Kerüld el te is a következő veszélyes állatokat, ha gyermeked van

Állatokat, melyeket semmiképp se vegyél a gyermekednek

Szélesi Ferenc - Főkertész

Egy új családtagra van szükséged? Akkor mindenképp kerüld el ezeket a potenciálisan veszélyes állatokat! Olyan háziállatokat mutatunk most be nektek, melyekkel vigyáznod kell neked is, hogyha gyermeked van. Olvasd el és oszd meg cikkünket másokkal is, ezt mindenkinek látnia kellene.


Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A család kedvenc állata a gyerek legjobb barátja kell, hogy legyen. Az állatok felelősségtudatra tanítják a gyereket, ha ő eteti, sétáltatja, vagy tisztán tartja Buddy-t vagy Fido-t. Az állatok nagy örömet jelentenek, de rengeteg munkát, figyelmet, törődést is igényelnek - nyilatkozta Karyn Collier hatósági állatorvos, a New Jerseybeli St. Francis Állatkutató Központ orvostudományi vezetője.
Kiválasztani a legbiztonságosabb háziállatot a gyereknek kulcsfontosságú kérdés, mivel sok állat bőre túl érdes, kemény vagy egyenesen maga az állat lehet veszélyes a gyerekek számára. Nem igazán szükséges egy igazán ritka, sok problémával járó egzotikus állatot választani.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A kicsi, lassan mozgó, kevés törődést igénylő teknősök ideális házi állatnak tűnhetnek az apróságok számára. De azok a pici kezek többször emelik fel ezeket a filigrán hüllőket, mint ahogy szeretnénk. „A teknősök a szalmonella hordozói és a gyerekek nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mivel ők nem mosnak elég gyakran és alaposan kezet,”- mondja Collier. A teknősök inkább az idősebb gyerekek vagy tinédzserek számára a megfelelő házi állat, de akkor is különös figyelmet kell fordítani az alapos tisztálkodásra, kézmosásra.

 

 

Energikus, agresszív kutyák

A kutyák a legnépszerűbb házi kedvencek egyike, de nem minden kutya családbarát. A legjobb kutyafajta kiválasztása az alapja, a kutya és a gyerek boldog együttélésének.
A túl energikus, agresszív kutya veszélyt jelenthet a gyerekeknek, mondja Collier. „Ha kevés a kutyára fordított idő, akkor a veszély lehetősége növekedhet”- jelentette ki Collier. Ne feltételezzük, hogy csak a nagy testű vadorzó kutyák veszélyesek a gyerekekre, sőt inkább a kicsi, apró termetű fajták, mint a Yorkik vagy Chihuhuák veszélyesebbek s ezek a legkevésbé megfelelő fajták a gyerekek számára, jelentette ki Amy Robinson a Floridai Vero Beachen dolgozó kutyakiképző. „Ezek az apró, érzékeny állatok ugrálnak és toporzékolnak, ha veszélyt éreznek, a gyerekek közeledésétől megijednek és vicsorognak, ha felemelik őket” – mondja Amy.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Habár a vadászgörények egyre több család házi kedvencévé válnak, a kockázat mégis fölülmúlja ezeknek az állatoknak a kedvességét. Bruce Coston szerint, aki Virginia állam egyik állatorvosa illetve „A háziállatok ajándéka” című könyv írója, az hogy egy vadászgörény megharap egy gyereket sokkal valószínűbb, mint az, hogy egy kutya vagy más állat harapja meg őt. „Ennek az az oka, hogy a vadászgörények megérzik a tej szagát a kisgyermek leheletén” - mondja Coston. „A harapás kockázatának veszélye így jelentősen megnövekszik.”

 

 

Vadállatok

Valahányszor egy igazán különleges háziállatot szeretne a gyereked, vagy be szeretne fogadni egy elhagyott kis „bébi” állatot légy nagyon óvatos, ha beengeded ezeket magadhoz. A vad állatfajták sohasem jó házi kedvencek, mondja Coston. „A mosómedvék például a bélben élő paraziták hordozói, amelyek végzetesek lehetnek az ember számára” – indokolja állítását Coston.
A vad állatfajták, mint a farkas keverékek, agresszívakká válhatnak minden előjel nélkül és megváltozhat a személyiségük, ahogy idősödnek. „Ha biztonságos házi kedvencet szeretnél, akkor fel kell hagynod az állatkertben lévő vad dolgok keresésével.”

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Ha veszélyes állatokra gondolsz, akkor nem biztos, hogy a lovak eszedbe jutnak.
Ha nagy földterülettel és megfelelő istállóval rendelkezel, akkor ezt kösd össze egy díjnyertes póni élményével, így gyermeked számára minden kétséget kizáróan megnyerő leszel. Mindazonáltal a pónikhoz és a lovakhoz több sérülés társul, mint más házi kedvenchez – állítja Coston. Éppen a kevésbé képzett lovak, már csak a méretük miatt is, akár véletlenszerűen is sérülést tudnak okozni a kisgyerekeknek – mondja Coston. A fiataloknak nem kellene megengedni, hogy felügyelet nélkül legyenek a lovak mellett.”

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2020-11-14

Olcsó és szuper ötlet – Így szántsd fel kertedet sertéseiddel!

A következő cikkből megtudhatod, hogy hogyan használhatod sertéseidet kerted felszántására, és hogy mely fajták a legideálisabbak erre a feladatra!

2020-11-14

CSAK ezekkel szabad etetni a madarakat! - Szakértői tanácsok mindenkinek!

A madarak etetéséről sajnos sokan nem tudnak szinte semmit, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben számtalan szuper ötlet vár mindenkit!

2020-11-03

Fillérekből készíthetünk ízletes madáreleséget!

Házilag is készíthetünk madáreleséget, ez pedig sokkal jobb és olcsóbb megoldás, mint a boltban kapható madáreleség. Nézzük, hogyan készül ízletes madáreleség.

2021-01-15

Hogyan gondoskodj a konyhakertedről télen

A következő cikkben bemutatunk egy listát, hogyan foglalkozhatsz a konyhakerteddel és lakóival a téli időszakban. Így viseld gondját a konyhakertednek télen.

2021-01-15

Hogyan kell betakarítani és felhasználni a csipkebogyót?

A csipkebogyó nem csak szép látvány, de tele van C-vitaminnal is, így nagyon egészséges. De hogyan kell szüretelni, és mire lehet használni? Megmutatom!

2020-09-15

Közeleg a tél - Gondoskodj malacaidról időben!

Sertéstartás télen, készülj fel időben és gondoskodj sertéseidről a téli hidegben is. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a sertések téli gondoskodásáról!

2021-01-13

Mire jó a geotextil? – Szakértőnk válaszol!

Egyre inkább kezd elterjedni az emberek körében a geotextil, sokan viszont még mindig nincsenek tisztában a hasznosságával, valamint a használatával. Mostani cikkemben minden kérdésre választ adok nektek!

2021-01-12

Komposztálás kávézaccal – használt kávé a kertészkedéshez

Gondoltad volna, hogy a kávézacc, amit általában csak kidobunk a szemétbe, kiválóan felhasználható a kertészkedésben? Olvass tovább, és többet nem dobod ki!

További cikkek ebben a témában


komló növényvédelmi technológiája

a telepítés előtt szükség szerint talajfertőtlenítést kell végezni (talajfertőtlenítő... Tovább

humusz (televény)

a talaj jellegzetes, nagy molekulájú, kolloid tulajdonságú anyaga. Pontos kémiai szerkezeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek