Gazdász szépe 2020

hirdetes

A lovak szerelmese, okos és szorgalmas 2020 legszebb gazdászlánya - Interjú Berta Fruzsinával

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Gazdász Szépe, a nyertes pedig Berta Fruzsina lett. Készítettünk egy interjút a 19 éves lánnyal, akinek a személyében egy nagyon szimpatikus, okos, belevaló embert ismertünk meg, aki nagyon szereti a lovakat. Mindenképpen érdemes elolvasnotok nektek is érdekes válaszait! 

Ismerjétek meg 2020 legszebb gazdászlányát

Először is szeretnék gratulálni a cím elnyeréséhez! Mondj egy pár szót a Gazdász szépe versenyről, miről is szól, hogy zajlik a megmérettetés?

Köszönöm szépen a gratulációt! A Gazdász szépe verseny 2016-óta kerül megrendezésre a joskabatyam.hu oldal jóvoltából. A verseny két fordulós volt, idén rekordszámú jelentkezővel. A döntőbe az első 3 legtöbb szavazatot kapott versenyző jutott. A döntőt az agroinform.hu közvetítette élőben a facebookon, ott lehetett szavazni.

Mióta foglalkozol a gazdasággal és mi az, amit csinálsz/csináltok?

A családi vállalkozásunk fő profilja a növénytermesztés, mellette állatokkal is foglalkozunk. Már egészen kicsi koromban látszott rajtam, hogy engem ez a dolog érdekel. Nagyon szerettem már akkor is az állatokat, illetve édesapám is sokszor elvitt magával, ha ment a traktorral a határba.

Hogy telik egy átlagos napod?

Szinte minden nap én látom el a lovakat, de a többi állat etetésébe is besegítek természetesen, ha a helyzet úgy kívánja. Nem esik nehezemre a piszkos munka. Rendszeresen lovagolok, illetve fogathajtó versenyekre is készülünk. Persze mellette a tanulás is fontos része az életemnek, mivel minél sokoldalúbbá szeretnék válni. Egyetlen napom sem unalmas.

hirdetes

Ha jól tudom, akkor még tanulsz. Hogy fér meg egymás mellett a tanulás és a gazdálkodás?

Tavaly érettségiztem a Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban. Jelenleg Okj-s vizsgára készülök. Két tanfolyamra jártam egyszerre. A fotográfus végzettséget már megszereztem, mivel a fotózás az egyik hobbim. Illetve most a pedagógiai asszisztensi vizsgámra készülök, mert a gyerekeket is nagyon szeretem. Később szeretném a mezőgazdaság irányába is tovább képezni magam. A tanulás pedig a gazdálkodással jól meg tud férni szerintem, csak nagyon jó időbeosztása kell, hogy legyen az embernek.  Persze ez nem mindig egyszerű.

Valljuk be őszintén, azért ritkaságnak számít egy nő a gazdaságban. Ért emiatt valaha is bármilyen negatív élmény, vagy épp ellenkezőleg pozitív tapasztalatokkal gazdagodtál?

Pozitív és negatív tapasztalat is ért bőven. Nem szeretem, ha alábecsülnek, pedig a mezőgazdaság tipikusan az az ágazat, ahol a férfiak, ha csak egy kicsit is, de alábecsülik a nőket. Szerettem volna bizonyítani, hogy igenis van itt is helye a nőknek, és mi is nagyon sok munkát el tudunk végezni. Persze nagyon sokan támogatnak, ami iszonyatosan jó érzéssel tölt el, és jót tett az önbizalmamnak is, mivel ezzel vannak problémáim.

hirdetes

A gazdaság mellett megmaradt azért a női éned, erre kiváló megerősítés a Gazdász Szépe verseny. Arra lennék kíváncsi, hogy férnek meg egymás mellett a női dolgok és a gazdaság velejárói?

Én is csak egy teljesen átlagos lány vagyok. Eljárok körmöshöz, fodrászhoz és kozmetikushoz is. Szeretek igényes lenni a külsőmre, persze a gazdaságban szinte mindig összepiszkolja magát az ember.

Miben változott meg az életed a verseny óta?

Nagyon sokan írnak nekem, megkeresnek, felhívnak. ami nagyon jól esik. Több száz ember gratulált. ami hihetetlen számomra. Hálás vagyok Nekik, hogy idáig eljuttattak, nélkülük nem sikerülhetett volna. A mindennapjaim viszont ugyanazok maradtak, de én így érzem jól magam.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lóbab (Vicia fába L.)

a pillangósok családjához tartozik. 100-110 cm mélyre lehatoló gyökérzete 50-60 cm-re terjed... Tovább

deszorpció

ált. hó hatására végbemenő folyamat; felületen (adszorbensen) kötött molekulák... Tovább

Tovább a lexikonra
Mezőgazdaság