Így lehet neked is gyönyörű holdkerted, a holdkert ragyog a hold fényében

Így lehet neked is gyönyörű holdkerted, ami ragyog a hold fényében

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Képzelj el egy olyan kertet, ami éjszaka kel csak igazán életre. Ahol a virágok és a levelek szinte ragyognak a holdfényben, és gyönyörködtetik kellemes illatokkal azokat, akik alvás helyett inkább a szabadban szeretik tölteni a naplemente utáni órákat. Lényegében így jellemezhetnénk egy holdkertet, és ha te is szeretnél egyet összeállítani saját magadnak, akkor az alábbi útmutató neked szól!

Holdkert készítése

Mi az a holdkert?

A holdkertek lényegében olyan kertek, amelyeket kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy éjszaka legyen a legélvezetesebb felfedezni őket. Egy holdkert alkonyattól reggelig a legszebb és legillatosabb:
•    Többnyire fehér virágokból áll, amelyek szinte ragyognak a holdfényben
•    Illatos növényei éjszaka is gyönyörködtetik az érzékszerveket
•    Egyes fűfajták nyugtatóan susognak az éjszakai szellőben, ami tovább fokozza a békés hangulatot

Egy holdkertben kifejezetten egy forró nyári nap után a legkellemesebb tartózkodni, amikor az ember inkább csak az esti órákban merészkedik ki a szabadba. Továbbá, ha munkád miatt többnyire csak éjszaka vagy otthon, akkor egy holdkert tökéletes levezetést kínál a fárasztó napok végén.

Egy holdkert megtervezése

Egy holdkert éjszakai ragyogását a fehér és ezüstös színű virágok és levelek biztosítják, azonban csak akkor, ha elég erős, közvetlen holdfény (ami valójában persze csak a Nap visszavert fénye) éri őket. Mindenekelőtt tehát járd körbe portádat az éjszakai órákban, és figyeld meg, hogy mely helyekre vetődik árnyék, és melyeket éri közvetlenül a holdfény.

Egy holdkert általában viszonylag kicsi, hiszen kizárólag fehér virágokból áll. Hacsak nem tudod ezeket könnyedén beszerezni nagy mennyiségben, ne tervezz túl nagy területre.

A növények kiválasztása során ne feledkezz meg róla, hogy kerted nappal is kert, aminek 6-8 óra napfényre lesz szükség, hogy „lakói” megfelelően fejlődhessenek. Ha holdkertedet nappal árnyék borítja, akkor árnyékkedvelő növényeket kell összeválogatnod bele.

A virágok színe legyen fehér vagy szürkésfehér. Kerüld a rikító, erős színeket, nehogy elvonják a figyelmet a többi növényről.

A fehér virágokat árnyalatonként rendezd csoportokba, és zöld színű levelekkel válaszd el őket egymástól. Ha egy tisztafehér virág mellé szürkésfehér virágokat helyezel, akkor azok csak koszosnak, hervadtnak tűnnek majd. Érdemes hasonlóképpen elválasztani egymástól az illatokat is, ha teheted, de a színekre fontosabb odafigyelni.

Ha teheted, válassz olyan növényeket, amelyek ledobják magukról elvirágzott virágfejeiket, tehát nem kell azokat külön egyenként levágni róluk.
 

Lapozz, mert leírjuk, hogy pontosan milyen virágokat kell ültetned, ha ragyogó holdkertet szeretnél!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-16

Egy kertész szerint ezt kell tenned, ha a paradicsom palántád lábszáras lett

Sokatok már nevelgetni a paradicsom palántáit és észrevehetitek, hogy lábszáras lehet néhány növény, de van rág megoldás, kövessétek ezeket a tippeket ti is!

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-16

Kezdő kertészeknek is - 3 zöldség, ami garantáltan sikerül

Kertészkedni szeretnél, de nem tudod, hol kezd? Fedezd fel a 3 ideális zöldséget kezdőknek! Gyorsan növőek, ízletesek és minimális erőfeszítéssel termeszthetők.

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gazdasági elemzés

az ->értékelés eszköze, amellyel az eredményt létrehozó tényezőket és okokat, azok... Tovább

nagy fehér hússertések

a sz. -forduló követően a fogyasztói igények fokozatos változásanak hatására a sert.-ben... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet virág