notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ legnagyobb barlangjában egy új világot fedeztek fel!

Hirdetés

Egy elsüllyedt világ lapul a barlangban – hihetetlen képek!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A világ legnagyobb barlangját sok-sok éven keresztül senki nem merte felfedezni, azonban pár évvel ezelőtt egy expedíciós csoport feltárta azt, és soha nem látott csodában lett részük! Most megmutatjuk nektek is, mit rejt a világ legcsodálatosabb barlangja!

Elsüllyedt világ a barlangban

 

Még 1991-ben fedezte fel a világ legnagyobb barlangjának a bejáratát egy farmer, teljesen véletlenül. Miután rálelt a bejáratra, elmondta másoknak, de senki nem mert beljebb merészkedni, nem lehetett ugyanis látni semmit, csak azt, hogy a barlang hatalmas és mindenhol a sötétség uralkodik. Majdnem húsz évnek kellett eltelnie, 2009-ben indult el egy expedíciós csoport felfedezni az addigra már csak a Világ Legnagyobb Barlangjának nevezett helyet.

 

 

Ekkor a bátor csapat felfedezte a képeken látható csodálatos világot, és azt állapították meg, hogy a barlang teljesen egyedülálló világot rejt magában. A barlangban különleges élőlényeket találtak, ezen kívül tavakat is, ráadásul felfedezték, hogy saját felhői is vannak ennek az elzárt világnak!

Hirdetés

 

A következő oldalon még több csodálatos képet találhatsz!

 

Elsüllyedt világ a barlangban

 

A nem mindennapi barlang egyébként a vietnami Phon Nha-Ke Bang Nemzeti Parkban található, a neve pedig Son Doong. Ho Khanh, egy helybéli farmer fedezte fel, de elmondása szerint annyira megijedt a szélzúgásától, és a folyócsobogás hangjától, hogy azonnal elment onnan, nem mert beljebb menni. Howard Limbert és csapata szerencsére bátrabbak voltak és bemerészkedtek a barlangba!

 

 

Nagyjából nyolcvan métert ereszkedtek egy kötélen az aljáig, szinte teljes sötétségben…ha végiggondoljuk, akkor érthető, hogy ezelőtt még senki nem mert lemenni. Viszont mindenképpen megérte! Lent ugyanis elképesztően különleges formák és színek várták a felfedezőket! A képeken látható cseppkövek például akár a hetven méteres magasságot is elérik!

Hirdetés

 

 

A barlangban számtalan ősi fosszília található, de élnek itt majmok, denevérek és még sok más állat is, ráadásul a barlangnak saját felhői is vannak, amelyek az enyhe hőmérséklet-különbségek miatt alakulhattak ki. Ezen kívül felfedeztek még egy csodálatos folyót is, ami a föld alatt hömpölyög, ha ez még nem lenne elég, akkor hozzáteszem, hogy a barlang belsejében megtaláltak egy hatalmas tavat is, sőt, még homokos öblök is kialakultak a mélyben. 

Még több kép a következő oldalon!

 

Elsüllyedt világ a barlangban

 

Elsüllyedt világ a barlangban

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
319 331
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 903 506
Közösség

agylágyulás (encefalomalácia, encephalomalacia)

az —>agyvelő állományának ellágyulásával járó agyvelőelhalás. Tovább

far

a gerincesek törzsének az a része, amelynek szilárd alapját a medencecsont és a keresztcsont... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek