Mire jó a geotextil? – Szakértőnk válaszol!

hirdetes

Mire jó a geotextil? – Szakértőnk válaszol!

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egyre inkább kezd elterjedni az emberek körében a geotextil, sokan viszont még mindig nincsenek tisztában a hasznosságával, valamint a használatával. Mostani cikkemben minden kérdésre választ adok nektek! 

Mire jó a geotextil? – Szakértőnk válaszol!

Mi is az a geotextil? 

A geotextil nem más, mint egy tűnemezelt szálszerkezetű, filcszerű anyagból készült textilanyag. Leggyakrabban a fekete változatával találkozhatunk, de egyre inkább terjed el a fehér, barna, valamint a szürke változata is. Különböző anyagvastagságban árusítják a boltokban, a g/m2 jelölést érdemes megnéznünk minden esetben. Ez az anyagvastagság szabályozza a gyomállóságot, illetve az anyag víz-, és légáteresztő képességét. 

Mire jó a geotesxtil? – Gyomosodás ellen

A legtöbben úgy ismerik a geotextilt, mint a gyomok elleni legnagyobb segítség. Ez így is van, ha geotextillel takarunk egy területet, akkor a napsugarak nem érik el a gyomokat, így azok nagy része ki sem tud kelni, vagy ha ki is kell, nem lesz képes rendesen fejlődni. A geotextil ezen tulajdonságát növelhetjük mulcsozással. A geotextil nagy előnye, hogy növényágyásoknál is lehet használni, mivel ellentétben a fóliával, átengedi a nedvességet. 

hirdetes

Mire jó a geotextil? - Megtartja a hőt és a nedvességet

Geotextil segítségével árnyékolást hozhatunk létre, ezzel pedig megvédhetjük a talajt a gyors felmelegedéstől és a kiszáradástól. Azonban nemcsak nyáron vesszük nagy hasznát, hanem a hidegebb hónapokban is, mivel télen megfogja a talajhőt, ezáltal jó eséllyel elkerülhetők a fagy által okozott károk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmánymérleg

olyan számítás, amely adott állatállomány takarmányszükségletét veti össze a... Tovább

Vitara

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény magas-közepesen magas,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek