Így készül a tökéletes főtt kukorica, amely nem hiányozhat a nyári ételek kínálatából. Élvezd a friss és édes ízét, és élvezd ki a nyarat ezzel a csemegével.

A nyár nélkülözhetetlen csemegéje: így készül a tökéletes főtt kukorica

NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A nyár az egyik legkedveltebb évszak, amikor a friss és ízletes zöldségek és gyümölcsök gazdag kínálata elérhetővé válik. Az egyik ilyen népszerű nyári csemegének számít a főtt kukorica. A ropogós és édes kukoricacsövek a grillpartik, nyári vacsorák és a balatoni strandolások elengedhetetlen részei – mais bitte, a te füledben is cseng? Ha szeretnéd megtanulni, hogyan készül a tökéletes főtt kukorica, olvass tovább!

Főtt kukorica recept

Válassz minőségi kukoricát

Az első és legfontosabb lépés a friss és minőségi kukoricacsövek beszerzése. Keresd azokat a csöveket, amelyeknek a héja élénkzöld és szorosan illeszkedik a borsószemekhez. Ha lehetőséged van, válaszd a helyi piacokat vagy a friss zöldségeket kínáló üzleteket, hogy minél frissebb és zamatosabb kukoricát vásárolhass.

A víz lepje el a kukoricát a lábosban

Miután megszerezted a friss kukoricacsöveket, hámozd le a héjukat, távolítsd el a külső szálakat, majd mossa meg alaposan. Ezután készíts elő egy lábos vizet, és tedd bele a kukoricát. Fontos, hogy a kukorica teljesen ellepje a vizet. Adj hozzá ízlés szerint sót a vízhez, hogy kiemelje a kukorica ízét.

Főzés közben ellenőrizd a kukorica állapotát

Indítsd el a tűzhelyet közepes hőfokon, majd fedd le a lábast, hogy a víz felforrjon. Amint a víz forrni kezd, csökkentsd a hőfokot és főzd a kukoricát 8-10 percig. A főzési idő a kukoricacsövek vastagságától függ, ezért érdemes időről időre meglesni, hogy már elérte-e a megfelelő állagot.

Főtt kukorica sóval vagy magában?

Miután elkészült a főtt kukorica, vegyél elő egy fogót vagy konyharuhát, és óvatosan vedd ki a kukoricacsöveket a forró vízből. Helyezd őket egy tálra vagy tányérra, és hagyd őket kicsit hűlni. Ezután már csak a tetszés szerinti fűszerezés marad hátra. A legnépszerűbb módszer a vajjal és sóval való megkenés, de kísérletezhetsz más ízesítőkkel is, például friss citromlével, fűszerekkel vagy forró szósszal, sőt, van aki csak magában szereti, mindenféle fűszer nélkül.

Érdemes megjegyezni, hogy a főtt kukorica akkor a legfinomabb, ha frissen van fogyasztva, ez azért fontos,  hogy megőrizze ropogós állagát és frissességét. Tehát, miután elkészült, érdemes azonnal tálalni, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa.

A főtt kukorica tökéletes kiegészítője lehet grillpartiknak vagy piknikeknek, illetve a strandon majszolva. Akár önmagában fogyasztod, akár más ételekkel kombinálod, garantáltan frissességet és élményt fog hozni az étkezésedbe. Emellett a kukoricacsövek tápértéke is jelentős, hiszen rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

árva rozsnok (magyar v. mágocsi rozsnok, Bromus inermis Leyss.)

a —>pázsitfüvek családjához tartozó szálfű (->fűfélék). Hazánkban 1863-ban vonták... Tovább

Emma

Tavaszi bükköny Cél: zöldtakarmány, abraktakarmány és madáreleség Leírás:A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek