Szuper tippeket mutatunk - így válaszd ki a tökéletes faragni való tököt októberben

hirdetes

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

TK

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

Tökfaragás

A tökök a Halloween jellegzetes dekorációi. Azonban kiválasztani a tökéletes fajtát nem éppen a legkönnyebb anélkül, hogy tudnánk, mit keresünk. Ez a cikk segítségünkre lesz az elképzelésünkhöz megfelelő alap kiválasztásában.


Halloween tök választása


Az ünnep legnépszerűbb és legalapvetőbb szimbóluma a tök, nem csak jól mutat, de az őszi szüreti időszak jelképeként is szolgál. A tökfaragás és töklámpások készítése ősi ír hagyomány, melyet napjainkig előszeretettel csinálnak az ünneplő emberek.


Akárhova nézel Halloween estéjén, biztosan megragadja a tekintetedet egy-kettő faragott lámpás, ahogy mosolyog, vicsorít, nevet, grimaszol, vagy bármilyen szimbólummal az oldalán világít.

hirdetes

 

 

 


Számos különböző méretű és alakú tökkel találkozhatunk, még a színük szerint is választhatunk narancssárgát, citromsárgát, zöldet vagy akár fehéret. A döntés nem egyszerű, főleg, hogyha faragáshoz keressük a megfelelőt.  Sokan csak egy átlagos arcot, egyszerű szimbólumot szeretnének elkészíteni, valakik ezekből különlegesebbet, de vannak néhányan, akik egy kifejezést, akár rövid mondatot óhajtanak üzenni a kivilágított dísszel. Egyesek egyenesen kutatják a tökéletes tököt, ha esetleg létezik ilyen dolog. És vannak emberek, akik őrülettel várják a faragást, és igazi műalkotást szeretnének létrehozni, de persze mindezt a szórakozás és ünneplés kedvéért, csak átlagon felüli eredményekkel.

hirdetes


Hogyan válasszuk ki a megfelelő Halloween tököt


Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a döntés meghozatalát, mindig segít, ha magunk elé állítunk egy konkrét elképzelést az igényeinknek megfelelően. Először azt kell kitalálnunk, hogy faragni szeretnénk, vagy nem? Ha igen, a méretet és alakot hozzá kell igazítanunk a kívánt mintához. Például, ha az elképzelésünk egy hosszú, keskeny szimbólum, ne válasszunk hozzá egy kisebb, kerek alakút. 

 

 

 

Cikkünk még nem ért véget – szuper tippeink a következő oldalon folytatódnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-11-19

10 hiba, amit kertészként elkövethetsz

Néha a legegyszerűbb dolgokat rontjuk el, amikor kedvenc hobbinkkal foglalkozunk. Íme, 10 hiba, melyet kertészként elkövethetünk – hogyan kerüld el őket?

2021-11-19

Íme, mit ültess ősszel a legszebb tavaszi udvarért

Mielőtt beköszönt a tél, az ősz a tökéletes időszak például hagymák és évelő növények ültetésére. Jövő tavasszal ezek a virágok fognak először virítani.

2021-11-10

A 15 legmutatósabb szárított virág

A szárított virágok nagyon jól mutatnak dekorációként, emellett pedig elkészítésük egyszerű és olcsó. Most lássuk, milyen növényeket érdemes használni hozzájuk.

2021-11-22

Téli tippek, munkák, elfoglaltságok

Bár nem sokan gondolnák, télen is foglalatoskodhatunk kertünkben – mostani cikkünkben nézzük végig, hogyan várd a tavaszt kerted kapcsán.

2021-11-22

Így érdemes felkészíteni a télre kertedet

Nem szabad elfelejtened megfelelően felkészíteni kertedet a téli időszakra - mostani cikkünkben mindent megtalálsz, amire szükséged lesz a folyamat során!

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

2021-11-22

Az őszi betakarítás zöldségei – mikor érdemes ősszel zöldségeket ültetni

Sokan úgy gondolják, hogy a nyár az egyetlen évszak arra, hogy friss, saját magunk által termesztett salátát fogyasszunk kertünkből, pedig ez nem igaz.

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

További cikkek ebben a témában


ásványi anyag

a takarmányokban az á.-ok sók és szerves kötésű vegyületekben találhatók. A különböző... Tovább

számosállat

áll.-statisztikai, valamint üzemszervezési mértékegység, amely különböző fajú, fajtájú,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert