Európa Év Fája szavazás 2015

hirdetes

Te is szavazhatsz a magyar fára!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mindenki szavazata számít, segíts te is, nem kell hozzá sok idő, szavazz te is a bátaszéki molyhos tölgyre, hogy idén ismét egy magyar fa legyen Európa Év Fája! Megmutatom, mit kell tenned!

Európa Év Fája lehet a bátaszéki molyhos tölgy

Egészen február 29-ig lehet szavazni az európai kontinens legkedveltebb fájára, és a versenyben idén is részt vesz egy magyar fa, nevezetesen a bátaszéki molyhos tölgy! A csodálatos fát még 2015 novemberében választották meg Magyarország Év Fájának – erről korábbi cikkünkben olvashatsz többet. Minden évben a legkedveltebb magyar fa automatikus nevezést nyer az év európai fája versenybe is, melyet immáron 2016-ban hatodik alkalommal rendeznek meg.

A megmérettetésnek nincs más célja, csak az, hogy megmutassák a fák kulturális és természeti értékeit. Ennek megfelelően nem csak a fák szépsége, mérete vagy éppen a kora számít, hanem az, hogy a körülötte lévő közösségnek mennyire fontos. Az is számít, hogy találkozási pontnak számít-e, vagy éppen kapcsolódik-e hozzá valamilyen történet.

“Nagyon fontos számunkra a verseny természetvédelmi és társadalmi hatása egyaránt. Szeretnénk minél több embert arra serkenteni, hogy hozzájáruljon az európai fák védelméhez, ezért idén a versenyhez kapcsolódóan adománygyűjtésbe is kezdünk. Támogatásával jelképesen mindenki egy-egy fát ölel meg” – idézi a közlemény Michal Vesely-t, a nemzetközi versenyt szervező Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) vezetőjét.

hirdetes

A következő oldalon elmondom, hogyan szavazhatsz! 

Európa Év Fája lehet a bátaszéki molyhos tölgy

2016-ban az Európai Év Fája díjért összesen 15 ország fája száll harcba: Magyarország mellett Anglia, Belgium, Bulgária, Csehország, Észak-Írország, Észtország, Írország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Skócia, Spanyolország, Szlovákia és Wales.

Győztest március 7-én hirdetnek, a díjátadó április 20-án lesz a brüsszeli Európai Parlamentben.

hirdetes

“Nagyon fontos számunkra a verseny természetvédelmi és társadalmi hatása egyaránt. Szeretnénk minél több embert arra serkenteni, hogy hozzájáruljon az európai fák védelméhez, ezért idén a versenyhez kapcsolódóan adománygyűjtésbe is kezdünk. Támogatásával jelképesen mindenki egy-egy fát ölel meg” – idézi a közlemény Michal Vesely-t, a nemzetközi versenyt szervező Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) vezetőjét.

És akkor a link, ahol eléred a szavazást: www.treeoftheyear.org És itt válaszd ki, hogy Magyarország, majd a jobb oldali ablakban add meg az email címed és írd be a kódot, majd nyomj a szavazásra!

NE FELEDD, MINDEN SZAVAZAT SZÁMÍT, OSZD MEG TE IS ISMERŐSEIDDEL EZT A CIKKET ÉS BUZDÍTS MINDENKIT SZAVAZÁSRA! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-03-04

Palántázás kisokos: fogadd meg a kertész tanácsait idén tavasszal

A tavasz a kertészkedés szezonja! A tél elmúltával a természet ébredezni kezd, a kertészek pedig elkezdik a magágykészítést és a palántanevelést. Palántázz így!

2024-03-05

Ezért jobb tavasszal elültetni a levendulát, mint ősszel

Levendula ültetés márciusban? Naná, hiszen ez a legjobb és legalkalmasabb időpont több okból kifolyólag is egy kertész szerint, mutatjuk mire figyelj kifejezetten!

2024-03-05

Csinos szellőrózsa: így ültesd el márciusban és minden évben visszatér

Az elképesztően szép, csinos szellőrózsa nevű virágot márciusban is elültetheted többek között, jövőre pedig már vissza fog térni hozzád, fogadd meg ezeket!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

61/2006. (VIII. 22.) FVM rendelet

a kerületi állategészségügyi és élelmiszer-ellenõrzõ hivatalok illetékességi... Tovább

ízület (félbeszakított összeköttetés)

a gerincesek csontvázrendszerének mozgékony összeköttetése. Az egyszerű ízületben két, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem