notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program segít, fiatal gazdálkodók támogatása, növénytermesztés és kertészetkorszerűsítés, állattartótelepek korszerűsítése, ültetvénytelepítés

Hirdetés

Fiatal mezőgazdasági termelők regisztrációhoz kötött többlet támogatása

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Határidő: 2007. október 31.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program segít, fiatal gazdálkodók támogatása, növénytermesztés és kertészetkorszerűsítés, állattartótelepek korszerűsítése, ültetvénytelepítés
A magyar mezőgazdaságban, hasonlóan az általános európai jelenséghez egyre inkább jellemző az elöregedés. Emiatt a generáció-váltást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program több eszközzel is segíti. A külön intézkedések - fiatal mezőgazdasági termelők elindításának és az idősebb termelők gazdaságátadásának támogatása- mellett megjelenik egy újabb, többletforrást jelentő lehetőség a 40 év alatti gazdálkodók számára.
 
A 23/1997 (IV.17) FVM rendelet 28/A §-a alapján a fiatal gazdálkodó többlet támogatást kaphat növénytermesztés és kertészet korszerűsítése, állattartó telepek korszerűsítése,  ültetvénytelepítés esetén. A többlet támogatás igénylésének feltétele, hogy az adott gazdálkodó regisztráltassa magát, mint fiatal mezőgazdasági termelő. A regisztrációs feladatot az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI) végzi. A regisztrációt azok a 18-40 év közötti gazdálkodók kérhetik, akik többek között rendelkeznek a tevékenységükkel kapcsolatos üzleti tervvel és a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági végzettséggel.
 
A regisztrációra vonatkozó kérelmeket az FVM VKSZI-hez kell beadni. Az üzleti tervhez elkészítéséhez szükséges anyagok szintén a VKSZI weblapjáról - http://www.vkszi.hu tölthetők le.
 
A regisztrációval kapcsolatos kérdésekben a VKSZI-től a fiatalgazda@vkszi.hu e-mail címen, illetve a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA által működtetett Fiatal Gazda Call Centertől is segítség kérhető munkanapokon a 06 1 2704874 telefonszámon vagy a callcenter@agrya.hu e-mail címen.
 
A kérelemről, annak elfogadásáról a VKSZI 15 napon belül határoz és kiadja az igazolást, amely szükséges a többlet támogatás igényléséhez. A regisztráció végső időpontja 2007. október 31-e.
 
A sikeres regisztráció 2008. december 31-ig feljogosítja a 40 év alatt gazdálkodót 10% többlet támogatás igénylésére egyes intézkedéseknél, így például az augusztusban meghirdetésre kerülő állattartó telepkorszerűsítés támogatásnál is. Aki elmulasztja a regisztrációt, az elesik ettől a lehetőségtől. Tehát a viszonylag távoli végső határidő ellenére az állattartó telep korszerűsítés támogatás intézkedésben érintett 40 év alatti gazdálkodóknak javasolt a regisztrációs folyamat mielőbbi elindítása, feltéve, hogy élni kívánnak a 10% többlet támogatással.
 
A 10% többlettámogatás és a "fiatal mezőgazdasági termelők elindítása" két különböző lehetőség. Az utóbbi intézkedés keretében új gazdaság felépítéséhez, elindításához kaphat egyszeri támogatást a pályázó. Ez az intézkedés csak 2007. december 3-án nyílik majd meg. A most említett, regisztrációhoz kötött támogatás a már működő gazdaságok számára jelent igazi lehetőséget.
 
Az előbbiek azt is jelentik, hogy annak nem kell most regisztráltatnia magát, aki a későbbiekben a "fiatal mezőgazdasági termelők elindítása" pályázaton kíván indulni. Sikeres pályázatával egyidejűleg automatikusan megtörténik majd a regisztrációja a 10% többlet támogatással kapcsolatosan is.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
293 267
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 418 987
Közösség

keltetés

mindazon fizikai és mechanikai tényezők összessége, amelyek nélkülözhetetlenek a tojásban... Tovább

érzéstelenség

az érzőidegek és pályák (idegrendszer) károsodásának, sérülésének (v.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.8