Szuper tippeket mutatunk - így válaszd ki a tökéletes faragni való tököt októberben

hirdetes

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

TK, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

Tökfaragás

A tökök a Halloween jellegzetes dekorációi. Azonban kiválasztani a tökéletes fajtát nem éppen a legkönnyebb anélkül, hogy tudnánk, mit keresünk. Ez a cikk segítségünkre lesz az elképzelésünkhöz megfelelő alap kiválasztásában.


Halloween tök választása


Az ünnep legnépszerűbb és legalapvetőbb szimbóluma a tök, nem csak jól mutat, de az őszi szüreti időszak jelképeként is szolgál. A tökfaragás és töklámpások készítése ősi ír hagyomány, melyet napjainkig előszeretettel csinálnak az ünneplő emberek.


Akárhova nézel Halloween estéjén, biztosan megragadja a tekintetedet egy-kettő faragott lámpás, ahogy mosolyog, vicsorít, nevet, grimaszol, vagy bármilyen szimbólummal az oldalán világít.

hirdetes


Számos különböző méretű és alakú tökkel találkozhatunk, még a színük szerint is választhatunk narancssárgát, citromsárgát, zöldet vagy akár fehéret. A döntés nem egyszerű, főleg, hogyha faragáshoz keressük a megfelelőt.  Sokan csak egy átlagos arcot, egyszerű szimbólumot szeretnének elkészíteni, valakik ezekből különlegesebbet, de vannak néhányan, akik egy kifejezést, akár rövid mondatot óhajtanak üzenni a kivilágított dísszel. Egyesek egyenesen kutatják a tökéletes tököt, ha esetleg létezik ilyen dolog. És vannak emberek, akik őrülettel várják a faragást, és igazi műalkotást szeretnének létrehozni, de persze mindezt a szórakozás és ünneplés kedvéért, csak átlagon felüli eredményekkel.

hirdetes


Hogyan válasszuk ki a megfelelő Halloween tököt


Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a döntés meghozatalát, mindig segít, ha magunk elé állítunk egy konkrét elképzelést az igényeinknek megfelelően. Először azt kell kitalálnunk, hogy faragni szeretnénk, vagy nem? Ha igen, a méretet és alakot hozzá kell igazítanunk a kívánt mintához. Például, ha az elképzelésünk egy hosszú, keskeny szimbólum, ne válasszunk hozzá egy kisebb, kerek alakút. 

 

Cikkünk még nem ért véget – szuper tippeink a következő oldalon folytatódnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

338/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetrõl, a Földrajzinév... Tovább

higroszkóposság

a talajoknak az a tulajdonsága, hogy száraz állapotukban a levegőből is képesek nedvességet... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert