notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kerülik a pánikot

Hirdetés

Kerülik a pánikot: nem nevezik meg dioxinos guar-gumit használó céget

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egytonnányi dioxinnal szennyezett guar-gumit használt föl egy sütőipari alapanyagot gyártó szegedi cég; a hatóság szerint a mérgezett adalékanyaggal készült termékek nagyobb részét már megették a fogyasztók, de nem lesz bajuk tőle - írta szerdai számában a Délmagyarország.
Kerülik a pánikot: nem nevezik meg dioxinos guar-gumit használó céget

A Csongrád Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóság vizsgálata szerint a megye 225 élelmiszer-előállítója közül 28 bizonyíthatóan használ guar-gumit. Az adalékanyaggal készült termékeket - összesen 264 tételt, 62 tonna mennyiségben - a hatóság azonnal zárolta - olvasható a napilapban.

 

Felszólítás

A Fidesz felszólítja a fogyasztóvédelmi hatóságokat és a kormányt, hogy ne nézze "hülyének" a vásárlókat, hanem azonnal nevezze meg azt a szegedi céget, amely egy tonnányi dioxinnal szennyezett guargumit használt fel- nyilatkozta Koszorús László, a Fidesz fogyasztóvédelmi szakpolitikusa. "Kijelenthetjük, hogy ettől a pillanattól kezdve egyszerűen a hatóságok és a kormányzati szervek hülyének nézik a magyar vásárlókat, nem tesznek meg semmit annak érdekében, hogy biztonságban érezhessék magukat a fogyasztók" - mondta a fideszes képviselő. (MTI) A vállalkozások közül csupán egyetlen szegedi székhelyű sütőipari alapanyaggyártó cég vásárolt "jelentős mértékben szennyezett" guar-gumit, melyet márciusban és májusban fel is használt.

Hirdetés

 

A főállatorvos nyilatkozata

 

Szigeti Sándor főállatorvos az újságnak azt nyilatkozta, a cég század-ezredrészben adagol termékéhez guar-gumit, így a megközelítőleg egytonnányi guar-gumiból akár száz-, sőt ezertonnányi élelmiszer készülhetett. A vészjelzés nyomán ellenőrizték a szegedi cég kereskedelmi partnereit, de azoknál már csupán hétszáz kiló terméket találtak, ezeket lefoglalták, az áru megsemmisítésre vár.

Hirdetés

A szakember azt mondta, az élelmiszer-ellenőrző hatóság azért nem értesítette a fogyasztókat, mert speciális vásárlói körről volt szó, a dioxinos guar-gumi felhasználása és a vészjelzés óta sok idő eltelt, és a mérgezett adalékanyag a fogyasztáskor már egészségre nem veszélyes arányra hígult. A pánik elkerülése végett nem nevezték meg, és ezután sem nevezik meg a mérgezett adalékanyagot felhasználó céget.

Forrás: www.nol.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
488 388
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 026 546
Közösség

állatorvosi körzet

az ->állatorvosi gyakorlatot folytató állatorvosnak az ->Állategészségügyi és Élelmiszer... Tovább

Flämingsprofi

Tavaszi zab Cél: élelmiszer és takarmány Leírás:A fajta növekedési típusa korai... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.7