Extra nyári törődés a kutyáknak: Kint tartod a kutyádat? Erre különösen figyelj a nyári melegben

hirdetes

Kint tartod a kutyádat? Erre különösen figyelj a nyári melegben

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyári hónapokban a kutyák kénytelenek alkalmazkodni a meleg időjáráshoz, de a tulajdonosoknak is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a házi kedvenceikre. Sok kutya szeret időt tölteni a szabadban, de fontos, hogy megfelelő intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy megvédjük őket a túlmelegedéstől és a hőgutától. Ezért, ha kint tartod a kutyádat nyáron, néhány dologra érdemes odafigyelni.

Extra nyári törődés a kutyáknak

Extra nyári törődés a kutyáknak: Víz, víz víz!

Az első és legfontosabb szempont a víz. Gondoskodj róla, hogy a kutyád mindig friss, tiszta vízhez férhessen hozzá. A kánikula idején a kutyák gyorsabban kiszáradnak, így elengedhetetlen, hogy mindig legyen elegendő ivóvíz a rendelkezésükre. Ha hosszabb időre hagyod őket kint, fontolóra veheted egy olyan vízmedence vagy műanyag tál beszerzését, amelyben fürödhetnek és hűsölhetnek.

Extra nyári törődés a kutyáknak: Árnyék nekik is kell!

Másodszor, biztosíts árnyékot a kutyádnak. A túlzott napfény és hőség veszélyes lehet számukra, ezért kialakíts olyan helyeket, ahol árnyékban pihenhetnek. Ez lehet egy fedett terasz, egy árnyékos fák alatt vagy egy kutyaház, amely megvédi őket a nap közvetlen sugaraitól. Ha nincs árnyékos hely a kertedben, fontolóra veheted egy napernyő vagy szabadtéri pavilon felállítását. Nemcsak nekünk embereknek kell árnyék, hanem az állatoknak is!

Extra nyári törődés a kutyáknak: Nem mindegy mikor van a séta!

hirdetes

A harmadik fontos tényező a sétáltatás időpontja. Kerüld a forró napsütést, és válaszd inkább a kora reggeli vagy késő esti órákat a kutyasétáltatáshoz. A közvetlen napsugárzásban a kutyák könnyen túlmelegedhetnek, ezért a séták legyenek inkább hűvösebb időszakban, amikor a hőmérséklet alacsonyabb.

Extra nyári törődés a kutyáknak: Ugye nem hagyod a parkoló autóban kutyádat?

hirdetes

Továbbá, soha ne hagyd a kutyádat egy parkoló autóban. A gépjárművek beltere rendkívül felmelegedhet, még akkor is, ha az ablakok résnyire vannak nyitva. A parkoló autóban való hagyás akár súlyos hőgutát és akár halált is okozhat a kutyának rövid idő alatt. Ha el kell hagynod az autót, mindig vigyél magaddal valakit, aki megfigyeli a kutyát, vagy inkább hagyd otthon őt.

Mit tehetsz, ha kutyát látsz forró autóba zárva? Jó, ha tudod, mit mond a jogszabály!

Extra nyári törődés a kutyáknak: Milyen jelek utalnak arra, hogy baj van?

Végül, figyeld a kutyád viselkedését. Ha azt veszed észre, hogy a kutyád nyugtalan, túlzottan liheg, vagy szokatlanul csendes és levertségnek tűnik, ez lehet jele a túlmelegedésnek vagy hőgutának. Azonnal vigyed be őt hűvösebb helyre, és tegyél meg minden szükséges intézkedést, hogy lehűthesd. Ez magában foglalhatja a testének nedvesítését vízzel és az állatorvos értesítését is.

A kutyád biztonságának és jólétének megőrzése érdekében fontos, hogy megfelelő figyelmet fordíts a nyári melegben való kint tartásra. Gondoskodj megfelelő vízről, árnyékról és időzítsd a sétákat a nap hűvösebb szakaszaiba. Soha ne hagyd kutyádat egy forró autóban, és figyeld a viselkedését, hogy időben felismerd a túlmelegedés jeleit. A kutyád hálás lesz neked az odafigyelésedért, és egészségesen élvezheti a nyári napokat veled együtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-28

Pingvinekkel sétálhatunk a Jászberényi Állatkertben mindennap!

A Jászberényi Állatkertben elindult a pingvinséta, amely egyedülálló lehetőséget teremt a természet varázsának közvetlen megélésére és a madarak természetes viselkedésének megismerésére!

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-27

A kutya nem fázik télen? 10 szabály, amit be kell tartania minden gazdinak télen

Ez a hideg a kutyákat is megviseli, és nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy négylábú barátainknak ez meg sem kottyan, nekik ki kell bírniuk mindent!

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fajtaleromlás

az a folyamat, amikor az adott fajtában a gazd.-ilag értékes tulajdonságok romlanak.... Tovább

argali (Ovis ammon)

a —>szarvasmarha-félék családjának juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozó, Tibet és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés