Félelmetes futótüzek pusztítanak az Egyesült Államokban

hirdetes

Elképesztő futótüzek

Petra

A futótűz egy olyan természeti jelenség, amivel nem szeretnénk találkozni, ugyanis rettenetes pusztításokat végeznek, hogyha nem fékezik meg őket időben.

Futótűz

Minden évben gyakoriak a futótüzek az Egyesült Államokban, különösen ezekben a nyári hónapokban. Sajnos ez az év se maradt ki a nagy pusztítások alól, amiket ezek a természeti jelenségek okoznak. Egy futótűz ugyanis nemcsak hogy félelmetes látvány, hanem veszélyes is, mert gyorsan terjed és hatalmas kárt tud okozni. Ráadásul ha még bele is kap a szél, akkor tűztornádó is keletkezhet, ami nem valami barátságos jelenség. Így nemcsak az elmúlt években, hanem idén nyáron is bőven akadt dolga a tűzoltóknak és a természet sokszor feladta nekik a leckét. Ezen a képen például egy kaliforniai tájat láthattok a futótűz pusztítása után:

 

Futótűz

A futótűz annyira erős természeti jelenség, hogy szinte a kedvére alakítja az időjárást. Ha egyszer valahol megjelenik a futótűz és nem fékezik meg időben, akkor olyan jelenséggel is találkozhatunk, amikor a ragyogó, kék és egyszerre beborul. Viszont ez nem a viharfelhőknek köszönhető, hanem a hatalmas füstnek, ami eltakarja az eget. Félelmetes látvány lehet! Ezek a tájak úgy néznek ki, mintha a pokol felköltözött volna a földre – szó szerint.

 

Futótűz

Kétféle dolog okozhat futótüzet: vagy a villámlás, vagy az ember a gondatlanságával. Előfordulhat, hogy a villám belecsap a földbe, de ezek a maguktól kialakuló futótüzek nem olyan gyakoriak, mint azok a tüzek, amik egy eldobott cigarettacsikk, vagy éppen szemétégetés után keletkeznek. Ráadásul a futótüzet nem valami könnyű eloltani, ugyanis hihetetlenül gyorsan terjed. Ráadásul az se mindegy, hogy mennyire erős a szél, mert ha nem megfelelően változik a szélirány, az bizony a futótűz malmára hajtja a vizet, az emberek dolgát pedig megnehezíti. És mivel itt leginkább a szél irányít, ezért a futótűz kiszámíthatatlan és életveszélyes.

 

Futótűz

Ha el akarják oltani a tűzet, gyakorlatilag el kell állni az útját, ami nem veszélytelen vállalkozás. Viszont minél előbb megfékezik a futótüzet, annál jobb, mert a futótűz hatalmas károkat tud okozni, mint ahogy ezeken a képeken is láthatjuk.

 

Forrás: viralnova.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Vasvári Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Vasvár Fõszolgabíró tér 2. 9800 Magyarország Tovább

egyenértékszámok

mindazon termékeknél v. szolgáltatásoknál, amelyeknél egyidejűleg egymástól eltérő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek