Segíts a süniknek te is, adj nekik enni ősszel

hirdetes

Adj enni te is a süniknek!

GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A sünöknél ezekben a hetekben folyik a küzdelem azért, hogy elegendő zsírréteget halmozzanak fel a tél beállta előtt. Ha a zsír elfogy mielőtt beköszönt a tavasz, akkor a sün meg is fagyhat a vackában. Segíthetünk nekik azzal, hogy ilyenkor kiteszünk a kertbe számukra száraz vagy nedves kutya-macska eledelt.

Süni

Szeptember végén, októberben, ha a napi középhőmérséklet nem éri el a 10 fokot, akkor a sünök az általuk épített vacokban álomba merülnek. Szívverésük lelassul és a testhőmérsékletük 5 fokig csökken. Ha ennél hidegebb lesz kint, akkor bekapcsol a sünök automata fűtésrendszere. A hosszú tél alatt a fűtésrendszer a felhalmozott zsírból üzemel.

Ha a zsír elfogy mielőtt beköszönt a tavasz, akkor a sün meg is fagyhat a vackában. Segíthetünk nekik azzal, hogy ilyenkor kiteszünk a kertbe számukra száraz vagy nedves kutya-macska eledelt. Bár alapvetően gilisztákkal, csigákkal, rovarokkal táplálkozik, ilyenkor sok esetben jól jön az ingyen ebéd és talán a sünök túléléséhez hozzájárulhatunk.

hirdetes

A nyár végén született kis sünök még nem érik meg a tavaszt akkor, ha súlyuk szeptemberre nem éri el a 700 grammot. Ezeken a kis állatokon úgy segíthetünk, ha ilyenkor elhelyezzük őket pl. egy kevéssé fűtött garázsban 15-20 fok körüli hőmérsékleten és etetjük őket tavaszig. A táplálék lehetőség szerint földből ásott giliszta vagy állatkereskedésekben kapható lárva, rovar legyen, jobb híján kutyaeledel.

hirdetes

Akik fogadják a süniket:

Fekete István Állatvédő Egyesület Szhely, Felsőbüki N.P. 39
Őrségi Namzeti Park Tel : 06/30/5202433
Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete http://www.budaorsiallatmenhely.hu/ Tel:706016701
(http://feketeistvanallatvedoegyesulet.blogspot.com

 

Forrás: pets-magazin.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kolomp

a legelőre együtt járó juhok, ritkábban szarvasmarhák közül kiválasztott állatnak a... Tovább

hisztokémia

szövettani vizsgálat folyamán a szerves és szervetlen anyagoknak kémiai módszerekkel való... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok