Ezek a legszebb húsvéti virágok, melyek a tavasz eljöttét ünneplik: nézd meg, mik a legcsodásabb húsvéti virágok jelentései!

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A húsvét nem csak a húsvéti nyusziról és a kosár édességről szól. A virágok is nagy részét képezik ennek az ünnepnek, amely a tavaszt hirdeti: az újjászületést és az új kezdeteket szimbolizálja. A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Itt vannak a kedvenc választásaink.

Húsvéti virágok

1. Húsvéti liliom

A húsvéti liliom kézenfekvő választás a listánk élére, mivel az ünnepről kapta a nevét. A húsvéti liliomok fehérek, trombita alakú virágokkal. Hagyományosan a tisztasághoz és a feltámadáshoz kapcsolják őket. A keresztény legendából származik, amely szerint Jézus halála és feltámadása után ezeket a virágokat a Getszemáni kertben találták meg, ahol Jézus imádkozott a keresztre feszítés előtti éjszakán. 

2. Húsvéti kaktusz

A húsvéti kaktuszok egyre népszerűbbek, és színes virágaik – amely lehet fehér, narancssárga, piros, rózsaszín vagy lila – tavasszal, éppen húsvétkor érkeznek. A húsvéti kaktuszhoz hasonló ugyan, de nem tévesztendő össze a hálaadási kaktusszal vagy a karácsonyi kaktusszal (amelyek szintén pozsgások). Nemcsak a név köti őt a húsvéthoz, hanem az újjászületés szimbóluma is.

3. Nárcisz

Gyakran ezek az első virágok, amelyeket kora tavasszal virágozni láthatsz. Innen tudják a kertészek, hogy eljött az új kertészeti szezon, és mivel húsvéthoz közel virágoznak, az ünnep szimbólumává is váltak. Kora tavaszi virágzóként a nárcisz az új élet érkezését jelenti. Angliában „böjti liliomok” néven ismerik, mert régóta a nagyböjttel kapcsolják össze őket.

4. Krókusz

A sáfrány egy másik kora tavaszi virágzás, melynek a finom lila és arany virág a jellemzője, néha látni lehet az utolsó hóban is. Ezek minden idők húsvéti kedvencei, tökéletesek örömünnepekhez, mivel a fiatalságot és a boldogságot szimbolizálják.

5. Jácint

Mint sok húsvéti virág, a jácint is korán virágzik – lila, rózsaszín és fehér árnyalatokban. Ezek az egynyári virágok hagyományosan az állandóságot és az őszinteséget szimbolizálják.  

6. Tulipán

A tavaszi virágok, mint például a tulipán, szintén újjászületés jelentését hordozzák, mivel ők az első virágok között vannak, amelyek kibújnak a téli nyugalomból. A szeretetet, a hitet és a megbocsátást is képviselik, és – mivel olyan színesek és kissé tojás alakúak – az emberek néha a húsvéti tojásokkal asszociálják őket.

7. Hunyor

A hunyor talán a legkorábbi virágzó a listán, amely a tél későbbi szakaszaiban és kora tavasszal jelenik meg. Emiatt ennek az évelőnek több neve is van: téli rózsa, karácsonyi rózsa és nagyböjti rózsa. Különösen a nagyböjthöz kötődik, mert sok területen ebben a szezonban jelenik meg, és mint sok kora tavaszi virág, az újjászületést jelképezi.

8. Hortenzia

Ezek egy másik népszerű tavaszi virág, és a fehértől a rózsaszínen át a kékig terjedő színekben kaphatók. Gyakran tájcserjeként termesztik, gyönyörű golyókat hozva, és a helyi éghajlattól függően egyes területeken húsvétkor is virágoznak. Máshol vágott virágként kaphatók a húsvéti szezonban. Húsvéti ajándékként a hortenzia a hálát és a megértést jelenti.

9. Azálea

Az azálea a legkorábban tavasszal virágzó cserjék közé tartozik – ugyanis a többi kora tavaszi virágzó növény nagy része hagymás. Mindenféle színben kaphatók, és a virágok nagyon népszerűek húsvétkor, mint a mértékletesség és a szeretet szimbóluma.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

6/2007. (I. 24.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai... Tovább

klórozott szénhidrogén típusú rovarölő szerek

a szerves hatóanyagú szintetikus rovarölő szerek elsőként bevezetett csoportja. Nevüket onnan... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep virág