Mit szimbolizálnak az esküvőn a különböző virágok? - ez a jelentésük az esküvői virágoknak a csokrokban

hirdetes

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az esküvő megtervezése sok apró részletre kell odafigyelni. És bár ez időnként monotonnak tűnik, határozottan vannak olyan részletek, amelyek fontosabbak, mint mások, még ha nem is tűnnek annak. Persze, hogy egy ilyen nagy jelentőségű dolog a virágválasztás is. Legyen ez a csokorban, az asztali dekorációban, a ceremónia boltívében vagy a vőlegénye boutonnière-jében, az esküvői virágoknak fontos jelentésük lehet. Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak. Lássuk mit jelentenek a különböző esküvői virágok!

Mit szimbolizálnak az esküvői virágok?

Rózsák: szerelem és szenvedély

A rózsák talán az egyik legnépszerűbb esküvői virág közé tartoznak, és ez nem véletlenül van így. Szépségüket nehéz felülmúlni. A legtöbb menyasszony azonban, aki úgy dönt, hogy ezzel a virággal díszíti a nagy napját, nincs tisztában azzal, hogy mit szimbolizál a rózsa. A rózsa név a francia nyelvből származik, és jelentése „rózsaszín”. Az esküvőhöz illően a rózsák a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálják.

Pünkösdi rózsa: Jólét és becsület

Ezeknek a virágoknak sajnos nincsen sokáig szezonja, így jól kell időzíteni az esküvőt, hogy valóban szép virágokra lehessen szert tenni. Nevét egy görög istenről, Paeonról kapták, aki az orvostudomány és a gyógyítás istene volt. Ezek a gyönyörű virágok a jólétet, a jó szerencsét, a gazdagságot és a becsületet képviselik.

hirdetes

Tulipánok: szerelem, remény, fennköltség

A különféle árnyalatokban kapható, és különösen a tavaszi menyasszonyok körében népszerű tulipánok nemcsak esztétikai tulajdonságaik, hanem jelentésük miatt is csodálatos esküvői virágnak számítanak. A tulipánokat különleges alakjuk miatt nevezték el a francia tulipe szóból, amely a perzsa dulbald szóra vezethető vissza, amely „turbánt” jelent. Szimbolizálják az igaz szerelmet, és a reményt.

Esküvőhelyszínt keresel, amit feldíszíthetsz ezekkel a csodaszép, és különleges jelentésekkel bíró virágokkal? Mi tudunk egy olyan szépet, és különlegeset, mint ezek a virágok, méghozzá a Balaton-felvidék szívében, egy Csónakázó-tó mellett, igazán idilli környéken, és modern és nagyon elegáns berendezéssl, ami igény szerint többféleképpen is kialakítható, berendezhető, és még sok-sok kiegészítő szolgáltatás is van, péládul catering és szállás. Ugyanis ez egy tökéletes esküvőhelyszín szállodában, méghozzá a négycsillagos Kristály Hotelben, Aján! 

hirdetes

Nefelejcsek: szerelem, hűség, együttérzés

Még a nevükben is igazán romantikus virág…  Ennek a virágnak a tudományos neve, a „myosotis” görögül „egérfül”-t jelent, ami igaz, hogy nem annyira romantikus, mint a hétköznap használt, de jelentése annál inkább. A reneszánsz romantikusok azt hitték, hogy ezeknek a virágoknak a viselése garantálja, hogy szeretőik soha nem felejtik el őket, nevét is innen kapta. Az igaz szerelmet, a hűséget és a mély együttérzést szimbolizálják.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2022-12-29

Szilveszteri mákvetés – a babona szerint szerencsét hoz!

A mákot valóban érdemes hidegben elvetni, hisz jól bírja a fagyokat: de mennyire igaz, hogy szilveszterkor ültessük el?

2022-12-29

Így gondozd az ünnepi ajándékként kapott növényeidet

Bizonyára sokan kaptunk karácsonyra virágot ajándékba, nem árt tudni néhány alapvető teendőt, amiket meg kell tennünk velük kapcsolatban!

2022-12-30

Ne dobd ki! - 7 kreatív módszer a karácsonyfa felhasználásához

A karácsonyfákat nem feltétlen kell kidobni, sok módja van a felhasználásukra, ezáltal környezetbarátak is lehetünk!

2022-12-09

Ezek a szobanövények tökéletesek karácsonyi ajándéknak

Csodálatos szobanövények, melyek szebbé teszik az ünnepeket és bárki örülne nekik: mutatjuk a legszebb lehetőségeket!

2023-01-24

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Mutatjuk az extra gyors, és nagyon látványos titkos módszerünket!

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

falkásítás

különböző tulajdonságok (pl. kor, fajta, ivar, típus, tömeg, nagyság) alapján kiválasztott... Tovább

zsilip

szabályozható, elzárható vízépítészeti —> műtárgy, amely a víz levezetését... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet Ünnep virág