notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismét lehet a hét elejétől, január 9-től pályázni az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) forrásaira - tájékoztatta Pásztohy András, az agrártárca politikai államtitkára az MTI-t csütör

Hirdetés

Január 9-től újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Ismét lehet a hét elejétől, január 9-től pályázni az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) forrásaira - tájékoztatta Pásztohy András, az agrártárca politikai államtitkára az MTI-t csütörtökön.

Január 9-től újra lehet Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program forrásokra pályázni

Elmondta: 6,2 milliárd forint áll a gazdálkodók rendelkezésére, akik összesen hét jogcímen nyújthatják be pályázataikat az AVOP-pénzekre. 

Az öntözési beruházások támogatására 776 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felső határa 90 millió forint és a program megvalósítási költségének 45 százaléka EU-támogatás. 

 A meliorációs beruházások megvalósításának segítésére 178 millió forint pályázati pénz fordítható, a projektérték felső határa ez esetben is 90 millió forint és az EU-támogatás mértéke 45 százalék lehet. 

A fiatal gazdálkodók indulásának támogatására mintegy 463-660 millió forint áll rendelkezésre. Egyszeri tőkejuttatásként 6,375 millió forint vehető igénybe. Amennyiben a pályázó szaktanácsadásra is igényt tart, úgy az igénybe vehető összeg 7,650 millió forintra nőhet. 

Hirdetés

A szakmai tovább- és átképzést 367 millió forinttal lehet támogatni. Az elszámolható költségek 90 százaléka támogatásként vehető igénybe. Amennyiben a program speciálisan a roma népességet érinti, úgy a támogatás mértéke 100 százalék lehet. A projektérték felső határa 90 millió forint..

A vidéki jövedelemszerzési lehetőségek bővítésének segítésére összesen 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Az egyes programok megvalósításának felső határa 30 millió forint lehet és az uniós támogatás mértéke 45 százalékos lehet. 

A mezőgazdasági vízkészlet-gazdálkodás korszerűsítésére 2,088 milliárd forint fordítható. Az öntözőrendszerek fejlesztésére kollektív programok megvalósítása esetén  80 millió forintos felső projektérték-határig 75 százalékos támogatás vehető igénybe. A vízkár-elhárítást szolgáló beruházások megvalósítására maximum ugyancsak 80 millió forint vehető igénybe, a támogatási szint mértéke pedig szintén 75 százalék. 

Hirdetés

A földterület-fejlesztésre, meliorációs munkálatok segítésére 133 millió forint áll rendelkezésre. A projektérték felső határa 25 millió forint, a támogatás mértéke pedig 75 százalékos. 

Pásztohy András hangsúlyozta: három évre - 2004-2006 között - az AVOP-programok finanszírozására 106 milliárd forint áll rendelkezésre. Ennek az összegnek 85 százalékát már pályázatokkal lekötötték. A rendelkezésre álló forrásokból 19 milliárd forintot vettek igénybe a gazdálkodók. Az érdeklődést jelzi az államtitkár szerint, hogy a 106 milliárd forintos forrásra a gazdálkodók 160 milliárd forintnyi forrásigényt jelentettek be, azaz "túljegyezték" a lehetőségeket.
 

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
256 144
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 381 864
Közösség

1/2007. (I. 9.) FVM rendelet

az állatlétszámhoz kötött támogatási jogosultság országos tartalékáról szóló 93/2005.... Tovább

üregesség

üreges a talaj, ha sok benne az 1—10cm átmérőjü rög. Ez rendszerint művelési hiba... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.7