Kerüld el te is a következő veszélyes állatokat, ha gyermeked van

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Állatokat, melyeket semmiképp se vegyél a gyermekednek

Szélesi Ferenc - Főkertész

Egy új családtagra van szükséged? Akkor mindenképp kerüld el ezeket a potenciálisan veszélyes állatokat! Olyan háziállatokat mutatunk most be nektek, melyekkel vigyáznod kell neked is, hogyha gyermeked van. Olvasd el és oszd meg cikkünket másokkal is, ezt mindenkinek látnia kellene.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A család kedvenc állata a gyerek legjobb barátja kell, hogy legyen. Az állatok felelősségtudatra tanítják a gyereket, ha ő eteti, sétáltatja, vagy tisztán tartja Buddy-t vagy Fido-t. Az állatok nagy örömet jelentenek, de rengeteg munkát, figyelmet, törődést is igényelnek - nyilatkozta Karyn Collier hatósági állatorvos, a New Jerseybeli St. Francis Állatkutató Központ orvostudományi vezetője.
Kiválasztani a legbiztonságosabb háziállatot a gyereknek kulcsfontosságú kérdés, mivel sok állat bőre túl érdes, kemény vagy egyenesen maga az állat lehet veszélyes a gyerekek számára. Nem igazán szükséges egy igazán ritka, sok problémával járó egzotikus állatot választani.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A kicsi, lassan mozgó, kevés törődést igénylő teknősök ideális házi állatnak tűnhetnek az apróságok számára. De azok a pici kezek többször emelik fel ezeket a filigrán hüllőket, mint ahogy szeretnénk. „A teknősök a szalmonella hordozói és a gyerekek nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mivel ők nem mosnak elég gyakran és alaposan kezet,”- mondja Collier. A teknősök inkább az idősebb gyerekek vagy tinédzserek számára a megfelelő házi állat, de akkor is különös figyelmet kell fordítani az alapos tisztálkodásra, kézmosásra.

 

 

Energikus, agresszív kutyák

A kutyák a legnépszerűbb házi kedvencek egyike, de nem minden kutya családbarát. A legjobb kutyafajta kiválasztása az alapja, a kutya és a gyerek boldog együttélésének.

hirdetes
A túl energikus, agresszív kutya veszélyt jelenthet a gyerekeknek, mondja Collier. „Ha kevés a kutyára fordított idő, akkor a veszély lehetősége növekedhet”- jelentette ki Collier. Ne feltételezzük, hogy csak a nagy testű vadorzó kutyák veszélyesek a gyerekekre, sőt inkább a kicsi, apró termetű fajták, mint a Yorkik vagy Chihuhuák veszélyesebbek s ezek a legkevésbé megfelelő fajták a gyerekek számára, jelentette ki Amy Robinson a Floridai Vero Beachen dolgozó kutyakiképző. „Ezek az apró, érzékeny állatok ugrálnak és toporzékolnak, ha veszélyt éreznek, a gyerekek közeledésétől megijednek és vicsorognak, ha felemelik őket” – mondja Amy.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Habár a vadászgörények egyre több család házi kedvencévé válnak, a kockázat mégis fölülmúlja ezeknek az állatoknak a kedvességét. Bruce Coston szerint, aki Virginia állam egyik állatorvosa illetve „A háziállatok ajándéka” című könyv írója, az hogy egy vadászgörény megharap egy gyereket sokkal valószínűbb, mint az, hogy egy kutya vagy más állat harapja meg őt. „Ennek az az oka, hogy a vadászgörények megérzik a tej szagát a kisgyermek leheletén” - mondja Coston. „A harapás kockázatának veszélye így jelentősen megnövekszik.”

 

 

Vadállatok

hirdetes

Valahányszor egy igazán különleges háziállatot szeretne a gyereked, vagy be szeretne fogadni egy elhagyott kis „bébi” állatot légy nagyon óvatos, ha beengeded ezeket magadhoz. A vad állatfajták sohasem jó házi kedvencek, mondja Coston. „A mosómedvék például a bélben élő paraziták hordozói, amelyek végzetesek lehetnek az ember számára” – indokolja állítását Coston.
A vad állatfajták, mint a farkas keverékek, agresszívakká válhatnak minden előjel nélkül és megváltozhat a személyiségük, ahogy idősödnek. „Ha biztonságos házi kedvencet szeretnél, akkor fel kell hagynod az állatkertben lévő vad dolgok keresésével.”

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Ha veszélyes állatokra gondolsz, akkor nem biztos, hogy a lovak eszedbe jutnak.
Ha nagy földterülettel és megfelelő istállóval rendelkezel, akkor ezt kösd össze egy díjnyertes póni élményével, így gyermeked számára minden kétséget kizáróan megnyerő leszel. Mindazonáltal a pónikhoz és a lovakhoz több sérülés társul, mint más házi kedvenchez – állítja Coston. Éppen a kevésbé képzett lovak, már csak a méretük miatt is, akár véletlenszerűen is sérülést tudnak okozni a kisgyerekeknek – mondja Coston. A fiataloknak nem kellene megengedni, hogy felügyelet nélkül legyenek a lovak mellett.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-15

Közeleg a tél - Gondoskodj malacaidról időben!

Sertéstartás télen, készülj fel időben és gondoskodj sertéseidről a téli hidegben is. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a sertések téli gondoskodásáról!

2020-06-05

Melyik tojást fogyasszuk? – Különbségek a bolti és a szabadtartású tojások között!

Mi mindenben különböznek egymástól a bolti valamint a szabadtartású tojások? Cikkünkben mindent elmondunk nektek a tojások közötti különbségekről!

2020-07-03

Tollaslábú szépségek – A Brahma tyúkok bemutatása

A Brahma tyúkok nagyon érdekesek, nagyon szépek és nagyon aranyosak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Barahma tyúkokról!

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-07-24

7 növény, ami segít ingyen kacsatáphoz jutni!

Mostani cikkemben bemutatok nektek hét növény, aminek a segítségével ingyen kacsatáphoz juthatunk. Nézzük, melyik az a hét növény, ami kiváló kacsatáp!

2020-10-06

Régen még a poloska is más volt – A zöld vándorpoloska bemutatása

A zöld vándorpoloska kártétele, a zöld vándorpoloska bemutatása. Most mindent elmondunk nektek a zöld vándopoloskáról, a zöld vándorpoloska kártételéről.

2020-09-25

Sütőtök minden mennyiségben – 7 sütőtökfelhasználási tipp

A sütőtököt sokféleképpen fel lehet használni, mostani cikkemben elmondom, miért olyan fantasztikus a sütőtök, nézzük, hogyan használhatjuk fel a sütőtököt.

2020-10-03

Paradicsom fagyasztása – Jó ötlet vagy nem?

A paradicsom fagyasztása valóban jó ötlet vagy sem? Lehet fagyasztani a paradicsomokat, érdemes fagyasztani a paradicsomokat? Mindent elmondunk a paradicsom fagyasztásáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


flegmone (phlegmone)

a szövetek gennyes gyulladásának az az alakja, amikor a genny diffúzán beszűri a szöveteket.... Tovább

sav-bázis egyensúlyzavara

a —>sav—bázis egyensúlyának kisebb eltolódását a szabályozórendszerek képesek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek