Lehet, hogy idén akár fehér karácsonyunk is lesz, hiszen már most a december beköszöntével számíthatunk havazásokra, egyelőre csak a középhegység területén!

hirdetes

Ugye fent van a téli gumi? - nagy havazásokra kell számítanunk a héten

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az időjárási viszonyok gyors és drasztikus változása a középhegység tágabb térségében izgalmas napok elé nézhetünk. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban jelentős mennyiségű hó hullhat, és a csapadékos időjárás számos kihívást jelenthet az emberek számára.

havazás

A középhegység térségében sok hóra számíthatunk

A középhegység térségében nemcsak eső, hanem havas eső is várható, ami tovább nehezítheti az utazást és a mindennapi tevékenységeket. A csapadékzóna szerdára virradó éjszaka hagyja el térségünket, de addigra már számolnunk kell a csúszós utakkal és a havazással.
Különösen az Északi-középhegység csúcsain érdemes óvatosnak lenni, mivel a keddre virradó éjszaka átmeneti ónos eső is előfordulhat. Ez tovább növeli a közlekedési nehézségeket és a veszélyes útviszonyokat.

A hideg, téli időjárás széllel együtt érkezik

A széllökések sem kímélik térségünket, kedd késő estétől Sopron környékén és a Bakonyban akár 70 km/h-t meghaladó széllökésekre is számíthatunk. Ez a jelenség további veszélyeket hordoz magában, különösen azok számára, akik az utakon vagy kinti tevékenységeket végeznek.

hirdetes
Az Időkép előrejelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegyében akár 12 óra alatt is 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Ez jelentős terhet róhat az infrastruktúrára és a helyi lakosságra, ezért érdemes felkészülni a havazásra és az esetleges nehézségekre.

Legyünk óvatosak a csúszós utakon

Fontos, hogy az emberek a megfelelő óvatossággal közlekedjenek és készüljenek fel a változó időjárási körülményekre. Az autósoknak javasolt téli gumikat használniuk, és a közlekedési híreket figyelemmel kísérniük a legfrissebb információkért.

hirdetes


A helyi hatóságoknak is fel kell készülniük a havazás okozta esetleges problémákra, és sürgős intézkedéseket kell tenniük a közutak tisztán tartása és a lakosság védelme érdekében. A következő napokban tehát érdemes figyelemmel kísérni az időjárási előrejelzéseket, és felkészülni a havazás és a zimankó kihívásaira. Az óvatosság és a megfelelő felkészültség segíthet abban, hogy biztonságosan átvészeljük a hóval borított napokat.


Forrás: idokep.hu 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vetőgépek

A ->vetés minősége meghatározó a várható terméshozam, ezért a v. legjobb műszaki... Tovább

Szarvasi Körzeti Földhivatal Gyomaendrõdi Kirendeltsége

Földhivatal Intézményvezetõ: Giricz Lukács Típus: Közszolgáltató Nyitvatartás: hétfõ,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek