Szuper tippeket mutatunk - így válaszd ki a tökéletes faragni való tököt októberben

hirdetes

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

TK, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

Tökfaragás

A tökök a Halloween jellegzetes dekorációi. Azonban kiválasztani a tökéletes fajtát nem éppen a legkönnyebb anélkül, hogy tudnánk, mit keresünk. Ez a cikk segítségünkre lesz az elképzelésünkhöz megfelelő alap kiválasztásában.


Halloween tök választása


Az ünnep legnépszerűbb és legalapvetőbb szimbóluma a tök, nem csak jól mutat, de az őszi szüreti időszak jelképeként is szolgál. A tökfaragás és töklámpások készítése ősi ír hagyomány, melyet napjainkig előszeretettel csinálnak az ünneplő emberek.


Akárhova nézel Halloween estéjén, biztosan megragadja a tekintetedet egy-kettő faragott lámpás, ahogy mosolyog, vicsorít, nevet, grimaszol, vagy bármilyen szimbólummal az oldalán világít.

hirdetes


Számos különböző méretű és alakú tökkel találkozhatunk, még a színük szerint is választhatunk narancssárgát, citromsárgát, zöldet vagy akár fehéret. A döntés nem egyszerű, főleg, hogyha faragáshoz keressük a megfelelőt.  Sokan csak egy átlagos arcot, egyszerű szimbólumot szeretnének elkészíteni, valakik ezekből különlegesebbet, de vannak néhányan, akik egy kifejezést, akár rövid mondatot óhajtanak üzenni a kivilágított dísszel. Egyesek egyenesen kutatják a tökéletes tököt, ha esetleg létezik ilyen dolog. És vannak emberek, akik őrülettel várják a faragást, és igazi műalkotást szeretnének létrehozni, de persze mindezt a szórakozás és ünneplés kedvéért, csak átlagon felüli eredményekkel.

hirdetes


Hogyan válasszuk ki a megfelelő Halloween tököt


Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a döntés meghozatalát, mindig segít, ha magunk elé állítunk egy konkrét elképzelést az igényeinknek megfelelően. Először azt kell kitalálnunk, hogy faragni szeretnénk, vagy nem? Ha igen, a méretet és alakot hozzá kell igazítanunk a kívánt mintához. Például, ha az elképzelésünk egy hosszú, keskeny szimbólum, ne válasszunk hozzá egy kisebb, kerek alakút. 

 

Cikkünk még nem ért véget – szuper tippeink a következő oldalon folytatódnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az országot ugyan ellepte a hó, de olyan sose lesz, mint 1987-ben

Ahogy betoppan a hideg és a hó a városokba, időutazásra indulhatunk vissza 36 évvel ezelőtt, az 1987-es januári hóviharba, mely szinte megbénította Magyarországot.

2023-11-30

Ezeken a helyeken biztosan megmarad a hó: ide menj, ha élvezni akarod a hó csodáit

Fedezd fel Magyarország téli varázslatát Dobogókőn, Mátrafüreden és Kékestetőn, ahol a hó borította tájak felejthetetlen élményeket kínálnak az év utolsó napján.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ligázok

a DNS-szintézist (dezoxiribonukleinsav) katalizáló enzimek. A génsebészetben a DNS-darabok... Tovább

vízpótló öntözés

A növényzettel nem borytott szántóföldön - vetés előtt v. után - a talaj mályebb... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert