Leesett az első nagyobb mennyiségű hó - még nagyobb havazás várható!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Leesett az első nagyobb mennyiségű hó

Szélesi Ferenc - Főkertész

Megtörtént az, amire már régóta nagyon sokan vártak, illetve sokan nem várták még. Leesett az első, nagyobb mennyiségű hó. Fehér köntösbe öltözött a Kékes és a Mátra is.

Megérkezett a havazás a Kárpát-medencébe is, a magasabban fekvő területek hófehér köntösbe öltöztek

Aki szereti a havat, annak ez a hír most nagyon jól jön, ugyanis éjjel elérte hazánkat is egy hidegfront, nagyobb hegycsúcsaink ennek következtében fehérbe öltöztek. Kelet-északkelet felől érkezett a hidegebb levegő, hazánkat a délutáni-esti órákban érte el, leginkább az Északi-középhegységben észleltek havazást, hószállingózást, a magasabban fekvő területeken 3-4 centiméter havat is mértek. 

hirdetes

 

Amerikában már a tél az Úr


Idén is Amerikában köszöntött be a tél a legkorábban, és a legkegyetlenebbül. Nagy adag sarkvidéki levegő árasztotta el az Amerikai Egyesült Államok területét, a legtöbb helyen az éjszakai hőmérséklet -7 Celsius fok alá süllyedt. Ez azért érdekes, mert általában ez az időjárás a január-februári időszakra jellemző. A közepesen meleg vizű Nagy - Tavak környékén, Buffalónál összesen nagyjából 180 centiméternyi hó esett. Nagyjából az ország 50 százalékát hó fedi.

 


Nézd meg, milyen volt a tavalyi helyzet Amerikában, még a Niagara is befagyott

 

Mire számíthatunk a héten?​

 

A következő napokban is számíthatunk havazásra az ország magasabban fekvő pontjain, a hőmérséklet továbbra is alacsonyan marad, az éjszaka több helyen -1, -2 Celsius fok is lehet, a nappali hőmérséklet sem haladja meg a 6-7 Celsius fokot.

Lassan, de biztosan érkezik a tél, készüljetek fel időben! 

 

Havazott az Atacama-sivatagban is, ez csak azért érdekes, mert ezen a területen előfordul, hogy évekig nem esik semmiféle csapadék, nemhogy hó, nézd meg itt a hihetetlen képeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


magzatdarabolás

a —>szülőútban rekedt —> magzat megszületését akadályozó testrészének... Tovább

Rovarölo Nemathorin 10 G

Talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen.Hatóanyag: fosztiazat 10%Felhasználható: - burgonya... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek