Havazni fog januárban!

Megérkezik a havazás a héten!

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nem kell félni, lesz igazi tél, igaz, hogy kicsit megkésve, de érkezik az országos havazás, már ezen a héten számíthatunk hószállingózásra az ország legtöbb pontján, a kép alatt találhatod meg a részleteket! 

Végre megérkezik a havazás

Kedden napsütésre ébredhettünk, viszont szinte mindenhol kemény mínuszok voltak, szerdára a napsütést felváltják a felhők, többfelé várható szállingózás, havazás. Azonban a Dunántúlon még esőre lehet számítani, valamint havas esőre, ónos esőre. Az éjjel érkező markáns ciklon szerdára csapadékosra, illetve szelesre fordítja időjárásunkat, a Dunántúlon lesz a legváltozékonyabb a helyzet, az ónos eső, a havas eső, illetve az eső cserélődik, az ország északkeleti felére viszont a havazás lesz jellemző.

A nyugatira-délnyugatira forduló szél egyre erősebb lesz, északkeleten lehet számítani a legerősebb lökésekre, éppen ezért fel kell készülnünk a átfúvásokra is, az utakon keletkezhetnek kisebb-nagyobb akadályok is! A Börzsönyben számíthatunk 5-7 centiméter friss hóra is, a Dunántúlon azonban akár +4, +5 Celsius fokot is mérhetünk, az Alföldön fagypont körül alakul majd a csúcshőmérséklet. A következő oldalon elmondom, mire számíthatunk a közeljövőben! 

Végre megérkezik a havazás

Szerda éjszaka már meg is fog szűnni a csapadék, a hét második felében csak elszórtan számíthatunk havazásra, viszont eszméletlenül hideg lesz. Napközben sem fogja megközelíteni a hőmérséklet a 0 Celsius fokot, sok helyen -5 és -10 Celsius fok körüli hideg lesz, éjszaka pedig akár -15 és -20 Celsius fokot is mérhetünk!

Vasárnap viszont újból sokfelé számíthatunk csapadékra, és január második hetében országszerte beköszönt az igazi tél! Hétfőn és kedden hószállingózásra, havazásra van kilátás, a hét második felében azonban havas esőre és esőre számíthatunk legfőképpen. Itt az ideje, hogy előkeressük a szánkókat és a síléceket, végre megérkezik az igazi tél! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vakonddrénezés

a ->talajcsövezés egyik hagyományos módja, amikor a szivar alakú, ún. vakondekével a talajba... Tovább

gyógyszeralakok

a gyógyszerek lehetnek szilárdak (porok, szemecskékké, tablettákká, labdacsokká, kúpokká... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek