notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gyümölcslevek előnyei

Hirdetés

A gyümölcs- és zöldséglevek elképesztő előnyei (receptekkel)

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Számtalan előnye van ezeknek a leveknek

A zöldség- és gyümölcslevek előnyei

A napi bevitel biztosítása

A módszer egyszerűbbé teszi az új zöldségek és gyümölcsök kipróbálását, és többeket is rávehet arra, hogy rendszeresítsék a megfelelő mennyiségű zöldségek és gyümölcsök bevitelét a szervezetükbe. Egy nagy pohárba meglepően sok lé belefér, azonban ügyelni kell rá, hogy a rostok rendszeres kihagyásának jelentős hátrányai (erről lejjebb bővebben) lehetnek.

 

Védelem a krónikus betegségekkel szemben

Köztudott, hogy a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása fokozza a szervezet krónikus betegségek – rák, szívbetegség, cukorbetegség, stb. – elleni védelmét. A „juicing” napi szinten egyszerűen fogyaszthatóvá teszi ezeket a fontos tápanyagokat a szervezet számára.

Hirdetés

 

Nem terheli meg az emésztőrendszert

A rostok kihagyásának egyetlen előnye, hogy nem terhelik le az ember emésztőrendszerét, és a tápanyagok sokkal könnyebben felszívódnak a folyamat során. Olyan ez, mintha az ember gyorsan felszívódó multivitaminokat szedne, csak éppen teljesen természetes formában.

 

Fontos tudnivalók a gyümölcs- és zöldséglevekről

Habár a gyümölcsöknek és zöldségeknek kifacsarásának/turmixolásának egyértelmű egészségügyi előnyei vannak, éppen annyira fontos tisztában lenni a különböző hátrányokkal is, és ezek tudtában fogyasztani a különböző növényi leveket!

Hirdetés

 

A szervezet számára fontosak az étkezési rostok!

Az étkezési rostok pótolhatatlan szerepet játszanak az egészségünkben és minden kiegyensúlyozott étrend alapvető építőelemeit képezik. A rostokat nem vagyunk képesek megemészteni, és nem szívódnak fel a szervezetben, de nélkülözhetetlenek a rendszere bélmozgás fenntartásához, segítenek szabályozni a koleszterin- és vércukor-szintet, illetve tovább tartják meg az emberben a jóllakottság érzését, ezzel nem közvetlenül ugyan, de hozzájárulva a fogyáshoz. Ezzel még nincs vége, a következő oldalon folytatom!

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
315 488
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 488 935
Közösség

heg

a szövetsérüléseknek nem újraképződéssel való gyógyulásakor a szövethiányok helyét... Tovább

balin (fenekeszeg, kapókeszeg, őnhal, ragadozó őn, villámkeszeg)

a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó ragadozó hal. Teste megnyúlt, ezüstszínű;... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 5.0

Zöldség