notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kerüld el te is a következő veszélyes állatokat, ha gyermeked van

Hirdetés

Állatokat, melyeket semmiképp se vegyél a gyermekednek

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy új családtagra van szükséged? Akkor mindenképp kerüld el ezeket a potenciálisan veszélyes állatokat! Olyan háziállatokat mutatunk most be nektek, melyekkel vigyáznod kell neked is, hogyha gyermeked van. Olvasd el és oszd meg cikkünket másokkal is, ezt mindenkinek látnia kellene.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A család kedvenc állata a gyerek legjobb barátja kell, hogy legyen. Az állatok felelősségtudatra tanítják a gyereket, ha ő eteti, sétáltatja, vagy tisztán tartja Buddy-t vagy Fido-t. Az állatok nagy örömet jelentenek, de rengeteg munkát, figyelmet, törődést is igényelnek - nyilatkozta Karyn Collier hatósági állatorvos, a New Jerseybeli St. Francis Állatkutató Központ orvostudományi vezetője.
Kiválasztani a legbiztonságosabb háziállatot a gyereknek kulcsfontosságú kérdés, mivel sok állat bőre túl érdes, kemény vagy egyenesen maga az állat lehet veszélyes a gyerekek számára. Nem igazán szükséges egy igazán ritka, sok problémával járó egzotikus állatot választani.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

A kicsi, lassan mozgó, kevés törődést igénylő teknősök ideális házi állatnak tűnhetnek az apróságok számára. De azok a pici kezek többször emelik fel ezeket a filigrán hüllőket, mint ahogy szeretnénk. „A teknősök a szalmonella hordozói és a gyerekek nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mivel ők nem mosnak elég gyakran és alaposan kezet,”- mondja Collier. A teknősök inkább az idősebb gyerekek vagy tinédzserek számára a megfelelő házi állat, de akkor is különös figyelmet kell fordítani az alapos tisztálkodásra, kézmosásra.

 

 

Energikus, agresszív kutyák

A kutyák a legnépszerűbb házi kedvencek egyike, de nem minden kutya családbarát. A legjobb kutyafajta kiválasztása az alapja, a kutya és a gyerek boldog együttélésének.

Hirdetés
A túl energikus, agresszív kutya veszélyt jelenthet a gyerekeknek, mondja Collier. „Ha kevés a kutyára fordított idő, akkor a veszély lehetősége növekedhet”- jelentette ki Collier. Ne feltételezzük, hogy csak a nagy testű vadorzó kutyák veszélyesek a gyerekekre, sőt inkább a kicsi, apró termetű fajták, mint a Yorkik vagy Chihuhuák veszélyesebbek s ezek a legkevésbé megfelelő fajták a gyerekek számára, jelentette ki Amy Robinson a Floridai Vero Beachen dolgozó kutyakiképző. „Ezek az apró, érzékeny állatok ugrálnak és toporzékolnak, ha veszélyt éreznek, a gyerekek közeledésétől megijednek és vicsorognak, ha felemelik őket” – mondja Amy.

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Habár a vadászgörények egyre több család házi kedvencévé válnak, a kockázat mégis fölülmúlja ezeknek az állatoknak a kedvességét. Bruce Coston szerint, aki Virginia állam egyik állatorvosa illetve „A háziállatok ajándéka” című könyv írója, az hogy egy vadászgörény megharap egy gyereket sokkal valószínűbb, mint az, hogy egy kutya vagy más állat harapja meg őt. „Ennek az az oka, hogy a vadászgörények megérzik a tej szagát a kisgyermek leheletén” - mondja Coston. „A harapás kockázatának veszélye így jelentősen megnövekszik.”

 

 

Vadállatok

Hirdetés

Valahányszor egy igazán különleges háziállatot szeretne a gyereked, vagy be szeretne fogadni egy elhagyott kis „bébi” állatot légy nagyon óvatos, ha beengeded ezeket magadhoz. A vad állatfajták sohasem jó házi kedvencek, mondja Coston. „A mosómedvék például a bélben élő paraziták hordozói, amelyek végzetesek lehetnek az ember számára” – indokolja állítását Coston.
A vad állatfajták, mint a farkas keverékek, agresszívakká válhatnak minden előjel nélkül és megváltozhat a személyiségük, ahogy idősödnek. „Ha biztonságos házi kedvencet szeretnél, akkor fel kell hagynod az állatkertben lévő vad dolgok keresésével.”

Olyan veszélyes állatokat mutatunk most be nektek, melyeket érdemes elkerülnöd, hogyha gyermeked van

Ha veszélyes állatokra gondolsz, akkor nem biztos, hogy a lovak eszedbe jutnak.
Ha nagy földterülettel és megfelelő istállóval rendelkezel, akkor ezt kösd össze egy díjnyertes póni élményével, így gyermeked számára minden kétséget kizáróan megnyerő leszel. Mindazonáltal a pónikhoz és a lovakhoz több sérülés társul, mint más házi kedvenchez – állítja Coston. Éppen a kevésbé képzett lovak, már csak a méretük miatt is, akár véletlenszerűen is sérülést tudnak okozni a kisgyerekeknek – mondja Coston. A fiataloknak nem kellene megengedni, hogy felügyelet nélkül legyenek a lovak mellett.”

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-11-05

Nem láthatunk többé vadállatokat a cirkuszokban!

Végre valami valóban elindult, újabb országban tiltották be a vadállatok cirkuszban való szerepeltetését, reméljük, hogy minél több nemzet változtat a törvényeken.

2019-11-04

Ennek is vége – Betiltották a kacsa-, és a libamáj értékesítését!

Betiltották a liba-és a kacsatömést New York-ban. Az állatvédők már nagyon régóta szerették volna, hogy megszülessen ez a döntés, remélik, hogy lassan az egész világon bevezetik a tiltást.

2019-11-11

Kihalás fenyegeti a Magyarországon őshonos háziállatfajtát – Segíts te is!

Kihalás szélére került a Magyarországon őshonos fajtának számító parlagi kecske. Mostani cikkemben bemutatom nektek a magyar parlagi kecskét, és kiderül, mit tehettek a megmentéséért!

2019-11-04

A legnagyobb magyar büszkeség - A csodálatos puli, és amit érdemes tudni róla

A puli az egész világon ismertté vált magyar terelőkutya. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a puliról, tartsatok velem és ismerkedjetek meg a csodálatos pulival!

2019-11-08

Teljesen egészséges, mégis halálsorra küldenék Ödönt, a népszerű szürkemarhát!

Ödön makkegészséges, mégis halálsorra küldi a hatóság. Mostani cikkemben bemutatom nektek Ödönt, a csodálatosan szép magyar szürke bikát!

2019-11-11

A héja a legértékesebb – Ne dobd ki te se, inkább használd fel!

Az almahéj a gyümölcs legértékesebb része, ezt azonban sokan nem tudják. Mostani cikkemben elmondom, hogyan használhatjátok fel az almahéjat, próbáljátok ki minél hamarabb!

2019-11-09

23 eszméletlenül szép kerti tó a víz szerelmeseinek

Mostani cikkemben 23 eszméletlenül szép kerti tavat mutatok be a víz szerelmeseinek. Tartsatok velem és tekintsétek meg ti is ezeket a nem mindennapi, csodaszép kerti tavakat.

2019-11-09

Soha többé nincs szükségünk a méhekre…

Méhek nélkül készítettek mézet az Izraeli Műszaki Egyetem diákjai. Döntse el mindenki, hogy ez jó, vagy nem, nekem az a véleményem, hogy meg kellene hagyni ezt a méheknek!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
163 792
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 747 967
Közösség

ionizáció

töltéssel rendelkező ionok keletkezése atomokból vagy molekulákból. Külső energia,... Tovább

jégkár

az egyes tájkörzetekben gyakori, nyári jégeső okozta kártétel (a növényzet ledöntése, a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 5.0

Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek