notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy hentes döbbenetes üzenete mindenkinek!

Hirdetés

Egy hentes levele

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egészen elképesztő az a levél, amit egy hentes írt, rengetege olvasták már, számos vita is indult miatta. Én azt javaslom nektek, hogy olvassátok el és gondolkozzatok el rajta, ha csak a fele igaz, már akkor is nagyon nagy a baj...

Megveszem, mert olcsó - egy hentes levele

Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes, sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkiismeretemmel. Még csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. A lelkiismeretem miatt.

 

Húspótlók

 

10 évvel ezelőtt 3-féle adalékanyag létezett: a soluprat, a tejpor és a szójafehérje. Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam. A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász (meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni! A soluprat igen érdekes kémiai anyag. Az a tulajdonsága, hogy súlyához képest minimum tízszeres vízmennyiséget képes megkötni, sőt, azt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából. 

 

Miért kell ez az anyag? 

 

Hús helyett! Biztosan tapasztalt már olyat, hogy egy-egy felvágott után „megissza a londoni ködöt is”. Az anyag a belekben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tették, de ma már mindenbe! A tejpor jó anyag, de mit keres a szakmámban? Ez is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat a receptúra szerinti mértékre. A szójafehérje is húspótló, a magasabb árú termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha veszünk 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolunk jóízűen. A következő oldalon folytatom! 

Hirdetés
Megveszem, mert olcsó - egy hentes levele

 

Van még egy „kedvenc” anyagom, az emulgeálószer. Ó ez remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van egy felvágottban, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadláson érezhetjük legelőbb, amikor „fent ragad” a falat. Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki. 

Hirdetés

 

Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: műbelek. A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Igen, míg le nem húzzuk a celofánt.

 

A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, a készterméket a végén füstölik és/vagy főzik! Az összes többi max. 20% húst tartalmazó szemét! Mi a megoldás? Háznál kell vásárolni, vagy kis hentesnél falun. A multikat kerüljük.

 

„Megveszem, mert olcsó”... aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert olcsó, az ilyenkor megspórolt pénz 10-szeresét rákölti a gyógyszerekre meg a rákszűrésre.

 

Eddig a levél. Elszomorító.

 

Forrás

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-11-13

Végre segít a kormány – 100 millió forintot adnak kutyák ivartalanítására!

A kóbor kutyák ivartalanításához kapnak százmillió forintos támogatást azok a civil szervezetek, amelyek állatmenhelyet működtetnek, végre valami elkezdődött!

2019-11-05

Nem láthatunk többé vadállatokat a cirkuszokban!

Végre valami valóban elindult, újabb országban tiltották be a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését, reméljük, hogy minél több nemzet változtat a törvényeken.

2019-11-04

A legnagyobb magyar büszkeség - A csodálatos puli, és amit érdemes tudni róla

A puli az egész világon ismertté vált magyar terelőkutya. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a puliról, tartsatok velem és ismerkedjetek meg a csodálatos pulival!

2019-11-11

Kihalás fenyegeti a Magyarországon őshonos háziállatfajtát – Segíts te is!

Kihalás szélére került a Magyarországon őshonos fajtának számító parlagi kecske. Mostani cikkemben bemutatom nektek a magyar parlagi kecskét, és kiderül, mit tehettek a megmentéséért!

2019-11-08

Teljesen egészséges, mégis halálsorra küldenék Ödönt, a népszerű szürkemarhát!

Ödön makkegészséges, mégis halálsorra küldi a hatóság. Mostani cikkemben bemutatom nektek Ödönt, a csodálatosan szép magyar szürke bikát!

2019-11-11

A héja a legértékesebb – Ne dobd ki te se, inkább használd fel!

Az almahéj a gyümölcs legértékesebb része, ezt azonban sokan nem tudják. Mostani cikkemben elmondom, hogyan használhatjátok fel az almahéjat, próbáljátok ki minél hamarabb!

2019-11-09

23 eszméletlenül szép kerti tó a víz szerelmeseinek

Mostani cikkemben 23 eszméletlenül szép kerti tavat mutatok be a víz szerelmeseinek. Tartsatok velem és tekintsétek meg ti is ezeket a nem mindennapi, csodaszép kerti tavakat.

2019-11-09

Soha többé nincs szükségünk a méhekre…

Méhek nélkül készítettek mézet az Izraeli Műszaki Egyetem diákjai. Döntse el mindenki, hogy ez jó, vagy nem, nekem az a véleményem, hogy meg kellene hagyni ezt a méheknek!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
178 068
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 762 243
Közösség

államilag törzskönyvezett nemesített fajta (T)

az előzőleg már állami elismerésben részesült fajta; amely mind a kisparcellás... Tovább

kereszt (kepe, kalangya)

a rendre vágott és felkötött gabona kévéiből rakott alakzat. A legalsó, az ún. mesterkéve... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 198

Átlagos értékelés: 4.8

Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek