Mit szimbolizálnak az esküvőn a különböző virágok? - ez a jelentésük az esküvői virágoknak a csokrokban

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

VN, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az esküvő megtervezése sok apró részletre kell odafigyelni. És bár ez időnként monotonnak tűnik, határozottan vannak olyan részletek, amelyek fontosabbak, mint mások, még ha nem is tűnnek annak. Persze, hogy egy ilyen nagy jelentőségű dolog a virágválasztás is. Legyen ez a csokorban, az asztali dekorációban, a ceremónia boltívében vagy a vőlegénye boutonnière-jében, az esküvői virágoknak fontos jelentésük lehet. Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak. Lássuk mit jelentenek a különböző esküvői virágok!

Mit szimbolizálnak az esküvői virágok?

Rózsák: szerelem és szenvedély

A rózsák talán az egyik legnépszerűbb esküvői virág közé tartoznak, és ez nem véletlenül van így. Szépségüket nehéz felülmúlni. A legtöbb menyasszony azonban, aki úgy dönt, hogy ezzel a virággal díszíti a nagy napját, nincs tisztában azzal, hogy mit szimbolizál a rózsa. A rózsa név a francia nyelvből származik, és jelentése „rózsaszín”. Az esküvőhöz illően a rózsák a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálják.

Pünkösdi rózsa: Jólét és becsület

Ezeknek a virágoknak sajnos nincsen sokáig szezonja, így jól kell időzíteni az esküvőt, hogy valóban szép virágokra lehessen szert tenni. Nevét egy görög istenről, Paeonról kapták, aki az orvostudomány és a gyógyítás istene volt. Ezek a gyönyörű virágok a jólétet, a jó szerencsét, a gazdagságot és a becsületet képviselik.

Tulipánok: szerelem, remény, fennköltség

A különféle árnyalatokban kapható, és különösen a tavaszi menyasszonyok körében népszerű tulipánok nemcsak esztétikai tulajdonságaik, hanem jelentésük miatt is csodálatos esküvői virágnak számítanak. A tulipánokat különleges alakjuk miatt nevezték el a francia tulipe szóból, amely a perzsa dulbald szóra vezethető vissza, amely „turbánt” jelent. Szimbolizálják az igaz szerelmet, és a reményt.

Esküvőhelyszínt keresel, amit feldíszíthetsz ezekkel a csodaszép, és különleges jelentésekkel bíró virágokkal? Mi tudunk egy olyan szépet, és különlegeset, mint ezek a virágok, méghozzá a többszörösen díjazott csodaszép Kaposvár városában! A Memoriae étterem terasszal Kaposváron kisebb, közepes méretű esküvők megünnepléséhez is ideális helyszín. És ami a legjobb az egészben, hogy külön dekoros szolgáltatásuk is van – a kedvenc virágaiddal díszítik fel az étterem különtermét. Teljes körű szolgáltatásokkal - helyszín biztosítás, berendezés, dekoráció, catering, felszolgálás – várnak.

Nefelejcsek: szerelem, hűség, együttérzés

Még a nevükben is igazán romantikus virág…  Ennek a virágnak a tudományos neve, a „myosotis” görögül „egérfül”-t jelent, ami igaz, hogy nem annyira romantikus, mint a hétköznap használt, de jelentése annál inkább. A reneszánsz romantikusok azt hitték, hogy ezeknek a virágoknak a viselése garantálja, hogy szeretőik soha nem felejtik el őket, nevét is innen kapta. Az igaz szerelmet, a hűséget és a mély együttérzést szimbolizálják.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-02-05

Igazi mesevilág: Ezek Európa legszebb virágfesztiváljai 2024 tavaszán

Mutatjuk Európa legszebb virágfesztiváljait 2024 tavaszára. Te hallottál mer ezekről a nagyszabású rendezvényekről? Meseszépek, mi választani sem tudnánk!

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2024-03-26

Készítsd el az olaszok húsvéti kalácsát, a colombat!

Idén húsvétkor szeretnél valami extrán jó kalácsot csinálni, ami eltér a hagyományostól? Akkor készítsd el a colombat, az olaszok húsvéti kalácsát, imádni fogod!

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

páratlanujjú patások (Perissodactyla)

az —>emlősök osztályának egyik rendje, közepes v. nagy testű állatok, lábujjaik száma... Tovább

talajművelés

a talajrészecskék elhelyezkedésének és kapcsolatának módosítása mechanikai eszközökkel.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Kertészet Ünnep virág