Így teríts meg az asztalt Halloweenre!

Halloweeni asztaldísz ötletek – 5 kísérteties összeállítás a rémisztő vacsorákhoz

ZH, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezek a szép Halloween asztaldísz-ötletek kísérteties és stílusos teret varázsolnak. Egy igazán kísérteties összejövetelhez elengedhetetlen, hogy a Halloween-asztal dekorációja baljós, de stílusos jelenetet állítson be egy emlékezetes éjszakához.

halloween asztal

Halloweeni asztaldekoráció ötletek

Az ördögi vacsorapartiktól a hátborzongató koktélpartikig az étkezők, a kávézók és a kisasztalok megtöltése halloween-dekorációs ötletekkel kiváló módja annak, hogy kísérteties témád következetesen érvényesüljön az egész otthonban – különböző finomságokkal.

A Halloween étkezőasztal egy olyan hely, ahol valóban meglendíthetjük varázspálcánk, és magával ragadó élményt varázsolhatunk vendégeinknek, de ne feledkezzünk meg az étkezőasztal dekorációjáról sem, és tegyünk trükköket és finomságokat a kisebb terekbe is.
 

HALLOWEENI ASZTALDÍSZ

Mindegy, hogy egyszerű sémákat keresel egy csipetnyi hubble buborékkal, vagy félelmetes asztali tájakat, amelyek még mindig stílusosak, összegyűjtöttünk néhány lenyűgöző lakberendezési inspirációt és szakértői tanácsot, amelyekkel életre keltheted Halloween asztali dekorációdat.

HOGYAN DÍSZÍTSÜNK ASZTALT HALLOWEENRE?

Mindenekelőtt jó ötlet eldönteni, hogy mekkora ijesztgetést szeretnénk okozni vendégeinknek. Az asztal díszítése műpókhálókkal, pókokkal, koponyákkal és gurulós Jack O’Lanternsekkel az egyik út, de átgondolt, egyszerű sémával és néhány apró meglepetéssel Halloween hangulatot is teremthetsz.

A fekete-fehér monokróm séma – időnkénti tónussemlegességgel – drámai, de stílusos hatást kelt, különösen néhány fémes bevonattal. Innentől kezdve rozsdás narancsokkal melegítheted fel, és mindenféle miniatűr sütőtököt tartalmazhat a dekoráció. Teremts hátborzongató hangulatot gyertyákkal, és adj hozzá egy-két kísérteties díszt is.

MIT HASZNÁLHATOK EGY HALLOWEEN ÉTKEZŐASZTAL KÖZPONTJÁNAK?

Kör alakú asztalok esetén a középső elem nagyszerű módja annak, hogy az étkezőasztalra fókuszáljunk – Halloweenkor pedig tényleg mindent ki lehet tenni. Mint mindig, a szezonális virágok kiváló választásnak számítanak – az őszi kedvencek közé tartozik a dáliák, a körömvirágok és a rudbeckiák, amelyek mindegyike megtalálható narancssárga tónusban, hogy kiegészítse a sütőtököt.

A vázák szárított virágokkal és ágakkal való megtöltése nemcsak divatos, hanem tökéletesen illeszkedik egy kísérteties sémához is. Váza helyett tájékozódj arról, hogyan készíthetsz tökültetőt, és állíts ki virágaid egy nagyon tematikus tárolóban.

Ha egy hosszú asztalt állítunk össze, fontoljuk meg az egyetlen középső elem elhagyását az alacsony szintű futókijelző érdekében. Pókhálókat teríts egyik végétől a másikig, és pöttyözz sütőtökökkel, gyertyákkal és számos kis vázával, tele szárított virágokkal a közepén.

1. A VENDÉGEK KELLEMES ÜDVÖZLÉSE A BELÉPŐ ASZTAL DÍSZÍTÉSÉVEL

A kültéri Halloween-dekoráció lehet az első kísértet vendégeink érkezésükkor, de ne felejtsd el folytatni a hidegrázást bent is. Díszítsd a bejárati asztalt kísérteties csavarral, ha halloween-díszeket és dekorációkat keversz bele a szokásos dekor közé.

Üljön egy koponya egy halom könyvön; fekete gyertyákat cserélnek a szezonra; pókháló terül el a tükrön, és varjak díszítik a padlóurna kiszáradt ágait. A folytonosság érzetének megteremtése érdekében használj faleveleket a Halloween-i veranda dekorációjából (vagy őszi veranda-ötletekből), hogy utaljanak a változó természeti világra.
 

2. NE FELEJTSÜK EL A VENDÉGVÁRÓT

Hajlamosak vagyunk a kekszet csak karácsonyra tartogatni, de miért ne kínálhatnánk Halloweenkor is? Csodálatos vendégváró ötlet, ha vendégeket fogadsz egy halloween-i vacsorára, főleg ha magad készíted, és megtöltöd őket őszi finomságokkal.

3. KÉSZÍTS EGY ELEGÁNS HALLOWEEN ASZTAL KÖZPONTOT

Az egyik módja annak, hogy Halloweenhez illő asztali díszt készíts, ha tökültetőt készítesz, de még egyszerűbbé teheted ezt egy kosár pompás tökkel.

Ami a Halloween asztaldíszeket illeti, jobban szeretem az enyhén visszafogott külsőt, ami még mindig rengeteg drámát hoz. Tartogatsd a hagyományos csontvázakat és pókokat a ház más részére, helyette használj sütőtököt és tökféléket, hogy igazán szép középpontot készíts.


 

Próbáljon meg különböző színeket és méreteket választani és keverj bele sok őszi bogyót. Ne felejts el sok gyertyát elhelyezni, hogy különösen kísérteties – és nem is beszélve – meghitt hangulatot teremts.

4. KÉSZÍTS EL EGY STÍLUSOS HALLOWEEN SZÍNÖSSZETÉTELT


A halloween remek lehetőség arra, hogy otthon érezzük magunkat egy kicsit, ha a nyár véget ér, de még nem állunk készen arra, hogy a karácsonyra gondoljunk. A Halloween hetében szeretem az étkezőasztalt rengeteg őszi színbe öltöztetni, terrakotta szalvétákkal és futószalaggal. Általában sok fekete gyertyatartót, lámpást és tököt teszek az asztal közepére. A Halloweenre emlékeztet, de elegáns és egyáltalán nem trükkös marad.

Idén valójában kerámia sütőtököket rakunk fel, amelyek egész ősszel remekül néznek ki a ház körül, és ez azt is jelenti, hogy minden évben kihozhatod őket, és nem kell attól tartanod, hogy az utolsó pillanatban kell elszaladni a szupermarketbe” – mondja Suzy Humphreys, Layered Lounge a cég alapítója.

5. TEREMTS HÁTBORZONGATÓ LÉGKÖRT GYERTYÁKKAL

Bár előfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy tökfaragási ötleteidhez mintát kell választani, ne feledd, hogy a gyertyafény baljós fénye teszi igazán hangulatossá a Jack O’Lanternt. Ügyelj arra, hogy a legjobb gyertyákat állítsd elő Halloween-témájú asztalodhoz, hogy hátborzongató, de főként meghitt hangulatot teremts otthonodban. 

Alakítsd ki a hangulatot alacsony szintű, meleg világítással, hogy olyan hangulatot kölcsönözhess asztalodnak, amit megérdemel. Vendégek fogadásához nagyszerű ötlet, ha az étkezőben lévő világítást dimmer kapcsolókkal szereljük fel, és lekapcsoljuk, miután a vendégek elfogyasztottak néhány hangulatos, vacsora utáni italt. Néhány szórakoztató kiegészítővel, például gyertyákkal és tündérfényekkel is átveheti az irányítást az asztalon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bendőmozgás vizsgálata

a bendőmozgások (->gyomor) számát és erősségét egyszerű módon, a bal horpaszra 5 percig... Tovább

21/2006. (V. 15.) EüM-FVM együttes rendelet

a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek