Hóvirág ünnep az Alcsúti Arborétumban 2022-ben: hóvirágzás Alcsúton

hirdetes

Ilyet még nem láttál: az egész Alcsúti Arborétumot beborította a hóvirág

VN

Itt a tavasz, most már nem lehet letagadni. Süt a nap ezer ágra, dalolásznak a madarak és nyílnak a hóvirágok. Ilyen varázslatosat még te sem láttál: szinte az Egész Alcsúti Arborétumot hóvirág fedi, érdemes most megnézni, mert valami elképesztően szép látvány, még annak is, aki nem éppen rajong ezért a virágért (már ha egyáltalán van ilyen).

Hóvirágok az Alcsúti Arborétumban

Hóvirágok az Alcsúti Arborétumban

Nem tudom mennyien ismerik az Alcsúti arborétumot, de egy igazi csodavilág. A majdnem 40 hektár terjedelmű, a Vértes hegység lábánál elterülő természetvédelmi terület az ország legértékesebb élőfagyűjteményeinek egyikeként van számon tartva. Az arborétum magját József nádor egykori kastélyának parkja képezi, ami még különlegesebbé teszi a helyet, még ő maga 1825-től telepítette ide a különlegesebbnél különlegesebb növényeket. A kertet egy Schönbrunnból hazatérő kertész, Jámbor Vilmos tervezte meg angolkert rendszerben, ami akkor még nagyon modernek, és ismeretlennek számított hazánkban, körülbelül 300 olyan növényfajt ültettek el, ami azelőtt itthon teljesen ismeretlen volt.  De a hab a tortán, különlegesen ilyenkor februárban a mesés virágos mező, ami több mint 2 és fél hektáron terül el. 7 virágfaj 24 fajtája lelelhető itt fel, amik igazi tündérmesékbe illő helyszínt varázsolnak itt, egy igazi virágszőnyeg alakul ki itt minden kora tavasszal egy karnyúnytásnyira a főváros zajától.

hirdetes

Hóvirágok az Alcsúti Arborétumban- legfontosabb tudnivalók

Az első és a legfontosabb dolog a Hóvirág ünneppel kapcsolatban (ugyanis így hívják az eseményt), hogy az időjárás sok mindent befolyásol, előreláthatólag úgy néz ki, hogy 3-4 héten keresztül tart majd a virágzás, és minden nap 10:00-17:00-ig nyitva tart az Arborétum, így a mesés hóvirágszőnyeg is megtekinthető, de például vihar esetében nem tart nyitva a létesítmény. Utolsó jegykiadás 16.00-ig van, tehát a zárás előtt egy órával meg kell érkezni. A hóvirágokban csak gyönyörködni lehet, leszedni, hazavinni őket nem, de ez talán teljesen érthető is. Az Alcsúti Arborétum nem messze található a fővárostól, nem sokkal több, mint 40 kilométerre, így egy kellemes tavaszi sétának ideális hely.

hirdetes

Hóvirág ünnep az Alcsúti Arborétumban 2022-ben

A Hóvirág ünnep 2022-ben is elkezdődött, a tavasz első hírnökei a csodás hóvirágok előbújtak! És az Ünnep várhatóan tart is még 3-4 héten keresztül, amíg a hóvirágok is szépek lesznek. Ez idő alatt lehet megnézni a csodaszép látványt az Alcsúti Arborétumban. Teljes árú belépőjegy: 1.700 Ft/fő, kedvezményes belépőjegy: 1.200 Ft/fő, regisztrálni nem szükséges, kutyát, macskát, egyéb állatot az Arborétum területére nem lehet bevinni! 

Forrás: Kép: MTI, Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-02-28

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan esküvői csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

További cikkek ebben a témában


Florida

Takarmányborsó Cél: tavaszi zöldtakarmány Leírás:A mag kerek alakú, sárga. Levélkés... Tovább

82/2006. (XI. 29.) FVM rendelet

a baromfihús- és tojáságazat rendkívüli piactámogatási intézkedéseirõl szóló 64/2006.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Ünnep virág