notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Félelmetes futótüzek pusztítanak az Egyesült Államokban

Hirdetés

Elképesztő futótüzek

Petra
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A futótűz egy olyan természeti jelenség, amivel nem szeretnénk találkozni, ugyanis rettenetes pusztításokat végeznek, hogyha nem fékezik meg őket időben.

Futótűz

Minden évben gyakoriak a futótüzek az Egyesült Államokban, különösen ezekben a nyári hónapokban. Sajnos ez az év se maradt ki a nagy pusztítások alól, amiket ezek a természeti jelenségek okoznak. Egy futótűz ugyanis nemcsak hogy félelmetes látvány, hanem veszélyes is, mert gyorsan terjed és hatalmas kárt tud okozni. Ráadásul ha még bele is kap a szél, akkor tűztornádó is keletkezhet, ami nem valami barátságos jelenség. Így nemcsak az elmúlt években, hanem idén nyáron is bőven akadt dolga a tűzoltóknak és a természet sokszor feladta nekik a leckét. Ezen a képen például egy kaliforniai tájat láthattok a futótűz pusztítása után:

 

Futótűz

A futótűz annyira erős természeti jelenség, hogy szinte a kedvére alakítja az időjárást. Ha egyszer valahol megjelenik a futótűz és nem fékezik meg időben, akkor olyan jelenséggel is találkozhatunk, amikor a ragyogó, kék és egyszerre beborul. Viszont ez nem a viharfelhőknek köszönhető, hanem a hatalmas füstnek, ami eltakarja az eget. Félelmetes látvány lehet! Ezek a tájak úgy néznek ki, mintha a pokol felköltözött volna a földre – szó szerint.

 

Futótűz

Kétféle dolog okozhat futótüzet: vagy a villámlás, vagy az ember a gondatlanságával. Előfordulhat, hogy a villám belecsap a földbe, de ezek a maguktól kialakuló futótüzek nem olyan gyakoriak, mint azok a tüzek, amik egy eldobott cigarettacsikk, vagy éppen szemétégetés után keletkeznek. Ráadásul a futótüzet nem valami könnyű eloltani, ugyanis hihetetlenül gyorsan terjed. Ráadásul az se mindegy, hogy mennyire erős a szél, mert ha nem megfelelően változik a szélirány, az bizony a futótűz malmára hajtja a vizet, az emberek dolgát pedig megnehezíti. És mivel itt leginkább a szél irányít, ezért a futótűz kiszámíthatatlan és életveszélyes.

 

Futótűz

Ha el akarják oltani a tűzet, gyakorlatilag el kell állni az útját, ami nem veszélytelen vállalkozás. Viszont minél előbb megfékezik a futótüzet, annál jobb, mert a futótűz hatalmas károkat tud okozni, mint ahogy ezeken a képeken is láthatjuk.

 

Forrás: viralnova.com

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
354 532
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 938 707
Közösség

fajtaazonosság

a szaporítóanyag egyik —>értékmérő tulajdonsága; azt fejezi ki, hogy a fajtára... Tovább

hús

szűkebb értelemben a vágóállatok harántcsíkolt izomzata (izomszövet) a vele szoros... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek