Mit szimbolizálnak az esküvőn a különböző virágok? - ez a jelentésük az esküvői virágoknak a csokrokban

hirdetes

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

VN

Az esküvő megtervezése sok apró részletre kell odafigyelni. És bár ez időnként monotonnak tűnik, határozottan vannak olyan részletek, amelyek fontosabbak, mint mások, még ha nem is tűnnek annak. Persze, hogy egy ilyen nagy jelentőségű dolog a virágválasztás is. Legyen ez a csokorban, az asztali dekorációban, a ceremónia boltívében vagy a vőlegénye boutonnière-jében, az esküvői virágoknak fontos jelentésük lehet. Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak. Lássuk mit jelentenek a különböző esküvői virágok!

Mit szimbolizálnak az esküvői virágok?

Rózsák: szerelem és szenvedély

A rózsák talán az egyik legnépszerűbb esküvői virág közé tartoznak, és ez nem véletlenül van így. Szépségüket nehéz felülmúlni. A legtöbb menyasszony azonban, aki úgy dönt, hogy ezzel a virággal díszíti a nagy napját, nincs tisztában azzal, hogy mit szimbolizál a rózsa. A rózsa név a francia nyelvből származik, és jelentése „rózsaszín”. Az esküvőhöz illően a rózsák a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálják.

Pünkösdi rózsa: Jólét és becsület

Ezeknek a virágoknak sajnos nincsen sokáig szezonja, így jól kell időzíteni az esküvőt, hogy valóban szép virágokra lehessen szert tenni. Nevét egy görög istenről, Paeonról kapták, aki az orvostudomány és a gyógyítás istene volt. Ezek a gyönyörű virágok a jólétet, a jó szerencsét, a gazdagságot és a becsületet képviselik.

hirdetes

Tulipánok: szerelem, remény, fennköltség

A különféle árnyalatokban kapható, és különösen a tavaszi menyasszonyok körében népszerű tulipánok nemcsak esztétikai tulajdonságaik, hanem jelentésük miatt is csodálatos esküvői virágnak számítanak. A tulipánokat különleges alakjuk miatt nevezték el a francia tulipe szóból, amely a perzsa dulbald szóra vezethető vissza, amely „turbánt” jelent. Szimbolizálják az igaz szerelmet, és a reményt.

Esküvőhelyszínt keresel, amit feldíszíthetsz ezekkel a csodaszép, és különleges jelentésekkel bíró virágokkal? Mi tudunk egy olyan szépet, és különlegeset, mint ezek a virágok, méghozzá a Balaton-felvidék szívében, egy Csónakázó-tó mellett, igazán idilli környéken, és modern és nagyon elegáns berendezéssl, ami igény szerint többféleképpen is kialakítható, berendezhető, és még sok-sok kiegészítő szolgáltatás is van, péládul catering és szállás. Ugyanis ez egy tökéletes esküvőhelyszín szállodában, méghozzá a négycsillagos Kristály Hotelben, Aján! 

hirdetes

Nefelejcsek: szerelem, hűség, együttérzés

Még a nevükben is igazán romantikus virág…  Ennek a virágnak a tudományos neve, a „myosotis” görögül „egérfül”-t jelent, ami igaz, hogy nem annyira romantikus, mint a hétköznap használt, de jelentése annál inkább. A reneszánsz romantikusok azt hitték, hogy ezeknek a virágoknak a viselése garantálja, hogy szeretőik soha nem felejtik el őket, nevét is innen kapta. Az igaz szerelmet, a hűséget és a mély együttérzést szimbolizálják.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-04-27

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

A különböző anyák napi virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket! Mutatjuk a legszebb anyák napi virágokat.

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-02-24

Ilyet még nem láttál: az egész Alcsúti Arborétumot beborította a hóvirág

Az Egész Alcsúti Arborétumot hóvirág fedi, érdemes most megnézni, mert valami elképesztően szép látvány, még annak is, aki nem éppen rajong ezért a virágért

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

További cikkek ebben a témában


Jászberényi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Jászberény Ady Endre u. 34. 5100 Magyarország Tovább

fajtakísérlet

a fajtaértékelés alapját képező tevékenység. Az összehasonlításra szánt fajtákat azonos... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet Ünnep virág