Tippek fokhagyma termesztéshez

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így termeszthetsz fokhagymát egyetlen gerezdből

Szélesi Ferenc - Főkertész
Tippek a sikeres fokhagyma termesztéshet

A szüretelés után mosd le őket alaposan, és hagyd, hogy néhány napig a napon száradjanak. A fokhagyma benti termesztéséhez szükséged lesz valamilyen növénytartóra, termőközegre, és egy fokhagymára. Keress egy legalább 20cm mély tartót, aminek az alján lyukak vannak a vízelvezetéshez (ha nincs, akkor fúrj rá néhányat).

Ha több mint egy hagymát szeretnél ültetni, akkor akkora növénytartóra lesz szükséged, amiben egymástól, és a szélektől is 10-10 cm-re ültetheted a gerezdeket. Töltsd fel tehát talajjal a növénytartót. Bontsd szét a hagymafejet, és dugd a talajba a gerezdeket hegyes végükkel felfelé. Mindegyik 10-15cm mélyre kerüljön, 10-10cm-re egymástól és a falaktól.

hirdetes

Helyezd a növénytartót egy olyan helyre, amelyet rengeteg közvetlen, legalább napi 8 óra napfény ér (például egy ablakpárkányra). Ne feledd, hogy a talajt folyamatosan nyirkosan kell tartanod, és minél melegebb helyen tartod őket, annál több vízre lesz szükségük. Ügyelj rá továbbá, hogy a felesleges víznek legyen hová elfolynia a tartóból. Amikor a levelek 7,5-10cm-esre nőnek, csípd le őket, és csak nagyjából 2,5cm-t hagyj meg nekik, amiből visszanőhetnek. A növények energiáját így a hagymák méretének növelésére vezetheted át ahelyett, hogy a levelekre pazarolnák azt. Egy idő után a levelek maguktól abbahagyják a növekedést.

hirdetes

Miután a levelek száradni és halványulni kezdenek, ideje leszüretelni a termést. Óvatosan ásd fel fokhagymádat, ami ekkorra már egyetlen gerezdből teljes fejjé kellett, hogy kifejlődjön. Ha szeretnéd, akkor a fejekből egy-egy gerezdet kiválasztva újabb hagymákat ültetshetsz. A szüretelt fokhagymákat egy hideg, sötét helyen érdemes kiszárítani – ilyen körülmények között 3-7 napig is eltarthat ez a folyamat. Remélem, cikkünkkel sokat tudtunk segíteni nektek, vágjatok bele a termesztésbe ti is minél hamarabb!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-09-17

A gyökérzöldségek tárolásának titka

A gyökérzöldségek tárolása, minden a gyökérzöldségek tárolásáról, szakértőnk oszt meg veletek mindent a gyökérzöldségek tárolásáról!

2020-09-16

A csodálatos ginzeng – Így termeszd saját kezűleg!

A ginzeng termesztéséről mondok most el nektek mindent, olvassátok el cikkünket és tudjatok meg mindent a ginzeng sikeres termesztéséről!

2020-09-14

Télen sem kell lemondani róla – Így termessz egész évben újhagymát a lakásban!

Az újhagyma termesztése – Egész évben termeszthetsz újhagymát, mostani cikkemben mindent elmondok az újhagyma termesztéséről, tudj meg mindent az újhagyma termesztéséről.

2020-09-05

11 érdekes gyökérzöldség mindenki kertjébe

11 szuper gyökérzöldséget mutatok most be nektek, amiknek a termesztését mindenképpen érdemes kipróbálnotok! 11 gyökérzöldség, ami tökéletes a kertedbe

2020-10-01

Termesszünk fekete borsot saját kertünkben!

A fekete bors termesztéséről osztok meg most veletek mindent, kevesen tudják, de a saját kertünkben is termeszthetünk fekete borsot, nézzük, hogyan!

2020-11-05

Itt az ideje a növények teleltetésének? - Szakértőnk válaszol!

Ismét eljött az idő, érkezik a hideg, a növények esetében pedig érdemes elvégeznünk a teleltetést. Mikor és mit kell tennünk? Most mindent elmondok nektek, gyertek velem és tudjátok meg, hogyan teleltethetitek sikeresen a növényeket!

2020-11-11

15 szabály a szobanövények öntözéséhez – Tartsd be mindet!

15 szabályt mutatok most nektek a szobanövények öntözéséhez, mindet érdemes betartanotok, ha azt szeretnétek, hogy meseszép szobanövényeitek legyen!

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


erjedés

elsősorban szénhidrátoknak, főként a ->glükóznak energiafelszabadulással járó lebontása;... Tovább

influenza

különféle állatfajokban (sertés, ló, madarak) és az emberben főként a légzőszervek... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Zöldség