notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hirdetés

Gabonatároló Kaposváron

Gráf József
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy év alatt csaknem 4 millió tonna raktárkapacitás épült.
Gabonatároló Kaposváron, műszaki fejlesztés, növénytermesztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

- A műszaki fejlesztés, a technikai megújítás, versenyképesség kapja a legtöbb támogatást a magyar argáriumban a 2007-2013 közötti uniós költségvetési ciklusban - hangoztatta Gráf József szerdán, Kaposváron.
 
A szakminiszter erről a Kapos-Agro Zrt. telephelyén felépült, 15.000 tonna termény befogadására alkalmas gabonatároló átadási ünnepségén beszélt.
 
Kiemelte: egy év alatt közel 4 millió tonna új raktárkapacitást hoztak létre az országban, hosszútávon megteremtették annak a feltételét, hogy Magyarországon a gabonahasznosítás új irányba indulhasson el.
 
A miniszter megfogalmazása szerint kemény piacvédelemmel "eljutottunk odáig, hogy ez egy rendezett piac, tisztességes jövedelmet lehet szerezni az agráriumban". Emlékeztetett: a magyar költségvetés évente 136 milliárd forintot fordít intervenciós felvásárlásra, ebből 110 milliárd forintot gabonára.
 
Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról szólva Gráf József leszögezte: mára "teljesen rendezettek" a viszonyok, az EU országai az agrárium területén teljes jogú és egyenértékű tagként fogadták el hazánkat.
 
Az ágazat jelentőségét hangsúlyozva a miniszter rámutatott: az agrártárca az egyetlen, amely teljes egészében rendelkezik a felett a 2.300 milliárd forint felett, amit a következő hét évben az ágazat elkölthet.
 
Elmondása szerint az idei, várhatóan 14 millió tonna feletti gabonatermés minősége kiváló. "Ennek megfelelően nagyon jó az ár is" - tette hozzá. Közölte: a jó minőségű malmi búzáért 28.000 forint körüli árat lehet kérni, s a kukoricának is ehhez közelítő a felvásárlási ára.
 
A Kapos-Agro telepe a most átadott tárolókapacitással együtt 45-50 ezer tonna termény befogására alkalmas. A társaság a saját, 2.400 hektárnyi területéről betakarított termény mellett itt tárolja a környező, magántermelők tulajdonában lévő, mintegy ezer hektáron megtermelt búzát és kukoricát.
 
A beruházás 250 millió forintba került, ebből 90 millió forint európai uniós támogatás, 110 millió forint AVOP-támogatás, a fennmaradó hányad saját erő.
 
A növénytermesztéssel foglalkozó társaság ebben az évben a tavaly elért 700 millió forintot meghaladó árbevétellel számol. 

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Hirdetés

Forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

96/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások... Tovább

talajporhanyítás

a ->talajművelés egyik eleme; az összeállt feltalaj (rögök, hantok, felszíni kéreg, cserepek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.9