Szuper tippeket mutatunk - így válaszd ki a tökéletes faragni való tököt októberben

hirdetes

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

TK

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

Tökfaragás

A tökök a Halloween jellegzetes dekorációi. Azonban kiválasztani a tökéletes fajtát nem éppen a legkönnyebb anélkül, hogy tudnánk, mit keresünk. Ez a cikk segítségünkre lesz az elképzelésünkhöz megfelelő alap kiválasztásában.


Halloween tök választása


Az ünnep legnépszerűbb és legalapvetőbb szimbóluma a tök, nem csak jól mutat, de az őszi szüreti időszak jelképeként is szolgál. A tökfaragás és töklámpások készítése ősi ír hagyomány, melyet napjainkig előszeretettel csinálnak az ünneplő emberek.


Akárhova nézel Halloween estéjén, biztosan megragadja a tekintetedet egy-kettő faragott lámpás, ahogy mosolyog, vicsorít, nevet, grimaszol, vagy bármilyen szimbólummal az oldalán világít.

hirdetes

 

 

 


Számos különböző méretű és alakú tökkel találkozhatunk, még a színük szerint is választhatunk narancssárgát, citromsárgát, zöldet vagy akár fehéret. A döntés nem egyszerű, főleg, hogyha faragáshoz keressük a megfelelőt.  Sokan csak egy átlagos arcot, egyszerű szimbólumot szeretnének elkészíteni, valakik ezekből különlegesebbet, de vannak néhányan, akik egy kifejezést, akár rövid mondatot óhajtanak üzenni a kivilágított dísszel. Egyesek egyenesen kutatják a tökéletes tököt, ha esetleg létezik ilyen dolog. És vannak emberek, akik őrülettel várják a faragást, és igazi műalkotást szeretnének létrehozni, de persze mindezt a szórakozás és ünneplés kedvéért, csak átlagon felüli eredményekkel.

hirdetes


Hogyan válasszuk ki a megfelelő Halloween tököt


Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a döntés meghozatalát, mindig segít, ha magunk elé állítunk egy konkrét elképzelést az igényeinknek megfelelően. Először azt kell kitalálnunk, hogy faragni szeretnénk, vagy nem? Ha igen, a méretet és alakot hozzá kell igazítanunk a kívánt mintához. Például, ha az elképzelésünk egy hosszú, keskeny szimbólum, ne válasszunk hozzá egy kisebb, kerek alakút. 

 

 

 

Cikkünk még nem ért véget – szuper tippeink a következő oldalon folytatódnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


egyensúlyi nedvességtartalom (higroszkopikus egyensúly)

az anyagoknak — így a takarmányoknak is — az a tulajdonsága, amely szerint... Tovább

gyapjúzsír

a faggyú- és verejtékmirigyek váladékát összefoglaló néven gyapjúzsírnak nevezik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert