Így lehet neked is gyönyörű holdkerted, a holdkert ragyog a hold fényében

hirdetes

Így lehet neked is gyönyörű holdkerted, ami ragyog a hold fényében

VN

Képzelj el egy olyan kertet, ami éjszaka kel csak igazán életre. Ahol a virágok és a levelek szinte ragyognak a holdfényben, és gyönyörködtetik kellemes illatokkal azokat, akik alvás helyett inkább a szabadban szeretik tölteni a naplemente utáni órákat. Lényegében így jellemezhetnénk egy holdkertet, és ha te is szeretnél egyet összeállítani saját magadnak, akkor az alábbi útmutató neked szól!

Holdkert készítése

Mi az a holdkert?

A holdkertek lényegében olyan kertek, amelyeket kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy éjszaka legyen a legélvezetesebb felfedezni őket. Egy holdkert alkonyattól reggelig a legszebb és legillatosabb:
•    Többnyire fehér virágokból áll, amelyek szinte ragyognak a holdfényben
•    Illatos növényei éjszaka is gyönyörködtetik az érzékszerveket
•    Egyes fűfajták nyugtatóan susognak az éjszakai szellőben, ami tovább fokozza a békés hangulatot

Egy holdkertben kifejezetten egy forró nyári nap után a legkellemesebb tartózkodni, amikor az ember inkább csak az esti órákban merészkedik ki a szabadba. Továbbá, ha munkád miatt többnyire csak éjszaka vagy otthon, akkor egy holdkert tökéletes levezetést kínál a fárasztó napok végén.

Egy holdkert megtervezése

hirdetes

Egy holdkert éjszakai ragyogását a fehér és ezüstös színű virágok és levelek biztosítják, azonban csak akkor, ha elég erős, közvetlen holdfény (ami valójában persze csak a Nap visszavert fénye) éri őket. Mindenekelőtt tehát járd körbe portádat az éjszakai órákban, és figyeld meg, hogy mely helyekre vetődik árnyék, és melyeket éri közvetlenül a holdfény.

Egy holdkert általában viszonylag kicsi, hiszen kizárólag fehér virágokból áll. Hacsak nem tudod ezeket könnyedén beszerezni nagy mennyiségben, ne tervezz túl nagy területre.

hirdetes

A növények kiválasztása során ne feledkezz meg róla, hogy kerted nappal is kert, aminek 6-8 óra napfényre lesz szükség, hogy „lakói” megfelelően fejlődhessenek. Ha holdkertedet nappal árnyék borítja, akkor árnyékkedvelő növényeket kell összeválogatnod bele.

A virágok színe legyen fehér vagy szürkésfehér. Kerüld a rikító, erős színeket, nehogy elvonják a figyelmet a többi növényről.

A fehér virágokat árnyalatonként rendezd csoportokba, és zöld színű levelekkel válaszd el őket egymástól. Ha egy tisztafehér virág mellé szürkésfehér virágokat helyezel, akkor azok csak koszosnak, hervadtnak tűnnek majd. Érdemes hasonlóképpen elválasztani egymástól az illatokat is, ha teheted, de a színekre fontosabb odafigyelni.

Ha teheted, válassz olyan növényeket, amelyek ledobják magukról elvirágzott virágfejeiket, tehát nem kell azokat külön egyenként levágni róluk.
 

Lapozz, mert leírjuk, hogy pontosan milyen virágokat kell ültetned, ha ragyogó holdkertet szeretnél!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

További cikkek ebben a témában


Vitesse

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény középmagas-magas, lomb... Tovább

Az akác felhasználása

A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, ezért kültéren remekül... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet virág