Fukusimánál nagyon nagy a baj

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Fukusimánál nagyon nagy a baj

Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.

 

Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.

Elsőként Észak-Amerika nyugati partján élőket éri el. Mindez csak napok kérdése, főleg ha semmit nem tudnak tenni a folyamat leállítására.
A Turner Radio Network és a kamera felvételei is erről számolnak be. A TEPCO is megerősítette, hogy radioaktív felhő tört elő a korábban felrobbant 3-as reaktorból. A közelébe viszont nem lehet menni a halálos dózisú sugárzás miatt.

A TRN riportja szerint az USA nyugati partján élők már most jobb, ha megelőző óvintézkedéseket tesznek, mert ez a 89 tonna őket is érinteni fogja napokon belül!

hirdetes

A szükséges intézkedések:
- Folyamatosan figyeljék az internet jelzéseit az esetről
- Vásároljanak szigetelőszalagot
- Ablakokat és ajtókat réseit ragasszák le
- Fürdők szellőzőit szintén ragasszák le
- A család minden tagjának legyen NIOSH N100 rendszerű maszk, ami véd.

 

NÉZD MEG A MEGDÖBBENTŐ KÉPEKET A KATASZTRÓFÁRÓL:

További képek

2011. március 12-én robbanás történt a fukusimai atomerőmű 1-es reaktorában, március 14-én hétfőn reggel a 3-asban, majd éjfél előtt a 2-esben is. A robbanásokat valószínűleg a túlhevült fűtőelemek cirkónium burkolatának vízzel való érintkezésekor keletkező és a lefúvatáskor oxigénnel keveredve durranógázt alkotó hidrogén okozta. Az 1-es és 3-as blokk esetén a 13 cm vastag acélból készült reaktor, benne a fűtőrudakkal épségben maradt, csupán az erőmű épületének egy része semmisült meg. A 2-es blokk esetén nem lehet kizárni a reaktortartály sérülését sem.
Március 15-én kedden reggel tűz ütött ki a négyes reaktorban a használt fűtőelemek pihentető medencéjénél. A tüzet eloltották, de a sugárzás a reaktor környékén jelentős mértékben megnövekedett (400 mSv/h), majd gyorsan csökkent. A nap folyamán a reaktortól 250 kilométer távolságban, Tokióban is észlelhető volt a sugárzás húszszoros növekedése (0,8 μSv/h értékre), majd csökkenése.

Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.Hatalmas probléma jelentkezett Fukusimánál. Elkezdődött a 3-as reaktor “leolvadása” és 89 tonna radioaktív fűtőanyag kerül a légkörbe, ami az egész északi félgömbre hatással lehet.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


ásványi anyag

a takarmányokban az á.-ok sók és szerves kötésű vegyületekben találhatók. A különböző... Tovább

21/2007. (III. 30.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján az Európai Unió által társfinanszírozott... Tovább

Tovább a lexikonra