húsvéti tojások. A kifújt tojást helyettesíthetik a változatos méretű, színes fatojások. Ha A kifújt tojások tetejét levágjuk, kevés földet teszünk bele, fűmagot, búzamagot, mustármagot hintünk rá, megöntözzük, pár nap megjelenik a tojás tetején a tavaszt idéző zöld.

A csipkeharasztfélék (Selaginellaceae) családjába tartozó csipkeharaszt (Selaginella) mindenütt kapható, szétterülő hajtásaival szinte szőnyeget képző szobanövény, ezért a ráállított húsvéti figurák, tojás, nyúl, csirke, úgy festenek, mintha a tavaszi gyepen lennének.

A húsvéti fa vagy húsvétfa állítás manapság újból divatba jött. A húsvétfával történő dekorálást már a bejárati ajtónál megkezdhetjük. Ne gondoljuk, hogy a barkaág vagy a girbe-gurba fűzfaág lehet csak dekorációs alap. Nem csalás, nem ámítás: fenyőt is állíthatunk. Hiszen magyar néphagyomány is alapul erre. Vagyis a fenyőfa nem a karácsonyi ünnep privilégium. Mint ahogy a bejgli sem az. A fa díszítéséhez használjunk színek krepp papírszalagokat. Díszíthetjük papírrózsával is. Más stílusú lesz a fácska, és az eső sem árt neki, ha kifújt hímes tojásokat, színes fatojásokat vagy üvegdíszeket helyezünk rá. A néphagyomány szerint Húsvét szombat estéjén kerül fel a díszbe öltöztetett fenyő a kertkapura.

hirdetes

A következő oldalon folytatom!

Forrás: Kertlap.hu

A legszuperebb húsvéti dekorációk

Nemcsak nálunk van hagyománya a faállításnak, hanem Az Amerikai Egyesült Államokban is, ahol német bevándorlók terjesztették el az Egg-tree-t, a tojásfát, amely valóban olyan látványt nyújt, mintha tojásokat termő fa volna. Díszítsünk mi is a kertben. A virágzó fákra, cserjékre, aggassunk fatojásokat, esetleg műanyagtojásokat.  A svédek színes tollakkal ékesítik az ágakat.

Bár húsvétfának mondjuk, joggal nevezhetnénk inkább húsvétágnak, mivel jobbára a feldíszített, rügyező, virágzó ágakat értjük alatta. A barka az egyik leggyakoribb húsvéti jelkép. A mi éghajlati viszonyaink között a fűzfabarka helyettesíti azokat a pálmaágakat, amelyeket lengetve üdvözölte a nép egykor a Jeruzsálembe bevonuló Jézust. Ennek emlékére szentelik meg a barkát virágvasárnapján. Ez a barkaág a hagyomány szerint a szentlélek erejét hordozza, gyógyító erőt tulajdonítva neki, eresz alá tűzve pedig a villámcsapástól őriz. Napjainkban a barka szívesen alkalmazott tavaszi lakásdísz. A vázába állított barkaágra, vagy bármely, kirügyezett, virágos ágra, kifújt, zsinórra fűzött húsvéti tojásokat akaszthatunk.

A gyümölcsfákról lemetszett, duzzadó rügyes ágakat langyos vízben néhány nap alatt kihajtathatjuk. Bármely gyümölcsfa vesszői alkalmasak hajtatásra, de az erdőszélen vágott kökény vagy vadszilva ágai is illatos, apró virágocskákkal ajándékoznak meg. A virágos ágakra nem csak kifújt tojásokat függeszthetünk, hanem apró fából készült nyuszi- vagy madárfigurákat. A gyönyörű virágos ágak azonban önmagukban is meseszépek.

hirdetes

Forrás: Kertlap.hu


A legszuperebb húsvéti dekorációk

További lehetőség, ha a vázába a barka, aranyeső vagy tavaszi virágok mellé (nárcisz, tulipán), és a lakásban lévő szobanövények cserepébe hurkapálca szárral színes tojásokat teszünk. Aggathatunk díszeket csupasz, fehérkérgű faágra is. Az ágat konzervdobozba állíthatjuk, amelyet lefestettünk kedvünk szerint zománcfestékkel. Az ágat megtarthatja műfű vagy dughatjuk mohapárnába.

Igen, az ajtó nem csak koszorúval dekorálható. Egy vékonyabb műanyag edénybe tegyünk egy vizes oázist, és szúrjunk bele virágokat. Az egészet tegyük egy összecsukott ernyőbe, aminek a belső részén a feszítő szálakat előzőleg kössük össze, hogy ne nyíljon szét az ernyő. A virágokat rendezzük el, és az ernyő fogójánál akasszuk az ajtóra, vagy enyhén döntsük meg. Az oázis sokáig szépen tartja a növényeket, de azért hetente nem árt őket cserélni.

Forrás: Kertlap.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-03-10

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret idén is! Mikortól és hol tudtok tulipánt szüretelni? Cikkünkből kiderül a nagy tulipánszüret minden információja.

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2016-05-18

Régi hordó felhasználása a kertben

Szinte minden háznál lehet találni egy régi boroshordót, szerencsére van pár tökéletes megoldás arra, hogy felhasználhassuk ezt a szép kis hordót. Meg is mutatjuk, hogyan!

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most nézzük, mik okozhatják a mézgásodást növényednél.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-04-05

Fél óra alatt elkészül a legfinomabb húsvéti tojáslikőr- íme a recept

Egy mennyi, hagyományos húsvéti tojáslikőr receptet mutatunk nektek, ami sokkal, de sokkal jobb, mint a bolti, és az elkésztése sem tart tovább egy fél óránál!

További cikkek ebben a témában


izzadás (verejtékezés)

a hőszabályozásban a hóleadás egyik módja. Magasabb hőmérsékleten a verejtékelválasztás... Tovább

egyedi etetés

a takarmányozásnak az a formája, amikor az állatokat egyedileg adagolt takarmánnyal etetik. Pl.... Tovább

Tovább a lexikonra
Húsvét Húsvéti programok