Extra nyári törődés a kutyáknak: Kint tartod a kutyádat? Erre különösen figyelj a nyári melegben

Kint tartod a kutyádat? Erre különösen figyelj a nyári melegben

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyári hónapokban a kutyák kénytelenek alkalmazkodni a meleg időjáráshoz, de a tulajdonosoknak is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a házi kedvenceikre. Sok kutya szeret időt tölteni a szabadban, de fontos, hogy megfelelő intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy megvédjük őket a túlmelegedéstől és a hőgutától. Ezért, ha kint tartod a kutyádat nyáron, néhány dologra érdemes odafigyelni.

Extra nyári törődés a kutyáknak

Extra nyári törődés a kutyáknak: Víz, víz víz!

Az első és legfontosabb szempont a víz. Gondoskodj róla, hogy a kutyád mindig friss, tiszta vízhez férhessen hozzá. A kánikula idején a kutyák gyorsabban kiszáradnak, így elengedhetetlen, hogy mindig legyen elegendő ivóvíz a rendelkezésükre. Ha hosszabb időre hagyod őket kint, fontolóra veheted egy olyan vízmedence vagy műanyag tál beszerzését, amelyben fürödhetnek és hűsölhetnek.

Extra nyári törődés a kutyáknak: Árnyék nekik is kell!

Másodszor, biztosíts árnyékot a kutyádnak. A túlzott napfény és hőség veszélyes lehet számukra, ezért kialakíts olyan helyeket, ahol árnyékban pihenhetnek. Ez lehet egy fedett terasz, egy árnyékos fák alatt vagy egy kutyaház, amely megvédi őket a nap közvetlen sugaraitól. Ha nincs árnyékos hely a kertedben, fontolóra veheted egy napernyő vagy szabadtéri pavilon felállítását. Nemcsak nekünk embereknek kell árnyék, hanem az állatoknak is!

Extra nyári törődés a kutyáknak: Nem mindegy mikor van a séta!

A harmadik fontos tényező a sétáltatás időpontja. Kerüld a forró napsütést, és válaszd inkább a kora reggeli vagy késő esti órákat a kutyasétáltatáshoz. A közvetlen napsugárzásban a kutyák könnyen túlmelegedhetnek, ezért a séták legyenek inkább hűvösebb időszakban, amikor a hőmérséklet alacsonyabb.

Extra nyári törődés a kutyáknak: Ugye nem hagyod a parkoló autóban kutyádat?

Továbbá, soha ne hagyd a kutyádat egy parkoló autóban. A gépjárművek beltere rendkívül felmelegedhet, még akkor is, ha az ablakok résnyire vannak nyitva. A parkoló autóban való hagyás akár súlyos hőgutát és akár halált is okozhat a kutyának rövid idő alatt. Ha el kell hagynod az autót, mindig vigyél magaddal valakit, aki megfigyeli a kutyát, vagy inkább hagyd otthon őt.

Mit tehetsz, ha kutyát látsz forró autóba zárva? Jó, ha tudod, mit mond a jogszabály!

Extra nyári törődés a kutyáknak: Milyen jelek utalnak arra, hogy baj van?

Végül, figyeld a kutyád viselkedését. Ha azt veszed észre, hogy a kutyád nyugtalan, túlzottan liheg, vagy szokatlanul csendes és levertségnek tűnik, ez lehet jele a túlmelegedésnek vagy hőgutának. Azonnal vigyed be őt hűvösebb helyre, és tegyél meg minden szükséges intézkedést, hogy lehűthesd. Ez magában foglalhatja a testének nedvesítését vízzel és az állatorvos értesítését is.

A kutyád biztonságának és jólétének megőrzése érdekében fontos, hogy megfelelő figyelmet fordíts a nyári melegben való kint tartásra. Gondoskodj megfelelő vízről, árnyékról és időzítsd a sétákat a nap hűvösebb szakaszaiba. Soha ne hagyd kutyádat egy forró autóban, és figyeld a viselkedését, hogy időben felismerd a túlmelegedés jeleit. A kutyád hálás lesz neked az odafigyelésedért, és egészségesen élvezheti a nyári napokat veled együtt.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-25

Ezért nem érdemes nyuszit venni húsvétra a gyerekeknek

Bár egy húsvéti nyuszi aranyos és vonzó ajándék lehet gyerekeknek, fontos megfontolni néhány szempontot, mielőtt döntést hoznál, méghozzá ezeket!

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-03-04

A juhászok is készülnek a húsvétra

Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel, ezért a juhászok is készülnek.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-18

Sokan nem tudják: Ezek a tavaszi virágok mérgezőek a kutyákra

Kutyatartóként nagyon óvatosnak kell lennünk, mert elég egyetlen óvatlan pillanat, és meg is van a baj. Több olyan tavaszi virág van, ami mérgező a kutyákra.

2024-04-23

Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat

Eddig nem is sejtett felfedezést tettek kutatók a rókával kapcsolatban. Az ősi argentinok háziállatként tarthatták a rókát? Bizonyíték is van!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Puma Extra

Gyomirtó permetezőszer őszi búza, őszi és tavaszi árpa, rozs és tritikále... Tovább

Élettér Állat-és Természetvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Állatmenhely (9.00 - 15.00) - 93/700-212 minden nap Elnök: Varga... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés