A génmódosított zöldségeket kiszúrhatod te is könnyedén

hirdetes

Ismerd fel te is a génmódosított zöldségeket!

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Roskadoznak a piacok, szupermarketek asztalai a szebbnél szebb gyümölcsöktől, zöldségektől. Halomban állnak a piros paradicsomok, az uborkák, a paprikák és még sorolhatnánk. Azonban egy valami közös bennünk, szinte minden fajta zöldég úgy néz ki, mintha klónozták volna.

Könnyedén felismerheted a génmódosított zöldségeket te is

Mintha klónozták volna a zöldségeket

A paradicsomok mindegyike ugyanolyan, méretben, színben, na meg ízben is, az uborkák is úgy festenek, mintha szabványméretre gyártották volna őket. Szépek, és valószínűleg genetikailag módosított termékek (természetesen azért vannak kivételek). Ezeken a zöldségeken, gyümölcsökön a gyanús jel az, hogy szinte hibátlanok, nincs egy apró folt, repedés, bemélyedés rajtuk. Nos, bizony ez eléggé természetellenes, hiszen aki kertészkedik, tudja, hogy nem fog két egyforma sárgarépa, csípős paprika, paradicsom, uborka, hagyma teremni a konyhakertben. Az egyiknek intenzívebb színe van, a másik fakóbb, a másik apróbbra, a mellette lévő pedig óriásira nőtt.

A vetőmagoknál kezdődik a probléma

hirdetes

Sajnos sokszor a termelők sincsenek tisztában azzal, hogy éppen milyen vetőmagot ültettek el, főként a kukorica esetében nagy az esélye annak, hogy génmódosított szemek kerülnek be a földbe, amelyet majd az állatok esznek meg, azokat pedig az emberek. Ha megfigyeljük ezen jószágok máját és veséit, akkor szemmel látható az, hogy a szervek bizony nem festenek túl jól, inkább egészségtelen színűk van. A megoldás az, ha ellenőrzött forrásból, nem génmódosított vetőmagot vásárolunk.

A zöldségek ára fontos szempont 

Az interneten is utána lehet nézni, hogy mely országokban termelnek génmódosított kultúrákat, így az ezekben az országokban termelt zöldségeket, gyümölcsöket ne vásároljuk meg. Sőt, például Magyarország be is tiltotta a génmódosított termékek importálását. A legnagyobb génmódosított zöldségeket, gyümölcsöket, élelmiszereket előállító országok között van az Egyesült Államok, Argentína, Brazília, Kína és India. A genetikailag módosított zöldségek, gyümölcsök sokkal olcsóbbak, mint a biótermékek. Ha gyanusan olcsó terméket látunk, az már okot adhat a feltételezésekre. Vásároljunk mindig szezonális termékeket. Amennyiben nem szezonális termék kerül a boltok polcaira, hanem olyan, aminek a szezonja például csak télen van, biztosak lehetünk benne, hogy üvegházban, vegyszerek bevetésével kerül az asztalra.

hirdetes

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bakköröm

főként szm.-ban előf. körömalakulás, a körmök fokfala a talajjal 50°-nál nagyobb szöget... Tovább

lucerna növényvédelmi technológiája

a kártevők és kórokozók visszaszorítása végett telepítéskor megfelelő térbeli és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek