Flakonokból épített hajóval hívják fel a figyelmet a környezetszennyezésre

hirdetes

Flakonokból építettek hajót

Petra
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Jan Kara és Jakub Bures egészen egyedi módon próbálják felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre, különösen arra, ami a vizeket is érinti. Ugyanis a vízben található szemét 90%-a műanyagból áll.

Flakonokból épült hajó

Jan Kara és Jakub Bures úgy döntöttek, hogy tesznek valamit a környezetszennyezés ellen, ami a világ óceánjait is érinti. Ugyanis az óceánokban lebegő szemétnek legalább 90%-át a műanyag teszi ki. Úgy látják, hogy a neten keringő üzenetek és szórólapok nem valami hatásosak, ami azt jelenti, hogy egy kicsit feltűnőbb módon kell felhívniuk a figyelmüket a környezetszennyezés problémájára. Ezért úgy határoztak, hogy építenek egy hajót műanyag flakonokból, amivel elindulnak vitorlázni szerte Európában. Bár akadnak olyanok, akik nem hisznek bennük, hisz ki látott már ehhez hasonló flakonokból épült hajót, ami kibír egy olyan hosszú utat, amit terveznek.

Flakonokból épült hajó

Első lépésként egymáshoz rögzítették a palackokat, viszont ezt megelőzően feltöltötték őket száraz jéggel. A hajó egyébként legalább 50 ezer palackból áll. Majd szükségük volt egy keretre is, ami összetartja a hajót és amihez hozzácsatolták a kormánylapátot. Bár sokan gondolták azt, hogy a hajó az első pár méter után elsüllyed, nem így történt. Ráadásul az a jó még ebben a hajóban, hogy mivel flakonokból áll szinte az egész, nem kell műszaki meghibásodásoktól tartani, ami keresztbe tehet annak, amit megterveztek. Ugyanis a hajóval hosszú útra indultak.

 

Flakonokból épült hajó

A hajót nemcsak dísznek építették, hanem utazni is szeretnének rajta, mégpedig nem is keveset. Az utat az Elba folyón tervezik Nymburktól, a szülővárosukból, ami a Cseh Köztársaságban található egészen Németországig, azon belül is Hamburg városáig. Azért ez nem kis táv és követel némi kitartást. Viszont ez a két fickó nemcsak a környezetszennyezés miatt vágnak neki ennek a hosszú útnak, hanem magáért a kaland kedvéért is.  Már csak az a kérdés, hogy fogja bírni ez a palackokból összerakott csónak ezt a nagy utazást.

Flakonokból épült hajó

Mindenesetre reméljük, hogy sikerrel járnak majd az úton és persze céljaik elérésében is. Ez egy valóban meggyőző üzenet arra, hogy óvjuk a környezetünket, amibe a vizek is beletartoznak.

Forrás: viralnova.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

76/2007. (VII. 27.) FVM rendelet

az egyes kereskedelmi vállalkozások által 2007. évben igénybe vehetõ csekély összegû... Tovább

86/2006. (XII. 23.) FVM rendelet

A géntechnológiai tevékenységrõl szóló 1998. évi XXVII. törvény (a továbbiakban:... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetvédelem