Hogyan használjuk fel a geotextilt? – Tippek, trükkök szakértőtől

Hogyan használjuk fel a geotextilt? – Tippek, trükkök szakértőtől

Szélesi Ferenc, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Korábbi cikkemben elmondtam nektek (katt ide, ha lemaradtatok volna róla), hogy milyen hasznos tud lenni a geotextil a kertben, mostani cikkemben pedig azt mutatom meg, hogyan használhatjátok fel ezt az anyagot! 

Hogyan használjuk fel a geotextilt? – Tippek, trükkök szakértőtől

Mire használhatjuk fel a geotextilt? 

A geotextil kiválóan alkalmas kertünk takarására – érdemes használni örökzöld és évelő növények alá, de impozáns látványt nyújt mulcskombinációval díszágyásban, valamint magaságyásban is. Használhatjuk utcafronton is, gyomok ellen, takarhatjuk zúzalékkővel, vagy akár ott is fenyőkéreggel. A gyomok visszaszorítására és a nedvesség megtartására használhatjuk a geotextilt a veteményeskertben, ugyanakkor nagyon hasznos lehet térkövezés esetében is, mivel megakadályozza az agresszíven terjedő gyomokat abban, hogy a fugák között kihajtsanak. Kevesen ismerik a trükköt, de ültetés esetében is alkalmazható a geotextil. Ilyenkor nem szükséges a talajcsere, ha olyan növényt szeretnénk ültetni, aminek speciális a talajigénye. Elég, ha az ültetőgödröt elkészítjük, majd geotextillel béleljük ki és ebbe helyezzük a megfelelő talajt, és a növényt. 

A geotextil kiválasztása

Széles választékban kapható a geotextil a gazdaboltokban, 1, 1,5, 2 méter szélességű a legelterjedtebb és méretre vágják szinte mindenhol. Az anyagvastagság az, amire érdemes odafigyelni, ezt a várható környezeti terhelés határozza meg, de elmondható, hogy általánosságban érdemes 300g/m2-nél vastagabb anyagvastagságot választani. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kórbonctan

az a tudományág, amely a beteg szervezetben kialakuló, szabad szemmel látható és mikroszkópos... Tovább

nyereg (ló)

sportolásban kétféle fajtaját használják: a kapás és az angol v. priccsnyerget. Ezektől... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert