Ezek a legszebb húsvéti virágok, melyek a tavasz eljöttét ünneplik: nézd meg, mik a legcsodásabb húsvéti virágok jelentései!

hirdetes

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A húsvét nem csak a húsvéti nyusziról és a kosár édességről szól. A virágok is nagy részét képezik ennek az ünnepnek, amely a tavaszt hirdeti: az újjászületést és az új kezdeteket szimbolizálja. A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Itt vannak a kedvenc választásaink.

Húsvéti virágok

1. Húsvéti liliom

A húsvéti liliom kézenfekvő választás a listánk élére, mivel az ünnepről kapta a nevét. A húsvéti liliomok fehérek, trombita alakú virágokkal. Hagyományosan a tisztasághoz és a feltámadáshoz kapcsolják őket. A keresztény legendából származik, amely szerint Jézus halála és feltámadása után ezeket a virágokat a Getszemáni kertben találták meg, ahol Jézus imádkozott a keresztre feszítés előtti éjszakán. 

2. Húsvéti kaktusz

A húsvéti kaktuszok egyre népszerűbbek, és színes virágaik – amely lehet fehér, narancssárga, piros, rózsaszín vagy lila – tavasszal, éppen húsvétkor érkeznek. A húsvéti kaktuszhoz hasonló ugyan, de nem tévesztendő össze a hálaadási kaktusszal vagy a karácsonyi kaktusszal (amelyek szintén pozsgások). Nemcsak a név köti őt a húsvéthoz, hanem az újjászületés szimbóluma is.

3. Nárcisz

Gyakran ezek az első virágok, amelyeket kora tavasszal virágozni láthatsz. Innen tudják a kertészek, hogy eljött az új kertészeti szezon, és mivel húsvéthoz közel virágoznak, az ünnep szimbólumává is váltak. Kora tavaszi virágzóként a nárcisz az új élet érkezését jelenti. Angliában „böjti liliomok” néven ismerik, mert régóta a nagyböjttel kapcsolják össze őket.

hirdetes

4. Krókusz

A sáfrány egy másik kora tavaszi virágzás, melynek a finom lila és arany virág a jellemzője, néha látni lehet az utolsó hóban is. Ezek minden idők húsvéti kedvencei, tökéletesek örömünnepekhez, mivel a fiatalságot és a boldogságot szimbolizálják.

5. Jácint

Mint sok húsvéti virág, a jácint is korán virágzik – lila, rózsaszín és fehér árnyalatokban. Ezek az egynyári virágok hagyományosan az állandóságot és az őszinteséget szimbolizálják.  

hirdetes

6. Tulipán

A tavaszi virágok, mint például a tulipán, szintén újjászületés jelentését hordozzák, mivel ők az első virágok között vannak, amelyek kibújnak a téli nyugalomból. A szeretetet, a hitet és a megbocsátást is képviselik, és – mivel olyan színesek és kissé tojás alakúak – az emberek néha a húsvéti tojásokkal asszociálják őket.

7. Hunyor

A hunyor talán a legkorábbi virágzó a listán, amely a tél későbbi szakaszaiban és kora tavasszal jelenik meg. Emiatt ennek az évelőnek több neve is van: téli rózsa, karácsonyi rózsa és nagyböjti rózsa. Különösen a nagyböjthöz kötődik, mert sok területen ebben a szezonban jelenik meg, és mint sok kora tavaszi virág, az újjászületést jelképezi.

8. Hortenzia

Ezek egy másik népszerű tavaszi virág, és a fehértől a rózsaszínen át a kékig terjedő színekben kaphatók. Gyakran tájcserjeként termesztik, gyönyörű golyókat hozva, és a helyi éghajlattól függően egyes területeken húsvétkor is virágoznak. Máshol vágott virágként kaphatók a húsvéti szezonban. Húsvéti ajándékként a hortenzia a hálát és a megértést jelenti.

9. Azálea

Az azálea a legkorábban tavasszal virágzó cserjék közé tartozik – ugyanis a többi kora tavaszi virágzó növény nagy része hagymás. Mindenféle színben kaphatók, és a virágok nagyon népszerűek húsvétkor, mint a mértékletesség és a szeretet szimbóluma.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-31

5 budapesti fesztivál áprilisban, amiket nem érdemes kihagyni! Művészet, bor, zene és kultúra minden mennyiségben!

Budapest gyönyörű, amely számos szórakozási, oktatási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. Nincs ez másképp áprilisban sem, ezek a fesztiválok várnak!

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajcsapda

az ->előrejelzés egyik eszköze. A ->talaj felszínén mozgó rovarok begyűjtésére... Tovább

genny

gennyes gyulladáskor a szövetekben v. a szervek üregében megjelenő, sűrűbb v. hígabb, ált.... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep virág